Inspiratie: de beste ideeën voor een op maat gemaakt tuinhuisje in eigen tuin

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Inspiratie: de beste ideeën voor een op maat gemaakt tuinhuisje in eigen tuin

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Tuin door Grupa Bio3
Loading admin actions …

Kies je voor het opbergen van je spullen in een schuur of tuinhuisje? Misschien berg jij alles netjes op in de garage? Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Elke tuin en ieder huis is anders, dit is natuurlijk te danken aan het feit dat dat verschillende mensen verschillende wensen en behoeftes hebben. Daarnaast speelt beschikbare ruimte ook een grote rol, maar één ding is zeker; we willen allemaal genieten van een opgeruimde tuin. In dit Ideabook delen we onze handgeselecteerde selectie aan ideeën voor het plaatsen van een op maat gemaakt tuinhuisje in je eigen tuin.

Kijk je mee?

Een op maat gemaakt tuinhuisje mét vakantiegevoel

Tuinhuis op maat:  Tuin door House of Green
House of Green

Tuinhuis op maat

House of Green

We beginnen dit Ideabook met een echte blikvanger;  een op maat gemaakt tuinhuisje dat het gevoel geeft van een vakantiehuis in je eigen tuin. Dit bijzondere tuinhuisje is met het open dak en lounge terras een verlengde van de woonkamer. Er is gekozen om het tuinhuisje te verlichten door middel van twee buitenlampen van Foscarini, die zorgen voor een sfeervolle verlichting in het donker. De eerste blik op dit op maat gemaakte tuinhuisje geven een functioneel en stijlvol beeld, scroll gauw door naar de volgende foto waar je een blik krijgt op de binnenkant! .

Een blik in het op maat gemaakte tuinhuisje

Vakantiehuis in eigen tuin:  Tuin door House of Green
House of Green

Vakantiehuis in eigen tuin

House of Green

De ronde gevel omlijst een dieper gelegen glazen schuifpui, waardoor het geheel toch de illusie wekt van een open tuinhuisje. Van binnen biedt het op maat gemaakte tuinhuisje ook ruimte voor de nodige berging. De passende wandkasten en inloop voor de fietsen zijn subtiel in het ontwerp opgenomen. Je betreedt dit op maat gemaakte tuinhuisje via de moderne glazen schuifpui of de ietwat verborgen deur aan de zijkant. Dit tuinhuisje is uitgevoerd in Western red ceder, een houtsoort dit mooi onregelmatig grijs verkleurt. Wat vind jij van dit stijlvolle tuinhuisje?

Een verrijdbaar, op maat gemaakt tuinhuisje

Op bovenstaande foto zien we een uniek op maat gemaakt tuinhuisje. Deze versie is namelijk vervaardigd uit donker staal, glas en een naturel kleur hout. Het grote voordeel van dit op maat gemaakte tuinhuisje? De vier wielen aan de onderkant maken het mogelijk om dit tuinhuisje te verplaatsen. Misschien houd je graag je mogelijkheden open en vind je het leuk om de indeling van je tuin zo nu en dan te veranderen? Dan is dit op maat gemaakte, dynamische tuinhuisje echt iets voor jou! Op de foto is dit tuinhuisje in gebruik als opslag voor paardrijd materialen, maar de mogelijkheden voor de indeling zijn natuurlijk eindeloos. 

Een onopvallend, op maat gemaakt tuinhuisje

Overzicht slingerbank met tuinhuis:  Tuin door House of Green
House of Green

Overzicht slingerbank met tuinhuis

House of Green

Het smalle, op maat gemaakte tuinhuisje op bovenstaande foto valt bijna niet op! Bij het tuinontwerp van deze achtertuin in het Statenkwartier van Den Haag stonden de duidelijke wensen van een jong gezin centraal. Het oubollige karakter van de oorspronkelijke tuin moest vervangen worden door een traditionele familietuin mét voldoende opbergruimte voor gereedschap en kinderspeelgoed, een schommel en genoeg speelruimte voor de kinderen. De experts van House of Green hebben dit keurig gerealiseerd, alles wel wel in een eigentijdse stijl en passend bij de inrichting van de woning en met passende tuinmeubelen.

