Basic Interieur Design: Studio Novo | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Basic Interieur Design: Studio Novo

Stoa. Stoa.
van studio novo | HOME Minimalistisch
Loading admin actions …

We leven in een tijd waarin we niet meer star vasthouden aan één strikt gekaderde ontwerpstijl. Tegenwoordig tappen kunstenaars en interieurontwerpers in op de enorme diversiteit die de creatieve wereld rijk is. De uitdaging ligt vaak in het vinden van de  juiste combinatie van deze diversiteit, zodat een geslaagde eenheid ontstaat. Dit geldt voor kunstwerken, maar ook voor interieurs. Studio Novo houdt zich bezig met deze 'problematiek' (in de positieve zin van het woord) en komt met bijzonder fraaie en artistieke resultaten. In dit artikel laten we je hun meest recente werk zien. Ze combineren diverse trends uit de wereld van design, waardoor een geheel eigen ruimte ontstaat, waarin optimaal geleefd, gewoond en gewerkt kan worden. Kijk snel met ons mee en ontdek ook de nieuwste designproducten van Studio Novo.

Twee Stijlen Ontmoeten Elkaar

Studio Novo geeft met dit interieur het signaal af, dat een uiterst industriële ontwerpstijl prachtig samen kan gaan met een rustieke vormgeving. Kijk naar de muur: die heeft geen decoraties, maar is kaal en puur. Hij oogt nauwelijks afgewerkt. Toch zien we vegen en vlekken, die zorgen voor een bepaalde sfeer op deze  industriële wand. De rustieke tafel, de stoel, het keukengerei en de ouwelijke designlamp, zijn de rustieke sfeermakers in dit interieur. De bloemen en de kaarsen doen daar nog een schepje bovenop. Het is een een keuken geworden, waarin je heerlijk kunt ontbijten of gezellig met een vriendin een glaasje wijn kunt drinken. De combinatie van industrieel beton, rustieke meubels en accessoires, is in visueel opzicht erg fraai en daarnaast helemaal van deze tijd.  

Soeplepel

Op deze afbeelding zien we een close-up van de combinatie tussen de rustieke en de industriële stijl. Het beton lijkt geschuurd te zijn om een extra ruig effect te generen, en de soeplepel heeft een lichte beschadiging, waardoor hij erg rustiek en levendig oogt. Beide stijlen hebben dus een bepaalde sleetsheid over zicht en dit laatste is de reden dat ze zo goed te combineren zijn. Naast de lepel hangt de garde – deze is modern en strak uitgevoerd, gewoon zoals we hem kennen, maar in deze context wordt zijn smetteloze karakter extra benadrukt. Het houten rek, dat we hierboven al zagen geeft een natuurlijk touch aan het geheel; het vormt een tegenwicht voor het beton en het metaal.

Badkamer

De badkamer van het huis is van een geheel andere orde. Hij valt op door zijn lichtheid, zuiverheid en minimalistische vormgeving. Ook hier zien we het houten rek terugkomen, ontworpen door Studio Novo, dat een natuurlijk vibe aan de kamer geeft. De spiegel in de badkamer geeft veel ruimtelijkheid aan het interieur, waardoor een ontspannen gevoel van vrijheid ontstaat. Zie jij jezelf al heerlijk baden in dit bad? Het raam dat zich boven het bad bevindt, geeft je in ieder geval genoeg frisse lucht en licht om op een heilzame wijze helemaal tot jezelf te komen.

Scandinavisch en Modern Strak

Ook in deze badkamer worden stijlen gemixt – namelijk het Scandinavische houten rek en de moderne strakke minimalistische stijl. Beide stijlen kenmerken zich door een eenvoudige vormgeving en zijn beide in essentie minimalistisch, waardoor ze zeer fraai in een interieur te combineren zijn. Het rek is daarnaast ook zeer praktisch, want je kunt er gemakkelijk je handdoek ophangen als je in bad gaat. Mooi en handig gaan in deze badkamer hand in hand.

Keuken en Rek

Tegenwoordig is het helemaal in om je keuken in minimalistische stijl uit te laten voeren. Op deze afbeelding zie je daar een voorbeeld van. Het keukeneiland is een witte kubus en is een echt voorbeeld van het design van de 21ste eeuw. Het is minimalistisch, maar niet qua omvang. Je zou kunnen zeggen, dat de vormgeving op het punt van volume juist zeer uitgesproken is. Het abstracte, geometrische karakter van de keukenmeubels is opvallend en imponerend. De ontwerper van deze open keuken gebruikt het houten rek en de houten vloer als tegenwicht voor het abstract-geometrische karakter van het keukenmeubilair, waardoor een zekere harmonie en warmte ontstaat in het interieur. 

Tot zover onze tour langs de interieurs en het nieuwste design van Studio Novo. Hopelijk ben je geïnspireerd en gemotiveerd om zelf aan de slag te gaan. Veel succes!

In de havenstad Rotterdam is een bijzonder huis op een brug gebouwd. Lees in dit artikel alles over dit bijzondere gebouw.

Heb jij diverse stijlen in je interieur? Vertel erover bij de berichten hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!