homify Pro | Woondesign van de 21ste Eeuw | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify Pro | Woondesign van de 21ste Eeuw

Stoa. Stoa.
modern  door 21st-design, Modern
Loading admin actions …

Het design van de toekomst is smooth, organisch gevormd, ergonomisch en prachtig door zijn eenvoudige vormgeving. Vandaag laten we je kennis maken met vooruitstrevend design, waarmee jij een relaxzone kunt creëren, waarin je helemaal tot jezelf kunt komen. Het is een gebied in en rond je huis waar de zomer (wees gerust die is alweer in aantocht) met vrienden en familie genoten kan worden. Nog even en de winter is verdwenen en de warmte van de zomerzon voel je weer op je huid. Tot die tijd heb jij de gelegenheid om je te laten inspireren door de voorbeelden waar we nu naar gaan kijken. 

Bar om in te Relaxen

Steeds vaker zien we dat mensen veel aandacht besteden aan zogenaamde relaxzones, die zowel in als rond het huis kunnen worden gerealiseerd. Op deze afbeelding zien we een goed voorbeeld van zo'n relaxzone. De ontwerper van deze ruimte heeft een complete bar gemaakt, waaraan je met meerdere mensen een leuke avond kan doorbrengen. Een bijzonder element is de wand achter de bar, deze is versierd met een bijzondere structuur, die bestaat uit gekleurde wijnkoelers. Het kleurenpatroon is variabel, dit houdt in dat je zelf kunt bepalen hoe deze wand eruit komt te zien. De bar zelf is een bijzondere combinatie van ongepolijst hout met een kader van wit hout, dat een minimalistische vormgeving heeft. De barkrukken zijn ook monochroom en hebben een ietwat futuristisch vormgeving, die mooi afsteekt bij het hout dat juist heel basic is. De balken op het plafond geven het vertrek een rustieke aanblik, en de lampen die er aan hangen – gewoon een gloeilamp aan een stroomdraad – versterken het basale karakter van de ruimte. We zien dus twee belangrijke stijlelementen: futuristisch minimalistisch design in combinatie met ongepolijst basic hout.

Hyperrealistsche Wijnkoelers

modern  door homify, Modern

Op deze afbeelding zien we de wijnkoelers van dichtbij. Het is duidelijk dat ze afwijken van de traditionele koelers die vaak van glimmend metaal gemaakt zijn. Ook de vorm is bijzonder. We hebben in het vorige voorbeeld gezien, dat ze gestapeld een muurdecoratie vormen – ze zijn dus ook in andere kleuren verkrijgbaar.

Buiten Relaxen

Als het zomer is, dan wil je genieten van het zachte weer en de heerlijke zon. Het is dan natuurlijk fantastisch als je een plek hebt waar je dit op optimale wijze kunt doen. Op de afbeelding zie je de plek waar jouw wensen in vervulling gaan. Deze ligbank hoort bij de 21ste eeuw, en door zijn hyperrealistische vormgeving lijkt hij zo uit een 3d-printer te komen. Hier ontmoeten de realiteit en de hyperrealiteit (oftewel de visuele wereld in de computer) elkaar. Ook zien we hier de combinatie tussen het basale natuurlijk hout van het terras, dat nauwelijks bewerkt lijkt, en de organische, abstracte en minimalistische vormgeving van de terrasmeubels. Zo ziet het toekomstige genieten er uit!  

Handig

Naast esthetisch, vooruitstrevend en modieus, is het ook een handige bank. Hier zie je het opbergvak, waarin je tijdschriften, kranten en boeken kwijt kunt, zodat je na het lezen niet hoeft op te staan om het boek weg te leggen of een andere te pakken.

Een Sprankelende Avond in de Toekomst

Als de zomeravond valt is het tijd om te genieten van het kunstlicht, dat werkelijk een kunst mag heten. In onze eeuw gaan wij zuinig met energie om. Deze zuinigheid zetten we om in daden door ledlampen te gebruiken, omdat deze een zeer laag energieverbruik hebben. Het zwembad wordt door deze lichtbronnen omringd. Door hun subtiele lichte verschijning dringen ze zich niet op, waardoor een natuurlijke sfeer ontstaat. Oudere vormen van kunstlicht zijn soms te fel en bezorgen je welhaast hoofdpijn. Gelukkig behoort die misère tot het verleden.

Van Dichtbij

Hier zien we de etherische of engelachtig lampen van dichtbij. Het zijn lampen die ontzettend goed passen in een relaxzone  in de open lucht, maar natuurlijk mag je ze ook in je interieur zetten. Door hun eenvoudige en zachte presence, hebben ze een bepaalde meditatieve kwaliteit. Als je binnen een chill out room hebt, dan passen deze lampen daar ook heel goed in. 

Tot zover het design van de 21ste eeuw. Hopelijk vond je het vermakelijk en ben je op ideeën gebracht. Heel veel succes met het ontwerpen van je eigen interieur van de toekomst!

Zoek je een uniek hotel? Lees dan het artikel over het Ice Hotel inJukkasjärvi.

De muurmode trends van 2015 zijn bekend! Lees in dit artikel over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van design.

Hoe heb jij je relaxzone ingericht? Deel je tips en ideeen bij de berichten hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!