6 originele ideeën voor beton in de keuken! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 originele ideeën voor beton in de keuken!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Bertus residency Moderne keukens van Diego Alonso designs Modern
Loading admin actions …

Originele ideeën voor beton in de keuken. Misschien denk je in eerste instantie wel: wat voor onzin is dat! En dat kunnen wij ons ook erg goed voorstellen, want verder dan een betonnen keukenvloer kom je aanvankelijk niet. Maar als je er even beter voor gaat zitten, dan kom je tot de ontdekking dat beton ook prima gebruikt kan worden als aanrechtblad of als onderdeel van de opbouw van je keukenkastjes. 

Daarom hebben we 6 hele leuke voorbeelden voor je op een rijtje gezet. En als je die hebt gezien, weten we bijna zeker dat je helemaal verkocht bent. Kijk mee naar dit leuke overzicht waarin we het werk van een aantal creatieve experts laten zien.

1. Het betonnen aanrechtblad

In de inleiding kwam die al even aan de orde: het betonnen aanrechtblad. Je ziet hier daarvan een prachtig voorbeeld dat voor een stoer en industrieel randje in de keuken zorgt. Erg praktisch is het trouwens ook, als het beton van de juiste coating is voorzien, veeg je het in een handomdraai schoon. En dat heeft qua gemak ook weer zo z’n voordelen.

2. Binnen en buiten

Bertus residency Moderne keukens van Diego Alonso designs Modern
Diego Alonso designs

Bertus residency

Diego Alonso designs

Heb je altijd al gedroomd van een buitenkeuken, maar vind je dat in ons kikkerlandje een beetje zonde van het geld? Waar je dan ook voor kunt kiezen, is een schuifpui in de keuken. Bij mooi weer zet je de deur open en heb je als het ware al een buitenkeuken gecreëerd! En bakken en braden doe je dan gewoon op de barbecue. 

Het betonnen aanrecht zorgt in dit geval dat het buitengevoel nog eens extra wordt gestimuleerd.

3. Een betonnen tafel

Een betonnen tafel kan ook perfect plaats krijgen in een (moderne) keuken. Je ziet daarvan hier het levende bewijs. Als deze tafel in hout uitgevoerd was geweest, had dat de sfeer zeker benadeeld. Het geeft de gelikte, moderne keuken in dit geval ook een heel erg fraai extra ruw randje. Een fantastische oplossing!

4. Nog een keer binnen en buiten

Zodra je beton en keukens zegt, lijken buitenkeukens steeds weer om de hoek te komen kijken. Ook hier zie je dat deze keuken weer op zo’n overgang van binnen en buiten is geplaatst. In deze keuken is gekozen voor een betonnen vloer en ook de opbouw waarin de oven is geplaatst is gemaakt van glanzend geverfd beton. Stel je toch eens voor dat je keuken er zo uit ziet als deze, je zou er bijna jaloers van worden…

5. Wit beton

Landelijke keukens van homify Landelijk

Bij de vorige keuken zagen we al dat het beton geverfd was. En dat is hier ook zeer zeker het geval: de leuke keukentafel is bijna niet meer als beton herkenbaar omdat het zo zorgvuldig wit is geverfd. Dat past in dit geval dan ook erg goed bij de landelijke uitstraling die een licht industrieel randje heeft. Dit lijkt ons vooral een ideale gezinskeuken die een waar hart van het huis kan vormen.

6. Inspirerend ouderwets

Oude keukens kunnen soms geweldige inspiratiebronnen zijn. Denk maar eens aan de prachtige grote keukens die je in de kelders van paleizen en kastelen tegen kunt komen! Deze keuken, die ook weer een beetje naar een buitenkeuken neigt, lijkt wel een kleine kopie van zo’n kasteelkeuken. Beton is in dit geval gebruikt om de ‘vuurplek’ vorm te geven. En verder is dit gewoon een plaatje om naar te kijken en heb je bijna de neiging om verliefd te worden op een keuken. Wat ontzettend mooi!

De keukens die we je wilden laten zien, zijn de revue alweer gepasseerd. Wil je nog meer inspiratie opdoen? Geen probleem, we laten je ook dit mooie overzicht met veel plezier zien.

Welke keuken spreekt jou het meeste aan? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!