Stijlvolle wandverlichting: Marokkaanse wandlampen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Stijlvolle wandverlichting: Marokkaanse wandlampen

press profile homify press profile homify
van homify Eclectisch
Loading admin actions …

Soms valt het niet mee om de perfecte wandlamp te vinden. Vooral eentje dat heel mooi zou passen bij de rest van het interieur. Maar eenmaal gevonden mag het resultaat er zeker wezen! Een wandlamp wordt over het algemeen gezien als lichtbron (en dat is natuurlijk ook de functionele functie ervan), maar het mag sowieso ook gezien worden als een stylingsobject.

Op zoek naar een stijlvolle wandverlichting om meer sfeer en gezelligheid in huis te halen? Lees dan gauw dit artikel over tien prachtige Marokkaanse wandlampen, van een aantal experts, en laat je inspireren door deze oriëntale verlichtingen. Veel inspiratieplezier! 

Een moors uiterlijk

Orientaals hanglamp 'Moula XXL' van Orientflair Mediterraan
Orientflair

Orientaals hanglamp 'Moula XXL'

Orientflair

Dit is een prachtig stuk dat rechtstreeks uit een bekend plaatsje in Marokko, Marrakech, komt. Wanneer er goed gekeken wordt, kan men zien dat deze (wand)lamp een prachtige moorse uitstraling heeft. Dat is voornamelijk te zien aan het middelste gedeelte van de (wand)lamp met de puntige uiteinden - die ook wel erkers genoemd worden. Het materiaal van de (wand)lamp is gemaakt van roestkleuring metaal en het mooie glaswerk is gemaakt van doorzichtig en gekleurd glas. Zoals te zien is op het plaatje brengt het glaswerk de verlichting heel mooi en sfeervol naar buiten toe.

Wat deze (wand)lamp ook nog zo bijzonder maakt is dat het niet alleen geschikt is voor elektrische verlichting maar ook voor kaarsverlichting. Aan één kant van de (wand)lamp zit er namelijk een deurtje dat opengeklapt kan worden en waardoor de fitting of de kaarsen in geplaatst kunnen worden. Wel zo prettig als er een veelzijdige keus is bij deze prachtige verlichting.

Mediterrane stijl

Carpentry van Lee Broom Mediterraan
Lee Broom

Carpentry

Lee Broom

Deze Marokkaanse wandlamp valt meteen op als mooie blikvanger bij de grijze achtergrond. Het is heel mooi om te zien hoe de grijze tinten van onder andere de muur ook weer terug te zien is in het kunstwerk van de wandlamp. Met een scherpe blik kan er geconstateerd worden dat de ontwerper(s) van dit prachtig exemplaar een na-creatie wil(den) creëren van een oosterse tapijt. Heel creatief en mooi ontworpen door specialist Lee Broom

Eigentijdse stijl

Deco Wall Light - Various Finishes van Luku Home Industrieel
Luku Home

Deco Wall Light – Various Finishes

Luku Home

Een oosterse wandlamp met een eigentijdse draai en stijl eraan. Een prachtige wandlamp dat perfect zou passen als eye cather in de hal of woonkamer van een woning. Ondanks dat deze wandlamp een moderne stijl heeft vallen de oosterse elementen alsnog op. Dat is voornamelijk te zien aan de bloemen die op/in het glas zijn bewerkt. Het prachtige handwerk is namelijk bewerkt met dezelfde materiaal als de rest van de (Marokkaanse) wandlamp. Dit goudkleurige materiaal brengt de sfeer en stijl van de wandlamp ook in een betere setting. Een perfecte combinatie bij elkaar!

Volmaakte sfeerverlichting

Imperial Pierced Moroccan Wall light in Antique Brass van Moroccan Bazaar Mediterraan
Moroccan Bazaar

Imperial Pierced Moroccan Wall light in Antique Brass

Moroccan Bazaar

Deze Marokkaanse wandlamp is een ware frontrunner voor een prachtige sfeerverlichting. Het straalt een mooie gloed uit en haalt een ontspannen atmosfeer naar boven dat zich op z'n beurt over de rest van de wand en ruimte verspreidt. En dat is hoogst waarschijnlijk te danken aan het gedempt effect. 

