10 superkleine slaapkamers die groots zijn qua stijl! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 superkleine slaapkamers die groots zijn qua stijl!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne slaapkamers van Nelson W Design Modern
Loading admin actions …

Wanneer het aankomt op interieurontwerp dan geloven we dat er geen ruimte belangrijker is dan de slaapkamer. Natuurlijk is de keuken van groot belang wanneer het gaat om het goed functioneren van een huishouden, de woonkamer is de plek voor ontmoetingen en ontspanning en de badkamer.. Nou ja, dat is ook een onmisbare plek. Maar in de slaapkamer breng je waarschijnlijk de meeste tijd door. Wanneer je niet werkt, breng je een groot deel van je tijd slapend door en om die reden moet deze aan hoge eisen voldoen. Je slaapkamer is een plek van sereniteit, privacy en rust. Het is een herstel-station en een plek die onmiskenbaar de meest persoonlijke en intieme van alle ruimtes is.

1. De slaapkamer beneden

Feature Staircase Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van homify Modern
homify

Feature Staircase

homify

Deze kleine slaapkamer bevindt zich beneden en is toegankelijk via een enkele trap vanuit de woonkamer. Alhoewel de ruimte compact is, is deze stijlvol en minimaal ingericht met een mooie badkamer en suite die zich naast de hoofdruimte bevindt.

2. Een knusse loft

Eclectische slaapkamers van homify Eclectisch

Als volgende nemen we een kijkje in deze prachtige (en kleine) knusse slaapkamer. Door gebruik te maken van de hoogte hebben de ontwerpers ervoor gekozen voor een loft-opzet die het vloeroppervlak maximaliseert. Hierdoor is ruimte gecreëerd voor een werkplek die zich naast het zitgedeelte bevindt. 

3. De alles in 1 slaapkamer

Deze kleine slaapkamer is gesitueerd in een studio appartement en zorgt voor privacy doordat deze op een platform is geplaatst in de hoek van de kamer. Ondanks de kleine afmetingen ziet het bed er verbazingwekkend uitnodigend en elegant uit.

4. Cozy en kleurrijk

Bedroom 2 Moderne slaapkamers van homify Modern
homify

Bedroom 2

homify

En het hoeft niet altijd wit te zijn. Hier zien we een kleine maar prachtige slaapruimte. In deze kamer hebben de designers gekozen voor hangende lampen die zorgen voor een interessante eye-catcher. En als toegevoegd voordeel hebben ze ook de ruimte oftewel de nachtkastjes eronder zijn zonder accessoires of andere versieringen gelaten. 

5. Licht en levendig

Echt klein en zeer stijlvol; deze slaapkamer bestaat bijna alleen maar uit bed. Dat is echter geen knelpunt in het ontwerp want het ingebouwde bed biedt extra opslagruimte en de ruimte biedt allerlei decoratieve elementen in de vorm van de kleurrijke muren en mooie kunstobjecten.

6. Simpel en sereen

Mediterrane slaapkamers van Vondom Mediterraan

Wie zegt er dat een kleine slaapkamer niet rustig en sereen kan zijn en toch ook wat kleur kan bevatten? Dit ontwerp is simpel en effectief en zorgt voor een stralend gevoel van sereniteit waarmee je wordt overspoeld door het volledig witte kleurenschema.

7. De kleine slaapkamer zonder ramen

Je zou het niet zeggen maar deze kleine slaapkamer is gesitueerd in een appartement dat geen ramen heeft. In plaats daarvan is een atrium gecreëerd met licht van boven om ruim natuurlijk daglicht in de ruimte te brengen. Alhoewel de kamer compact en simpel is, voelt deze buitengewoon ruim aan en is deze perfect geschikt voor modern wonen.

8. Een praktisch hoog bed

En nog een platform bed: altijd een goede optie in de kleine slaapkamer. Deze biedt ruimte aan een reeks verschillende kubussen die voldoende opslagruimte bieden voor allerlei slaapkamer benodigdheden.

9. Werken met reflecterende oppervlaktes

Apartment H Moderne slaapkamers van Mackay + Partners Modern

Een van de beste dingen aan een kleine slaapkamer is dat je geïnspireerd wordt tot innovatie in een poging om een grotere en meer efficiënte ruimte te creëren. In deze ruimte zijn grote muurvullende spiegels toegevoegd aan de kastdeuren die het licht reflecteren en het gevoel van de waarneembare openheid in de slaapkamer vergroten.

10. Prachtige ingebouwde meubels

Als laatste kijken we binnen in een woning in Hong Kong die een kleine praktische maar ook zeer stijlvolle slaapkamer toont. In het ontwerp is gewerkt met ingebouwde meubels die zowel eenvoudig als zeer effectief zijn. Zo creëerden de ontwerpers een prachtige stijlvolle en luxueuze slaapruimte.

Heb jij al een mezzanine in je slaapkamer?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!