Voor en Na: van wildernis naar schitterende tuin | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: van wildernis naar schitterende tuin

Johan van Dijk Johan van Dijk
Landelijke tuinen van NIE GESEHENE GÄRTEN® Landelijk
Loading admin actions …

Je herkent ze wel: van die tuinen die er meer uitzien dan een wildernis, dan een leuk in cultuur gebracht stukje grond waar je van mooi weer kan genieten. Zo’n typisch geval hebben we nu ook voor je in de aanbieding. Eeuwig zonde natuurlijk om het zo’n rommeltje te laten blijven en dat is nou ook precies de reden dat de experts van Nie Gesehen Gärten hier druk aan de slag zij geweest om het tij te keren. Ben je benieuwd naar het eindresultaat? Reis dan met ons mee naar Duitsland om de veranderingen te gaan bekijken.

Voor: troosteloos en niet onderhouden

Het uitzicht en de ruimte bij dit huis zijn fantastisch, dat zie je direct! Maar de tuin zelf ziet er troosteloos en niet onderhouden uit. Het gras heeft al tijden geen goede voeding meer gehad, bloemen en planten zijn dood of verdord en elk gevoel van stijl of sfeer ontbreekt. En datzelfde geldt eigenlijk ook voor de terrastegels, die zijn nou ook niet de meest inspirerende om te zien…

Voor: onbenutte mogelijkheden

Nog een plaatje van de oude situatie. We kunnen eigenlijk hierover exact hetzelfde zeggen als over de eerste foto. Maar al die onbenutte mogelijkheden komen ook in een perspectief te staan als je het huis ziet. Dat is namelijk een ontzettend leuk plekje! Een mooi wit huis met een leuke veranda, daar moet je toch zeker ook een aantrekkelijke en leuke plek van kunnen maken. Laten we dan de oude troep allemaal maar snel vergeten en kijken hoe leuk het hier geworden is.

Na: inspirerende plek

Niets, maar dan ook niets, herinnert aan de oude tuin. Je ziet ineens een prachtige vijver, met daartussen prachtige slingerpaadjes. Door te kiezen voor gele kiezelsteentjes ontstaat een zeer exotisch tintje in deze verder zo landelijke omgeving. En ook de bakstenen rond de vijver geven een hele leuke uitstraling aan het geheel. Maar eigenlijk zie je nog maar een klein stukje van de tuin, er zijn nog meer hoekjes die het bekijken waard zijn.

Na: vlondertje

Een vlondertje bij de vijver is eigenlijk maar een hele simpele toevoeging. Het effect is echter een grote toevoeging! En dat geldt ook zeker voor de lichtbol die er geplaatst is. En ook vanuit dit perspectief zie je hoe mooi de tuin een contrast en tegelijk ook een eenheid vormt met de landelijke omgeving.

Na: kleine buitenkeuken

Als je nog even terugdenkt aan de foto’s van de oude situatie, dan denk je misschien wel aan de oude betontegels die in de tuin lagen. Gelukkig zijn die ook afgevoerd en is er gekozen voor kleurrijke klinkers. Die sluiten dan ook weer erg goed aan bij de gele slingerpaadjes in de tuin. 

Maar op het gebied van stenen is er ook een fraai bakstenen muurtje te vinden. En dat niet alleen, want er is ook een hele leuke werkbank gemaakt die als buitenkeuken kan worden gebruikt, maar die ook ideaal is als poottafel. De bewoners kunnen die keuze helemaal zelf maken.

Na: verhoogd terras

Als laatste nemen we je mee naar het mooie terras dat is aangelegd. Iets verhoogd is deze vlonder aangebracht, daarmee krijg je een heel mooi natuurlijk overzicht over de tuin. Een lekker ongedwongen en gezellig terras. En daarnaast ligt het natuurlijk heerlijk in de zon. Als de zon te fel wordt, dan kun je onder de parasol gaan zitten, maar er zijn ook genoeg andere plekjes waar je lekker in de schaduw kunt gaan zitten.

Is deze tuin een bron van inspiratie voor jou? Als je nog meer ideeën nodig hebt, dan raden we je zeker aan om ook dit project te gaan bekijken.

Een tuin naar jouw hart? We horen jouw reactie graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!