5 slimme ideeën voor je entree | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 slimme ideeën voor je entree

TILL BEHNE TILL BEHNE
van B&B Distribuzione Klassiek
Loading admin actions …

De entree van je huis is, net als veel andere onderdelen, een belangrijk visitekaartje van je huis. Lang niet in alle huizen wordt aan dit gedeelte van het huis genoeg aandacht besteed. Het is vaak een ondergeschoven kindje. Maar dat is onterecht en helemaal niet nodig. In dit Ideabook geven we je daarom een aantal tips om van je entree iets heel bijzonders te maken.

Klassiek wit

Wit doet het in alle ruimtes van je huis goed, dus ook in de hal of de entree. Ongeacht de grootte van de entree  zorgt wit voor een nog ruimer gevoel. Ook houdt het de boel een beetje neutraal en komt de nadruk wellicht iets meer te liggen op de rest van het interieur. Om het geheel toch een beetje aan te kleden, kun je wat kunst aan de muur hangen of een comfortabele stoel neerzetten.

Klein oppervlak

Bij kleine huizen of appartementen heb je vaak niet een grote hal of heel veel ruimte voor een enorme entree. Maar dat is ook niet altijd erg. Ook op een aantal vierkante meters kun je een fijne entree maken. Zorg dat de voordeur genoeg is afgeschermd, niemand wil direct de woonkamer instappen. Laat je een deur achterwege hou je het geheel wel een beetje open een organisch. Plaats je hier wel een deur wordt de entree wel een erg klein en benauwend hokje.

Sprekende kleuren

In tegenstelling tot de wat neutralere witte entree kun je ook kiezen voor wat meer uitgesproken kleuren. Hang een leuk behang op en zet wat accessoires neer in de matchende kleur. Hiermee maak je absoluut een statement en is bij binnenkomst meteen duidelijk wie er in dit huis woont.

Belangrijke kenmerken

van AD2P Eclectisch

Met het inrichten van je entree kun je meteen de toon zetten. Zoals we eerder schreven, is deze ruimte het eerste wat je ziet als je het huis betreedt en dus is het zorg dat je er de nodige aandacht aan besteedt. Dat kan met een aantal specifieke elementen. Op deze foto zien we bijvoorbeeld een antiek dressoir en een verfijnd schilderij. Dit straalt een zekere stijl van verfijning en toch ook eenvoud uit. En zo kun je met de aankleding van je entree eenvoudig de sfeer van het huis bepalen.

Licht

Licht is natuurlijk in alle ruimtes van het huis belangrijk. Maar omdat in de gang vaak ramen ontbreken, is het van des te groter belang om goed na te denken over de belichting. Met weloverwogen en gerichte verlichting kun je de sfeer van de entree bepalen en nadruk op bepaalde pluspunten leggen.

Meer fraaie entrees of gangen kun je hier bekijken. Weet je na het lezen van dit Ideabook nog steeds niet wat je met je entree aan moet, schakel dan de hulp van een van deze professionals in. En in dit Ideabook lees je welke vloer je moet kiezen voor je hal.

Heb jij jouw entree wel de aandacht gegeven die hij verdiend? Laat het ons weten in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!