10 bijzondere terrassen om te kopiëren! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 bijzondere terrassen om te kopiëren!

larapappers larapappers
Moderne tuinen van Time2dsign Modern
Loading admin actions …

Een terras is de perfecte plek om van de buitenlucht te genieten. In de zomer kun je er heerlijk zonnebaden, maar ook in de herfst en tijdens de lente pak je hier een aantal zonuren. 

Ook is een bijzonder terras de perfecte aanvulling op jouw woning; het is namelijk een extra leefruimte waar jij met jouw vrienden en familie kunt samen zijn. Heb jij behoefte aan inspiratie voor jouw terras? Bekijk dan deze 10 bijzondere terrassen!

1. Omringd door hout

Wat aan dit terras meteen opvalt is natuurlijk dat het materiaal hout overheerst. Deze natuurlijke look zorgt voor een uitnodigende en harmonische sfeer. Wat verder opvalt is dat het terras een overkapping heeft; een gespannen zeil. Dit zeil beschermt tegen de zon maar ook tegen de regen, ideaal!

2. Bijzondere planten

Het terras op deze foto valt op door zijn bijzondere planten; varens. De planten zorgen namelijk voor een speelse en exotische sfeer. De combinatie met de bijzondere houten banken en wit-blauw gekleurde hoezen maken van dit terras een bijzonder geheel. 

Heb jij hulp nodig bij het aanleggen van jouw terras? Raadpleeg dan gerust een professional!

3. Perfecte vakantiesfeer

Je kunt van jouw terras ook een plek maken waar je heerlijk aan het dagelijkse leven ontsnapt. Het terras wat je namelijk op deze foto ziet zou zo een terras op Ibiza kunnen zijn. Door de houten elementen en de witte zitzakken droom je hier lekker weg en waan je je op vakantie. 

4. Met uitzicht op het zwembad

Indien jouw tuin een grote tuin is kun je er voor zorgen dat jouw terras een bijzonder uitzicht heeft, bijvoorbeeld over het zwembad. 

Zoals je op de foto ziet is een bijzonder uitzicht zeker de moeite waard, het zorgt ervoor dat je uren op het terras doorbrengt zonder dat je verveeld raakt; je geniet namelijk van het mooie uitzicht en als het te warm wordt spring je lekker in het zwembad. Let ook op het kleurrijke servies en de bijzondere kussentjes, de decoratie geeft dit terras een uitnodigende look.

5. Bijzondere stoffen

Je kunt ook van jouw terras een bijzondere leefruimte maken door gordijnen te draperen. Op deze manier lijkt het namelijk net alsof je in de buitenlucht een woonkamer hebt aangelegd waar je heerlijk kunt ontspannen. Let ook op de bijzondere overkapping met houten balken, dit geeft het geheel een romantische sfeer.

6. Verbinding met een andere ruimte

Op deze foto zie je dat het terras verbonden is met de slaapkamer. Het terras geeft dan ook een extra dimensie aan de slaapkamer; 's ochtends sta je hier heerlijk rustig op en geniet je eerst van het uitzicht. Let verder ook op de decoratie; op het terras staan slechts twee stoelen. Op deze manier gaat de aandacht namelijk uit naar het uitzicht.

7. Eenvoud

Houd jij niet van te veel gedoe? Kleed jouw terras dan aan met eenvoudig tuinmeubilair en een speelse overkapping. Zoals je op de foto ziet zorg je hiermee voor een uitnodigend sfeer en waar je gezellig kunt ontbijten en dineren.

8. Bijzonder design

Moderne huizen van homify Modern Hout Hout

Het eerste terras was natuurlijk al opvallend door zijn gebruik van hout, maar dit terras doet er net nog een schepje bovenop; je ziet namelijk dat dit niet zomaar een houtsoort is. Ga voor een tropische look en kies voor warm, roodkleurig hout en kleed het geheel aan met tuinmeubels van riet, dat is pas een bijzondere look!

Heb jij behoefte aan meer inspiratie? Lees dan ook dit Ideabook over terrassen met hout.

9. Houten vlonder

Wimbledon Moderne balkons, veranda's en terrassen van LEIVARS Modern
LEIVARS

Wimbledon

LEIVARS

Ook kun je kiezen voor een terras waarbij een zwembad of een kleine vijver in het ontwerp geïntegreerd is. Dit is niet het enige bijzondere aan het terras, je ziet namelijk ook dat het tuinmeubilair met aandacht is uitgekozen. De kleur en het ontwerp passen namelijk perfect bij de uitstraling van de woning. Verder is dit terras ook leuk aangekleed met bloempotten, een beetje groen kan geen kwaad!

10. Alles wit

Wil jij echt iets anders? Heb jij behoefte aan een terras met een luxueuze sfeer? Ga dan voor een terras waarbij wit het uitgangspunt is. Zoals je op de foto ziet is dit terras helemaal wit aangekleed; van de bank tot aan het plafond, alles is wit. De kleur wit zorgt namelijk voor een stijlvolle en romantische look.

Let ook op de bijzondere boom en het ontwerp van de bank; dit is een terras waar je heel wat uurtjes wilt doorbrengen! 

Welk terras spreekt jou het meest aan?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!