homify 360°: Vakantiehuis in de Alpen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Vakantiehuis in de Alpen

Stoa. Stoa.
van Drexler Architekten AG
Loading admin actions …

Een huisje in de Alpen is de droom van veel mensen, maar dromen zijn niet altijd bedrog! Vandaag laten we je een droomhuis zien dat in de Alpen van Grison gebouwd is. Deze Alpen liggen in Zwitserland en vormen het grootste deel van het zuidoosten van de Zwitserse Alpen. Hier kun je geweldig skiën, snowboarden, rodelen of een mooie wandelroute nemen. In de winter, als de Alpen besneeuwd zijn, schittert de zon prachtig op de witte sneeuw! Dit is het magische decor waarin het vakantiehuis te vinden is. 

Het project werd uitgevoerd door Drexler Architecten AG, dit is een internationaal architectenbureau, dat gevestigd is in Frankfurt, Zürich en Rotterdam. Hun specialiteit is duurzaam ontwerp en energie-efficiënt bouwen. De focus is dan ook om een zogenaamd passiefhuis te maken, dat is een huis wat geen energie gebruikt die uit fossiele brandstoffen opgewekt is. Laten we niet langer wachten en snel een kijkje nemen in dit prachtige huis.

Een Bijzondere Verschijning

Het gebouw werd uit beton, steen en hout opgetrokken en past perfect in de besneeuwde omgeving. Het puntdak, de ramen en de houten elementen zorgen voor een traditionele look, terwijl de betonnen voet een modern centraalpunt vormt. Let ook op het terras! Wat kun je hier heerlijk genieten met familie en vrienden. De grote open ruimtes en de grote ramen zorgen voor veel natuurlijk licht in het interieur.

Prachtig Uitzicht

Als we het interieur binnenstappen, want dan wordt het pas echt duidelijk hoe prachtig het uitzicht is. De natuur is weergaloos mooi, er zijn maar landschappen die aan dit uitzicht kunnen tippen. De grote ramen strekken zich uit vanaf de vloer tot aan het plafond, en laten veel licht het interieur binnenstromen, waardoor deze woonkamer echt een ontspanningsruimte wordt! Het interieur oogt een beetje ingetogen. Er zijn maar weinig decoratieve elementen in het vertrek te vinden, maar de chocolade bruine mat is een prachtige decoratieve toevoeging. In deze kamer is het na de wintersport goed toeven!

Open Haard

Hier zien we de open haard, die natuurlijk niet in deze setting mag ontbreken. De witte muren en het hout vormen samen met de open haart een typisch Sichen berghutsfeer. Echte blikvangers zijn de opzichtige rode meubels en kussens in deze woonkamer. Een  vrijstaande open haard zorgt voor een sfeer van licht en warmte, en biedt de bewoners veel fijn comfort. Zie jij jezelf al heerlijk liggen op die bank met de rode kussens.

Badkamer

We zijn aangekomen bij de schilderachtige badkamer van het huis. Vanuit het vrijstaande bad heb je een prachtig uitzicht op de Alpen. De kamer heeft ook een zeer eenvoudig kleurenschema, zodat er geen afbreuk gedaan wordt aan de architectonische kenmerken van het huis of de charmante omgeving. Elke dag begint en eindigt hier heerlijk fris.

Slaapkamer

De slaapkamer is erg minimalistisch en doet enigszins denken aan Japans interieur. Dat laatste komt door de elegante terughoudendheid van de vormtaal, die er in deze kamer te vinden is. Door deze eenvoud verwijderd het huis zich van de andere chalets en lodges in de streek, die geregeld nog traditioneel ingericht zijn. Vaak vinden we daar allerlei kitsch, geweien en bont, erg ook leuk, maar niet echt vernieuwend. De ontwerper van deze kamer brengt wel wat nieuws. Mogelijk wordt dit interieur een voorbeeld voor andere huizen in de streek. 

De Achterkant

We eindigen onze kleine wandeling buiten aan de achterkant van het huis. Alles ziet er zeer traditioneel en eenvoudig uit. Niemand kan vermoeden, dat het binnen stijlvol en minimalistisch ingericht is. Het klassieke ontwerp van de buitenkant van dit chalet sluit naadloos aan op de omliggende gebouwen en is harmonieus en tijdloos. We werpen nog één blik op het huis, om vervolgens op weg te gaan naar het volgende architectonische project. Daarover de volgende keer meer!

 Hopelijk ben je geïnspireerd en enthousiast! Veel succes met het creëren van je eigen interieur!

Heb je vragen voor onze experts?  Bezoek dan ons forum!

Lees ook het artikel over warme stoffen voor de winter!

Waar staat jouw droomhuis in de Alpen? Deel het bij de berichten hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!