De oosterse stijl en vorming in elk gedeelte (boven, midden en onder) van de wandlamp is elk op een unieke manier bewerkt. Geen enkel gedeelte (ze hebben allemaal een andere vorm) ziet er hetzelfde uit. Maar bij het middelste gedeelte komen de ronde punten weer bij elkaar waardoor er een mooie harmonie tussen beide delen (boven en onder) van de (Marokkaanse) wandlamp wordt gevormd. 

Herbruikbare materiaal

Amaterasu - Corkmatters pendant lamp van Tiago Sa da Costa Studio Mediterraan
Tiago Sa da Costa Studio

Amaterasu – Corkmatters pendant lamp

Tiago Sa da Costa Studio

Wat maakt deze (wand)lamp nog meer bijzonder naast het feit dat het voor een warme en gezellige sfeer zorgt? Dat het ook nog is gemaakt met ecologische en duurzame zorg en dus alleen uit natuurlijke materialen – onder andere Portugees natuurkurk – bestaat. Zoals eerder aangegeven brengt deze (wand)lamp een mooie warme gloed over en danst het op een speelse wijze met het licht waardoor er een prachtig schaduwspel plaatsvindt. 

Kleurrijke kralen

Kleurrijke kralen aan een (wand)lamp doen het altijd goed. Ze geven de (wand)lamp een decoratief effect en brengt wat kleurige oosterse (Marokkaanse) effecten naar voren. De stijl van deze (wand)lamp valt meer richting de mediterrane kant maar dan nog zou het zeker niet misstaan bij een moderne interieur. Mits het uiteraard leuk en bewust gecombineerd zou kunnen worden met wat andere oosterse elementen. 

Sprankelend effect

Voor wie van een beetje glamour en een sprankelend effect houdt is hier aan het juiste adres bij deze prachtig uitziende (Marokkaanse) wandlamp. Ongetwijfeld zal de verlichting er oogverblindend uitzien wanneer het licht wordt aangedaan. Om de (wand)lamp als mooie blikvanger te behouden is het handig als de rest van de ruimte en het interieur eenvoudig en simpel wordt gehouden. Zo blijft deze (Marokkaanse) wandlamp als middelpunt stralen – precies zoals het de intentie is geweest bij het ontwerpen van dit prachtstuk. 

Een moderne touch

van homify Eclectisch

De lange kralen die het gedeelte van de verlichting volledig bedekken, brengen een moderne touch aan deze prachtig uitziende (wand)lamp. Ze laten net genoeg verlichting doorschemeren waardoor er een mooi gedempt en sfeervolle verlichting wordt gecreëerd. 

De ideale plek voor deze (Marokkaanse) wandlamp zou ongetwijfeld in de woonkamer zijn. Met een sfeervolle verlichting op de achtergrond kan me lekker ontspannen en genieten van de rest van de avond.

Mozaïek stijl

Wandlamp glasmozaiek van El Kantra Mediterraan
El Kantra

Wandlamp glasmozaiek

El Kantra

Deze prachtige (Marokkaanse) wandlamp is een originele versie en bestaat uit glasmozaïek en kralen. De wand(lamp) heeft een ronde ovale vorm – waar de mozaïeksteentjes in verschillende kleuren prachtig op zijn bewerkt  - en het wordt voor een deel half opengelaten. Hierdoor wordt de verlichting volop verspreidt maar enkel niet door zichzelf want de mozaïek bewerkingen geven er uiteindelijk een mooie gloed aan. Hoewel er niet echt sprake is van een gedempt effect brengt deze stijl toch een prachtige sfeer naar boven – dankzij de multiculturele kleuren. 

Een combinatie van koper, brons en messing

Deze prachtige (Marokkaanse) wandlamp heeft zijn uiteindelijke vorm gekregen door een combinatie van de volgende materialen: koper, brons en messing (oftewel geelkoper). Het model van de (Marokkaanse) wandlamp is lekker eenvoudig gebleven en de aandacht is juist besteedt aan de prachtige ontwerpen die op de (wand)lamp zijn bewerkt. Een prachtwerk om te zien hoe enkele sierlijke bewerkingen in de wandlamp voor een intieme sfeer kunnen zorgen.

Op zoek naar meer bijzondere lampen? Neem dan gerust een kijkje in dit ideabook en laat je inspireren.

Welke stijlvolle Marokkaanse wandlamp is jouw favoriet geworden na het lezen van dit artikel? We horen het graag van je via onderstaande comment se...
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!