Een aluminium tuinhuisje dat op maat gemaakt is

 Garages/schuren door Tabary Le Lay
Tabary Le Lay

Opened garage for the scooter

Tabary Le Lay

Verrassend, niet? Dit op maat gemaakte tuinhuisje van aluminium steekt erg af bij de andere tuinhuisjes in dit Ideabook. Misschien omdat we een tuinhuis van staal of aluminium nog niet zo vaak tegen komen. Dit op maat gemaakte tuinhuisje maakt onderdeel uit van een ultra moderne villa waarbij strakke vormen centraal staan. Op bovenstaande foto zien we een tuinhuis dat speciaal ontworpen is voor het stallen van een scooter. Ook handig: dit op maat gemaakte tuinhuisje heeft een bijzondere deur waarbij de hele hoek van dit schuurtje open gekanteld kan worden, dit maakt het nog makkelijker om de scooter in- en uit te rijden. 

Een bijzonder, op maat gemaakt tuinhuisje

Dat een tuinhuis niet altijd van hout, staal of glas hoeft te zijn, maakt bovenstaande foto duidelijk. We zien hier een moderne tuin met een overdekte buiten keuken. Hier kan met mooi weer heerlijk genoten worden van een gezellige barbecue, lunch of late borrel. Het opbergen van spullen doe je niet graag in de open lucht, daarom is hier gekozen voor een op maat gemaakt tuinhuisje. De opbergruimte valt niet op en is perfect geïntegreerd in het design van de buiten keuken. Het passende tuinhuisje is smal, maar tegelijkertijd erg hoog zodat er voldoende opbergruimte ter beschikking is gesteld! Een prachtig ontwerp! 

Dit op maat gemaakte tuinhuisje valt weg in deze natuurlijke tuin

 Tuin door Unique Landscapes

Op deze foto zien we een prachtige, natuurlijk aangelegde tuin. Deze ruime tuin is gerealiseerd door het team van professionals bij Unique Landscapes, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Wanneer we letten op het op maat gemaakte tuinhuisje, valt het bijzondere dak meteen op. Het dak van dit tuinhuis is namelijk belegd met een natuurlijke mos, waardoor dit tuin element perfect bij deze groene tuin past. Voor het tuinhuisje is een terras aangelegd. Let vooral ook op het leuke detail waarbij het hekwerk bij het terras vervangen is door glazen panelen, om het vrije uitzicht niet te belemmeren. Slim! 

Ben je op zoek naar meer inspiratie op het gebied van de indeling of inrichting van je tuin? Bekijk dan zeker deze foto's

Het traditionele tuinhuisje

 Tuin door homify

Hier zien we het tuinhuisje zoals we hem waarschijnlijk allemaal wel kennen uit de tuin van opa en oma. Een op maat gemaakt tuinhuisje met een ietwat landelijke en vooral traditionele uitstraling. Het tuinhuis is volledig vervaardigd uit hout en is meestal in een frisse kleur geschilderd, de natuurlijke houtkleur komt trouwens ook erg vaak voor! Dit tuinhuisje heeft verder geen ramen en is hoogstwaarschijnlijk voorzien van goede verlichting. Veel ruimte biedt dit tuinhuisje niet, dus een praktische indeling en inrichten is wel een vereiste! 

Een licht, op maat gemaakt tuinhuisje

Gartenhauptdarsteller uit Duitsland is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van op maat gemaakte tuinhuisjes zoals deze op bovenstaande foto. Door de kleur van het hout lijkt het bijna alsof er in dit moderne tuinhuisje een sauna schuilhoudt. Wij zijn helemaal fan van de lichte kleur hout en het strakke design! Voor de deur zijn de planken juist verticaal geplaatst, een erg leuke manier voor het aanbrengen van contrast. Al met al vormt dit tuinhuis samen met de tuin een samenhangend geheel. 

Tenslotte

We sluiten dit Ideabook af met een op maat gemaakt tuinhuisje met een ultra modern design! Dit bijzondere tuinhuisje is ontworpen door Grupa Bio3 uit Polen. Scandinavisch is toch wel de stijl die bij dit tuinhuisje als eerste bij ons opkomt. Van binnen heeft dit op maat gemaakte, moderne tuinhuisje een verrassende witte inrichting. Prachtig! 

Tot zover dan dit Ideabook waarbij het op maat gemaakte tuinhuisje centraal stond. Wil je toch nog graag wat meer zien? Dat kan! We hebben eerder een Ideabook gewijd aan bijzondere tuinhuisjes, je vindt hem hier.

Ben jij al in het bezit van een op maat gemaakt tuinhuisje? Of berg je je spullen op een andere manier op? Laat het ons weten en deel je mening hie...
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!