Voor en Na: de aanpak van een hoogteverschil | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: de aanpak van een hoogteverschil

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne balkons, veranda's en terrassen van Atelier Etienne bois Modern
Loading admin actions …

Meestal is de titel van een Voor en Na wel goed te begrijpen, maar we begrijpen heel goed dat je in dit geval geen idee hebt waar het over gaat. En dat is dan ook geheel begrijpelijk! Na het zien van de foto’s die we voor je klaar hebben gezet, zal een en ander een stuk duidelijker gaan worden. Het gaat namelijk om een huis dat op een glooiing in het landschap gelegen is. Er begint misschien dan al wel een lichtje bij je te branden wat het probleem dan kan zijn. 

Kijk lekker mee naar de beelden die hoe de Franse expert Etienne Bois een hoogteverschil aangepakt heeft.

Voor: een prachtig huis

Het huis zelf is al prachtig en daar hoeft niets meer aan te gebeuren. Deze fraaie landelijke woning is schitterend gelegen en opgeknapt. Alleen een likje witte verf zou de boel nog iets meer op kunnen fleuren, maar verder hoef je er niks meer aan te doen. De tuin is toch een beetje een ander verhaal. Je ziet hier al dat de tuin vanaf de openslaande deuren naar beneden begint te lopen. Voor een groot en egaal terras is deze ruimte dan ook niet erg geschikt. Maar er is al een voorzichtig begin gemaakt met het egaliseren van het oppervlakte.

Tijdens: de constructie

Op deze foto zie je nog duidelijker hoe de hoogteverschillen bepalend zijn op deze plek. Het huis van de buren ligt namelijk gelijk een heel stuk lager. En nu snap je vast ook helemaal waarom dat het noodzakelijk was om deze tuin aan te gaan pakken. Er is hier begonnen met de houten constructie die het uiteindelijke terras moet gaan dragen. En daar komt nog heel wat bij kijken: de palen moeten namelijk eerst allemaal goed en stevig gefundeerd worden, je wilt immers niet de kans lopen dat het hele zaakje na een half jaar al gaat verzakken of dat een storm schade aan het geheel aan gaat brengen.

Tijdens: palen en worteldoek

Voor we het eindresultaat gaan bekijken, laten we je graag even de constructie aan de onderkant zien. Misschien brengt het je wel op ideeën als je zelf ook een glooiing in je tuin hebt! In dit geval zijn er aan het uiteinde van het terras zware palen in de grond geslagen. Verbindingsbalken die aan de kant van het huis beginnen, rusten op deze solide constructie. En heel belangrijk is dat er ook worteldoek is aangebracht. Planten, onkruid en boompjes krijgen op die manier niet de kans om te groeien. En daarmee voorkom je dat er uiteindelijk tussen de planken van de nieuwe vlonder allerlei groen naar boven komt schieten.

Na: een aangenaam terras

En daar is die dan: het nieuwe aangename terras. En dat is niet het enige wat je kunt zien, want achter ligt ook nog een prachtig zwembad verscholen! Een heerlijke plek is het geworden op deze manier en je neemt zo een frisse duik als het in de zon een beetje warm geworden is.

Na: een prachtig eindresultaat

Hier nog een laatste blik op het prachtige eindresultaat. Let vooral ook even op de verschillende stijlen die je allemaal kunt zien: landelijk, Mediterraans en zelfs een beetje klassiek. Maar ook een klein modern randje is terug te herkennen. Voor het exotische gehalte zorgt de grote palmboom trouwens wel. Een heerlijke plek waar je ongetwijfeld ook heel aangenaam vakantie kunt vieren. Wij willen er graag naartoe! Geldt dat ook voor jou?

Voor meer interessante tuinverbouwingen kun je ook goed bij homify terecht. Als je nog meer inspiratie op wilt doen, dan kunnen we je dit project van harte aanbevelen.

Wat vind jij van dit geheel? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!