Moderne fluorescente verlichting (TL-verlichting) voor de keuken | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Moderne fluorescente verlichting (TL-verlichting) voor de keuken

press profile homify press profile homify
Bloem van blikvanger Industrieel
Loading admin actions …

Wanneer het op verlichting in de keuken aankomt kan men kiezen uit diverse varianten en vormen. Daarnaast kan keukenverlichting ook op meerdere plekken in de keuken geplaatst en gemonteerd worden. Dit is uiteraard een persoonlijke keus voor ieder mens en tevens ook afhankelijk van hoe de indeling van de keuken eruit ziet. Als de keuken bijvoorbeeld een onderdeel van de woonkamer is dan zou men bij het keukengedeelte bijvoorbeeld ook sfeerverlichting kunnen plaatsen. Denk hierbij aan wandlampen of ingebouwde spots. Als het gaat om functionele verlichting omdat men bijvoorbeeld graag goed wil zien wat er in de keuken wordt gedaan dan zou fluorescente verlichting (TL-verlichting) of led's lampen meer passend zijn. Deze type lampen zorgen niet alleen voor een goede verlichting maar zijn ook nog energiebesparend.

Zoals de titel van dit artikel al een kleine hint weggeeft gaan we een kijkje nemen naar diverse varianten van fluorescente verlichting. Laten we dus gauw overgaan op deze bijzondere en functionele verlichting.

Vierkant model

Moderne keukens van homify Modern

De fluorescente verlichting heeft in deze keuken ongetwijfeld een mooie positie gekregen. Deze is namelijk in het plafond geplaatst. Er is dus eigenlijk een kleine inham in het plafond gecreëerd – wat dus op een vierkant model lijkt als eindresultaat – en daar omheen is de fluorescente verlichting geplaatst. In eerste instantie doet de verlichting het goed vanwege zijn functionele doeleinde, maar daarnaast voegt het toch een moderne uitstraling aan de rest van de keuken toe.

Ingebouwde spots

NEAR Architecture, San Paolo, Rome Moderne keukens van Paolo Fusco Photo Modern
Paolo Fusco Photo

NEAR Architecture, San Paolo, Rome

Paolo Fusco Photo

Dit is een goed voorbeeld waar we kunnen zien hoe de fluorescente verlichting voor zowel de keuken als de woonkamer heel goed bij elkaar passen. Bij het keukengedeelte is de keuze voor de verlichting gevallen op ingebouwde spots. Ze zijn op dit plaatje best wel scherp afgesteld maar zorgen tegelijkertijd voor een super goede fluorescente verlichting. Met het strakke witte plafond krijgen de spots een heel mooi effect met de rest van de ruimte en de overloop naar de woonkamer. 

Een strak design

Bij deze moderne keuken hoort ook een mooi en strak design onder goede fluorescente verlichting. Ook hier is de keuze gevallen op ingebouwde spots, wat zeker niet misstaat. Ze geven de keuken een mooie en heldere uitstraling en zorgen ervoor dat de hele ruimte er goed verlicht uitziet. Uiteraard helpt het natuurlijke daglicht ook een handje mee, maar in de avonduren zal de witte fluorescente verlichting zeker goed van pas komen met diens functionele verlichting.

In de blauwe spotlight

Bloem van blikvanger Industrieel

Het feestje kan beginnen met deze felblauwe fluorescente verlichting! Deze lamp zou heel goed kunnen functioneren als een sfeerlamp en zou op zich niet misstaan in de keuken. Zoals we op het plaatje kunnen zien krijgt de fluorescente verlichting een mooie gloed tegen de wand en projecteert het bepaalde vormen die in het kopje van de lamp zijn bewerkt. Naast een functionele doeleinde is deze lamp ook nog een goede sfeermaker.

