7 geniale tips om verloren hoekjes weer tot leven te wekken!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

7 geniale tips om verloren hoekjes weer tot leven te wekken!

larapappers larapappers
 Keuken door Specht Architects,
Loading admin actions …

Veel interieurs zijn mooi ingericht, maar verliezen hun charme omdat er een aantal plekken in huis zijn die niet optimaal gebruikt worden. Deze verloren ruimtes zorgen voor een rommelig gevoel in de woning of stralen een koele look uit. En dat vinden wij jammer, want als je ook die plekken nieuw leven inblaast zorg je ervoor dat jouw hele woning een prettige uitstraling heeft.

Klinkt dat als teveel werk? Daar brengen wij vandaag verandering in, want met deze 7 geniale tips zorg jij ervoor dat jouw interieur op een makkelijk manier opgeruimd en aantrekkelijk wordt!

Jouw leeshoek en loungeplek

Een zitzak of een aantal comfortabele stoelen (zoals je op deze foto ziet) maken van een lege hoek een ontspannen zithoek. Hier kun je lekker met een boekje onderuit zitten of gewoon ontspannen een kopje thee drinken. Let ook op de verlichting, deze zorgt er namelijk voor dat je ook in de avonduren hier een boek kunt lezen.

Een mini-werkplek

Smalle gangen en entrees hebben vaak ruimte voor een smalle tafel. Maar waarom zou je die extra tafel willen? Omdat je op deze manier voor een extra werkplek zorgt zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Hier kunnen jouw kinderen namelijk aan hun huiswerk werken of het is een extra werkplek voor het voorbereiden van de maaltijden.

Zoals je bij dit project ziet is er in deze keuken een smalle tafel voor het raam geplaatst waar de kinderen kunnen studeren of waar jij 's ochtends jouw ontbijt kan eten. Handig toch?

Keukenruimte

 Keuken door Specht Architects,
Specht Architects

Manhattan Micro-Loft

Specht Architects

Veel woningen hebben kleine keukens, maar maak je niet druk, hier is een oplossing voor! Zo zie je dat bij dit project het aanrecht verlengd is en zelfs tot in de woonkamer doorloopt. Op deze manier zorg je namelijk voor een extra werkplek en heb je genoeg ruimte om jouw maaltijden voor te bereiden.

Ben jij niet zo handig? Raadpleeg dan een keukenplanner, zij kunnen je handige tips geven bij het plannen van jouw keuken.

De douche

 Badkamer door Baltic Design Shop,
Baltic Design Shop

Skandinavisch Einrichten in einem alten Holzhaus in Tallinn

Baltic Design Shop

Badkamers hebben vaak gekke hoeken of ze zijn aan de kleine kant. Wij zien dit niet als een obstakel maar als een uitdaging! Gebruik namelijk die opvallende hoek voor het aanleggen van een douche. Je zult zien, dit werkt goed!

Zoals je bij deze badkamer ziet is er in de hoek een douche gemaakt die wordt afgeschermd van de rest van de badkamer door middel van een glazen deur. Verder oogt deze douche optisch groter door de grijze kleur die voor de muren is gebruikt.

Opbergruimte

 Badkamer door Workshop Interiors,
Workshop Interiors

Hidden Storage

Workshop Interiors

Een handige extra opbergplek is vaak de enige manier om van een gekke hoek een functionele ruimte te maken. Een muurkast kun je namelijk aanpassen aan de afmetingen van jouw muur. 

Zoals je op de foto ziet is in deze badkamer een extra kast gemaakt die van een verloren hoek een handige opbergruimte voor de handdoeken maakt. Heb jij behoefte aan meer opbergtips? Bekijk dan ook dit Ideabook over out-of-the-box opbergen.

Een creatieve muur

Bijna iedere woning heeft gebrek aan opbergruimte. Maar daar is een oplossing voor, maak jij gebruik van al jouw muren? Zoek daarom naar een verloren muur waar je spullen aan kunt hangen. Schaf hangers in verschillende vormen aan en maak er een bijzondere creatieve muur van. Ook kun je deze muur aankleden met schilderijtjes en foto's, dit zorgt voor een speelse en creatieve look.

Maak gebruik van een gekke vorm

Een belangrijke tip is om een bijzondere vorm niet te verbergen, maar om ermee te werken. Dit voorkomt namelijk teleurstellingen. Deze badkamer is bijvoorbeeld aan de kleine kant; je kunt dit proberen te verbloemen maar veel groter wordt de badkamer daar niet van. Daarom is er bij deze badkamer voor gekozen om van de vorm gebruik te maken en smalle, lange voorwerpen in de badkamer te plaatsen zoals de spiegel en de wasbak die de vorm benadrukken. Het eindresultaat is bijzonder; helemaal geen vervelende, kleine badkamer!

Welke tip spreekt jou het meest aan?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!