homify Pro: Barokke Schoonheid voor in de Tuin | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify Pro: Barokke Schoonheid voor in de Tuin

Stoa. Stoa.
The Anenome Gate by Ironart of Bath Landelijke tuinen van Ironart Ltd Landelijk
Loading admin actions …

De kracht van de Barokke vormen is, dat ze ondanks alle innovatie op design gebied stand gehouden hebben. Ook tegenwoordig kijken ontwerpers en kunstenaars terug naar het verleden, om zich te laten inspireren door de schoonheid van deze vormen. In dit artikel willen we je graag een aantal prachtige Engelse ontwerpen laten zien. Ze zijn typisch Engels van karakter en zeer uiteenlopend. De ontwerpen kunnen we typeren als buitenkunst, maar ook als tuinornamenten. Laten we deze prachtige werken eens vlug onder de loep nemen.

Buitenkunst

modern  door Ironart Ltd, Modern
Ironart Ltd

The Sun Flower Sculpture, Bathwick Hill, Bath, England

Ironart Ltd

Deze sculptuur draagt de naam: 'De Zonnebloem' en heeft een zonnige uitstraling in het straatbeeld, zelfs als er donkere wolken overdrijven, zoals op de afbeelding te zien is. Misschien gaat er regen vallen, maar de zonneschijn komt vanzelf weer terug, dus we hoeven ons daar niet druk om te maken. Deze sculptuur staat naast de openbare weg en heeft een mooie Barokke vormgeving, die toch ook heel modern aandoet. Dat is nu juist de kracht van deze sculptuur. Het is een kunstwerk, dat perfect past in een ruime tuin, waardoor die een luxe en authentieke uitstraling krijgt.

Uitzoomen

modern  door Ironart Ltd, Modern
Ironart Ltd

The Sun Flower Sculpture, Bathwick Hill, Bath, England

Ironart Ltd

Hier zien we de sculptuur van een afstandje. Het is duidelijk te zien, dat het kunstwerk erg dynamisch is, waardoor deze direct de aandacht vang, maar door zijn sierlijke, Barokke zwierigheid, behoudt hij een speelsheid, waardoor hij niet opdringerig is. De sculptuur past mooi in het straat beeld en correspondeert op een bepaalde manier met het groen er rondom heen. In jouw tuin zal hij zeker niet misstaan.

Bloeiend Hekje

The Larkhall Anemome Gate by Ironart of Bath Landelijke tuinen van Ironart Ltd Landelijk
Ironart Ltd

The Larkhall Anemome Gate by Ironart of Bath

Ironart Ltd

We kennen de prachtige hekwerken van weleer, met enorme ornamenten van gietijzer. Deze ornamenten zijn prachtig en tekent voor de tijd waarin ze gemaakt zijn. Maar de schaal hoeft niet groot te zijn. Schoonheid kan ook via kleine suggesties bereikt worden: het Jugentstilachtige hekwerk op de afbeelding bewijst dit. De drie rode bloemen bloeien je tegemoet. Het is een mooi welkom voor je gasten. Je kunt zelfs je achternaam op het hekje laten zetten, zodat men weet waar je woont. 

De Schets

The Larkhall Anemome Gate by Ironart of Bath van Ironart Ltd
Ironart Ltd

The Larkhall Anemome Gate by Ironart of Bath

Ironart Ltd

Dit is de schets van het werk. Zo zag de kunstenaar het voor zich. Je ziet dat de bloemen op de tekening gedetailleerder zijn dan op hekwerk, deze gedetailleerdheid is makkelijk te realiseren op het medium van papier, maar in het medium van gietijzer bleek dit niet te kunnen, of de kunstenaar koos ervoor om de bloemen anders te maken.  Deze schets is zelf erg mooi, daarom je zou hem je ook zo kunnen inlijsten en aan de muur hangen.

Voor Stadium

The Larkhall Anemome Gate by Ironart of Bath van Ironart Ltd
Ironart Ltd

The Larkhall Anemome Gate by Ironart of Bath

Ironart Ltd

Deze afbeelding toont het voorstadium van het hekwerk. Het is nog monochroom, maar daar zal snel verandering in komen. Hij is nog niet af, maar al wel heel mooi!

Close-Up

The Larkhall Anemome Gate by Ironart of Bath van Ironart Ltd
Ironart Ltd

The Larkhall Anemome Gate by Ironart of Bath

Ironart Ltd

Met de close-up op deze bloem sluiten we af met onze tour langs de mooie Engelse ontwerpen, die zo vol van prachtige Barokke en zwierige vormen zijn. Wat opvalt aan deze bloem, is de mooie afwerking en het vakmanschap dat dit ornament kenmerkt. Een hekwerk als dit is een aanwinst voor iedere tuin. 

Tot zover de prachtige Barokke, maar hedendaagse ontwerpen. Laat je inspireren, en natuurlijk veel creatief plezier gewenst! 

Voor de nieuwste trends op het gebied van muurdecoraties lees je dit mooie artikel.  

Voor interieuradvies bezoek je ons  forum. Daar helpen onze experts je graag!

Heb jij bijzonder hekwerk in je tuin of huis? Vertel erover op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!