8 spectaculaire appartementen met ruimtebesparende ideeën | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

8 spectaculaire appartementen met ruimtebesparende ideeën

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Moderne woonkamers van MIROarchitetti Modern
Loading admin actions …

Hoewel moderne huizen meer en meer worden gekenmerkt door kleine afmetingen en multifunctionele ruimtes, groeit onze behoefte aan ruimte eigenlijk alleen maar. Denk alleen al maar aan de noodzaak om een kantoor aan huis te hebben. Maar hoe past dat allemaal in een klein stadsappartement? 

Met praktische en handige oplossingen bespaar je ruimte en win je kostbare centimeters ! Laat je inspireren door de ideeën van onze experts en ontdek 8 spectaculaire appartementen met ongelofelijke ideeën die ruimte besparen en je ook makkelijk kunt toepassen in je eigen woning.

1. Verborgen bibliotheek

Een praktisch en ruimtebesparende oplossing zie je in dit Appartement in Bologna. In deze kleine ruimte scheidt een simpele wand van gipsplaat de woonkamer van de slaapkamer en de bibliotheek. Een fantastisch idee als elke centimeter telt!

2. Woonkamer met verhoging

Ruimte heb je nooit genoeg. Zelfs als je 120 vierkante meter tot je beschikbaar hebt, zoals in dit moderne en elegante appartement in het voormalige industriegebied in Rome. In deze ruimte heeft de architect een verhoging toegevoegd die drie functies vervult.

 - Ruimte om te studeren

 - Opbergruimte onder de vloer

 - Verhoogde zitplek met uitzicht over de wijk

 Het is een briljant ruimtebesparende idee dat eenvoudig te realiseren is!

3. Bed verstopt in de muur

Eén ruimte met meerdere functies: het is het typische scenario van veel appartementen in de steden. Hoe geef je alles een plaats? In deze stijlvolle studio is dit goed gelukt! Het bed is in deze kamer in de muur verborgen. Is het tijd om naar bed te gaan dan klap je met een simpele beweging het bed uit, wil je 's ochtends je eitje bakken dan tover je de ruimte weer om tot keuken.

4. Slaapkamer verborgen achter de keuken

Laten we kijken in een klein appartement in Rome. Achter deze mooie keuken is een ruimte gecreëerd om te slapen. Om ruimte te sparen . Een elegante en mooie indeling!

Vooral in steden zijn de woningen niet groot en de keukens vaak klein.  Het is altijd lastig om een kleine ruimte zo goed mogelijk in te delen. In deze keuken loopt het aanrecht aan de linkerkant rond naar binnen. Een mooie en elegante manier om ruime te besparen. Meer ruimtebesparende oplossingen voor je keuken vind je in dit Ideabook.

5. Oven ingebouwd in de nis

De architect van de woning bij de inrichting optimaal gebruik gemaakt van elke beschikbare centimeter. In deze mini keuken is de oven verzonken in een nis in de muur. Zo blijft voldoende ruimte beschikbaar om spullen op te bergen en te koken.

6. Verhoogd zitgedeelte

De zithoek bevindt zich in dit appartement op een wel heel bijzondere plek. Hoog in de lucht op een fascinerende loft met ijzeren structuur in industriële stijl. Op deze manier houden de bewoners voldoende ruimte over voor een kleine tafel en een fauteuil om te lezen.

7. Als de muren schuin lopen

Waar laat je je kleding als de muren in je slaapkamer schuin lopen. De ontwerper van deze ruimte heeft hier een handige oplossing voor bedacht en in de hoek van de kamer een kast met een driehoekige vorm geplaatst.

8. Luchtige trap in kleine open ruimte

We sluiten dit Ideabook af met een prachtige loft in een van de voormalig industrieel gebouwen in Milaan. Om de leefruimte luchtig en ruimtelijk te houden hebben de bewoners gekozen voor een een ijzeren witte trap. Het resultaat is een compacte trap met een bijna gestileerde vorm, die de twee niveaus van het hok verbindt met  elegantie.

Welk idee ga jij toepassen? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!