Meer privacy in de tuin: 7 inspirerende schutting ideeën | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Meer privacy in de tuin: 7 inspirerende schutting ideeën

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Moderne balkons, veranda's en terrassen van Mayr & Glatzl Innenarchitektur Gmbh Modern
Loading admin actions …

Niemand zit graag te kijk in de achtertuin. Daarom is een mooie erfafscheiding van essentieel belang. Vooral in dichtbevolkte woongebieden. Schuttingen, hagen, muren. Ze beschermen ons tegen nieuwsgierige blikken van buren en voorbijgangers en geven de tuin beschutting en privacy.

Maar wat voor soort schutting moet je kiezen?  Wij hebben zeven ideeën voor je verzameld die meer privacy bieden en  en tegelijkertijd mooi en stijlvol zijn.

Haag

Als het mooi vind kun je je tuin omgeven door een haag. Dit zorgt niet alleen voor een beschutting en privacy, maar een haag brengt ook leven en natuur in de tuin. Houd de haag mooi door hem regelmatig te snoeien. Anders neemt de haag voor je het weet je hele tuin over. Heb je geen groene vingers of weinig tijd, laat het onderhoud dan over aan een van onze profesionals.

Houten schutting

Een echte klassieker onder de erfafscheidingen is de schutting van hout. De voordelen zijn duidelijk: een dergelijk hek is natuurlijk en duurzaam, brengt warmte in de tuin en past in elke tuin en bij elke stijl.

Kies voor hout dat op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd (je herkent dit hout aan een FSC logo) en van hoge kwaliteit. Zo voorkom je dat je schutting binnen mum van tijd door schimmels wordt aangetast en in verval raakt.

Muur

Een andere klassieker die altijd graag wordt gebruikt als een afscheiding, is de muur. Of je deze maakt van  natuursteen of beton, is een kwestie van smaak. Een muur geeft de tuin een natuurlijke en rustieke uitstraling. Muren als op de foto zijn vooral populair in tuinen met een moderne minimalistische architectuur.

Schanskorven

Sinds een aantal jaren genieten schanskorven in de tuin aan grote populariteit.  Schanskorven zijn manden van gegalvaniseerde draad gevuld met losse stenen. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk te verzorgen en relatief goedkoop ten opzichte van andere erfafscheidingen. 

Glooiende heuvel

Houd je niet van hoge hekken, massieve muren en schanskorven?  En wil je op een natuurlijke manier privacy creëren in je tuin. Dan is een glooiende heuvel met mooie beplanting een goede oplossing. Je moet hier helaas wel een grote tuin voor hebben! 

Is je tuin niet zo groot, dan kun je met een combinatie van heester en kleine bomen ook een mooie natuurlijke afscheiding vormen met de tuin van de buren of de weg langs je huis. Niet alleen mooi om te zien. Maar ook vogels en andere dieren zullen de weg naar je tuin snel weten te vinden.

Kijk ook eens in dit Ideabook met tips over het aanleggen van een natuurlijke tuin.

Metaal

Corten staal, aluminium of smeedijzer. Metaal is een populair materiaal als het gaat om privacy in de tuin. Geen wonder: Het is stabiel, weerbestendig en duurzaam en brengt een modern tintje aan de tuin. Ook kun je deze variatie makkelijk aanpassen en voorzien van persoonlijke motieven en ontwerpen. 

Verticale tuin

Heb je een kale en lelijke muur in de tuin? Maak er een groene levende muur van! Je krijgt zo niet alleen veel meer privacy, maar ook veel leven in de tuin.

Welke schutting zou jij kiezen?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!