Verfrissende eikenhouten wastafels | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Verfrissende eikenhouten wastafels

Jip Klompenhouwer Jip Klompenhouwer
modern  door SPA Ambiente, Modern
Loading admin actions …

Onze dagen beginnen er, onze nachten vangen er aan. Vanachter onze wastafels zien we onszelf op ons best en slechtst. We kunnen uren met onszelf bezig zijn om de dag aan te kunnen, of met een enkele minuut klaar zijn. Het verschilt per persoon. Maar waarom kunnen we dit niet doen voor een wastafel die geheel naar onze eigen smaak is? Een prachtige eikenhouten wastafel, bijvoorbeeld. Het kalme en kwalitatief sterke hout gaat jaren mee, om nog maar niet te spreken over de veelzijdigheid van eikenhout.

Een eikenhouten wastafel geeft karakter aan een badkamer. Een karakter dat op vele verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden. Dat maakt een eikenhouten wastafel geschikt voor elke ruimte, zoals we zullen zien in dit Ideabook. Hier zijn tien voorbeelden van de prachtige eikenhouten wastafel.

Rustig hout

van fuusta Rustiek & Brocante

Achter elke gelakte kast schuilt een ruwe achtergrond. Deze ruwheid wordt hier prachtig tentoongesteld; deze eikenhouten wastafel voelt oprecht. De brede lades bieden meer dan voldoende ruimte aan handdoeken en verzorgingsproducten. Daarnaast is de eikenhouten wastafel dusdanig breed dat naast de gootsteen nog van alles kan worden opgeborgen. Een eikenhouten wastafel als deze is overzichtelijk, wat het kalmerende gevoel van het hout enkel versterkt. Het ademt en reflecteert licht op een warme wijze. Heerlijk om ontspannen aan wakker te worden of rustig te gaan slapen.

Natuurlijk karakter

Simpel, praktisch en overzichtelijk. Deze eikenhouten wastafel pretendeert niet meer te zijn dan wat het is. Met minimaal materiaal gebruik weet deze ontwerper ware kwaliteit neer te zetten. Een eikenhouten wastafel als deze past goed in een badkamer waar men niet teveel drukte wenst te hebben. Daarnaast is de tenen gootsteen bovenop de eikenhouten wastafel een prachtig, robuust contrast ten opzichte van het hout. Het geeft een natuurlijk gevoel van vrijheid, alsof men de kalmte van de natuur over zich heen voelt wassen. Een eikenhouten wastafel van oprecht karakter.

Robuust maar toegankelijk

Simpel en strak; deze eikenhouten wastafel toont zijn veelzijdigheid door zich niet vast te klampen aan een specifieke stroming. De kast is praktisch en ruim; naast de prachtige stenen gootsteen is meer dan voldoende ruimte om persoonlijke spullen kwijt te kunnen. Deze eikenhouten wastafel is toegankelijk, en daardoor past deze eikenhouten wastafel in iedere badkamer. Kwalitatief gezien is het op onmiskenbare hoogte. Stevig, robuust en zelfs een beetje lomp vanwege zijn grootse contrast tot de gootsteen.

Uniform minimalisme

van Dansani Klassiek

Voor de minimalisten onder ons is er natuurlijk ook wat wils. Want wie zegt dat minimalisme enkel kan bestaan uit zwart-witte kunststoffen, die komt bedrogen uit. Deze eikenhouten wastafel sluit perfect aan binnen deze stroming vanwege zijn strakke en symmetrische verhoudingen. Het eikenhout is subtiel afgewerkt en volgt dezelfde strakke lijnen en groeven. Een eikenhouten wastafel wordt vaak geassocieerd met de meer warme, huiselijkere badkamers. Deze foto bewijst dat een eikenhouten wastafel ook zonder problemen in een wat strakker, uniformer huis past.