Fluorescente verlichting in een eigentijdse vorm

Every Light Series: modern  door Arnout Meijer Studio, Modern
Arnout Meijer Studio

Every Light Series

Arnout Meijer Studio

Dit zijn prachtige designs en inspiraties van professional Arnout Meijer Studio. Hij is geïntrigeerd geraakt door verlichting omdat het toch iets weg heeft van wetenschap en kunst dat op een of andere wijze toch gerelateerd is met elkaar. Dat is heel goed te zien aan de vormen en (fluorescente) verlichting(en) bij elke lamp. Ze zijn allemaal stuk voor stuk uniek en bijzonder! Voor lichtdesigners kijk je ook eens hier

Landelijke stijl met een moderne smaak

Een mooie keuken ontworpen in een rustieke en brocante stijl. Bij zo een prachtig ontwerp hoort ook een bijpassende verlichting. Niet te lawaaierig of druk nee! Gewoon lekker rustig en simpel. En uiteraard ook een goede ophangplek hiervoor! En de keus is positief uitgevallen. De fluorescente verlichting heeft een prachtige plek gekregen vlak boven het aanrecht. 

Verlichting op de juiste plekken

Fluorescente verlichting op de juiste plekken krijgen in de keuken is een belangrijk issue en kan eigenlijk niet zo lichtjes opgevat worden. Want met een goede functionele verlichting kunnen we beter zien, vooral ook wat we doen en wanneer we bezig zijn achter het gasfornuis bijvoorbeeld. Of gewoon als we aan tafel zitten en graag iets willen lezen onder het genot van een kopje thee of koffie. Zoals te zien is op het plaatje komt deze keuken weinig licht te kort. Een van de grote voordelen is dat de keuken van zowel natuurlijk daglicht  als fluorescente verlichting kan profiteren. Voor overdag kan dit dus zeker (extra) energiebesparend zijn. 

Onder de spotlights

Hoewel de keuken een nette en overzichtelijke uitstraling heeft, is het toch een goede keus geweest om de fluorescente verlichting simpel en eenvoudig te houden. Er is gekozen voor ingebouwde spotlights die achter elkaar op het plafond zijn geïnstalleerd. Op deze wijze wordt geen enkel deel in de keuken overgeslagen voor goede verlichting. Naast deze spotlights zijn er ook andere soorten lampen aan het plafond geplaatst. Er is dus genoeg variatie en er kan makkelijk geswitcht worden tussen verschillende verlichtingen.

Industrieel modern

Deze keuken is in een mooie industriële stijl ontworpen en leuk gemixt en gematcht met diverse elementen en materialen bij elkaar. Alles is een beetje rustig gehouden en in een strakke uitvoering uitgewerkt. Wat vooral opvalt is dat de kleurcombinatie toch wel overal een beetje terug te vinden is (behalve de rode kleur). Dus ook zo met de fluorescente verlichting. Door het witte plafond, de witte hoge krukken en een deel van de (witte) keukenkast, komt de verlichting hier heel mooi en goed van pas. Het laat een mooie natuurlijke gloed over de gehele keuken vallen en brengt een positieve atmosfeer naar boven.

Traditioneel en klassiek

Minimalistische keukens van homify Minimalistisch

Voor deze traditionele en klassiek uitziende keuken zijn er simpele, maar zeker niet onbelangrijk, ingebouwde spots geïnstalleerd. Deze bevinden zich onder de bovenste keukenkasten aan beide zijden. Daarnaast is er ook op het plafond fluorescente verlichting geplaatst. Dit is namelijk herkenbaar vanwege de felle witte kleur in vergelijking met de wat gedempte verlichting van de spots. Al met al vormen ze samen toch voor een mooie uitstraling in deze prachtige keuken.

Nog steeds op zoek naar leuke inspiratie voor verlichting? Bekijk dan snel dit ideabook! Geniet ervan.

Vertel ons! Welke fluorescente verlichting heeft jou het meest aangesproken? Wij horen het graag in een berichtje hieronder.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!