Net als bij oma

Deze prachtige eikenhouten wastafel grijpt terug op een klassiek gevoel. Toen de versieringen op de deurtjes niet meer waren dan als een omlijsting van een schilderij. Hier is met passie en gevoel aan gewerkt, zodat het voelt als het sierlijke van weleer. Een eikenhouten wastafel als deze zouden we verwachten bij opa en oma thuis, maar tegenwoordig past deze des te beter in huizen waar vintage de norm zijn. Omdat het model al zo lang mee gaat, past het gaandeweg bij steeds meer meubelstukken. Deze eikenhouten wastafel nodigt uit, en dat is precies wat men zoekt.

Veelzijdige wastafels

Begeleiden verbouwing,  interieur-voorstel en levering van de meubels: modern  door Mood Interieur, Modern
Mood Interieur

Begeleiden verbouwing, interieur-voorstel en levering van de meubels

Mood Interieur

Stijlvol, dat is wat te binnen schiet bij het zien van deze prachtige eikenhouten wastafel. Voor hem en haar, of in andere denkbare combinaties. De symmetrie is perfect uitgewerkt, wat een kalmte oproept die men graag ziet bij een eikenhouten wastafel. De gootstenen zijn qua kleur een perfecte match en de brede, diepe lades bieden meer dan voldoende ruimte om alles in op te bergen. Deze eikenhouten wastafel past goed in veel verschillende soorten badkamers; van de familie badkamer tot de badkamer van een hip en jong stel. Wederom, die veelzijdigheid.

Scandinavische indrukken

Een eikenhouten wastafel hoeft niet per definitie enkel te bestaan uit eikenhout. In sommige gevallen mag het ook in mindere mate worden toegepast, zoals we zien op deze foto. Het eikenhout in deze wastafel beperkt zich tot de omranding. Een eikenhouten wastafel als deze zou mooi staan in huizen waar de Scandinavische invloed duidelijk aanwezig is. Het lichte hout communiceert namelijk fantastisch met het heldere wit. Lichtelijk minimalistisch, doch even indrukwekkend. De brede gootsteen biedt veel ruimte voor comfort.

Less is more

Natuurlijk, ruw als de bomen in het bos. Deze eikenhouten wastafel geeft een robuust gevoel aan een badkamer. Zeker in tegenstelling tot de kraakheldere gootsteen, die spierwit is gemaakt, komt de eikenhouten wastafel extra indrukwekkend over. Dat terwijl deze eigenlijk vrij weinig om het lijf heeft. Er kan een handdoek worden opgehangen aan weerszijden en op de plank onderin kan mijn persoonlijke spullen kwijt. Zo ziet men maar, met minder kan nog steeds een behoorlijke indruk worden gemaakt.

Kwaliteit op z'n kleinst

Olijfhouten badmeubels van NokNok Minimalistisch
NokNok

Olijfhouten badmeubels

NokNok

En op die 'minder is meer' toer gaan we nog even door als we een kijkje nemen naar deze eikenhouten wastafel. De groeven en jaarlijnen lopen nog prachtig over het hout, dat als een klein plankje tegen de muur is bevestigd. De gootsteen overschaduwt de eikenhouten wastafel zelfs. Ideaal voor in het toilet of als persoonlijke wastafel in een kleine zijkamer van de slaapkamer. De randen zijn strak afgewerkt wat het een verfijnd gevoel geeft. Zelfs met minimaal materiaal gebruik kan een optimaal resultaat worden bereikt, zolang men maar weet hoe het te doen. 

Voor iedereen

Een sierlijke vormgeving kan alles maken. Deze strak afgewerkte eikenhouten wastafel weet met weinig extra's toch heel veel naar de tafel te brengen. Het is uit één stuk hout gemaakt, wat het een rustgevend en kalm karakter geeft. Daarnaast zijn de randen en hoeken wat zachter afgewerkt waardoor ze hun scherpte verliezen. Deze eikenhouten wastafel is geschikt voor iedereen.

Welke eikenhouten wastafel zou u graag in uw badkamer plaatsen? Deel het met ons in een reactie!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!