10 hoge en betaalbare zwembaden die er fantastisch uitzien in elke tuin! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 hoge en betaalbare zwembaden die er fantastisch uitzien in elke tuin!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne balkons, veranda's en terrassen van Tellini Vontobel Arquitetura Modern
Loading admin actions …

Een hoog zwembad zorgt voor een van de beste uitzichten die je in een tuin kunt hebben en heeft in die rol niet veel meer nodig om een prachtige ruimte te creëren. Maar afgezien van de esthetische redenen om een bovengronds zwembad te bouwen gaat dit vaak verder dan het visuele: vaak wanneer de tuin een geschiedenis heeft, is afgraven in de tuin niet altijd de beste optie.

Met een groot zwembad krijgt elke binnenplaats, tuin of terras die moderne en elegante stijl, en daarnaast is het een geweldige manier om een bijzonder uitzicht te creëren. Om te laten zien wat we bedoelen hebben we een aantal voorbeelden voor je verzameld waaruit blijkt dat een verhoogd zwembad iedere ruimte verfraait en in staat is om een gemeenschappelijke binnentuin om te toveren in de beste plaats van de wereld om te genieten.

1. Een plek om uit te rusten

Voor kleinere tuinen in cirkel formaat is dit een van de beste opties; het is functioneel, resulteert in een moderne stijl en wordt zo een ideale plek om uit te rusten.

In dit project zien we hoe het zwembad een grotere en ook ronde basis heeft op de plek waar het water over de rand stroomt in de omliggende goot. De omgeving vol groen en stenen en de afwerking van het gazon transformeren deze binnenplaats in een kleine spa om te ontspannen met een comfortabel thuis-gevoel.

2. De voordelen van een hoog zwembad

Een van de grootste voordelen van bovengrondse zwembaden zijn de hoge kosten die je vermijdt tijdens de bouw ervan want de bodem zelf vormt de basis zonder dat er gegraven hoeft te worden. Ook resulteert dit in een kortere bouwtijd en is dus ideaal wanneer we besluiten om tijdens de zomermaanden te bouwen.

3. Een gecombineerd zwembad

Bij een wat dieper zwembad kunnen we ervoor kiezen om de bodem van het zwembad te combineren door een deel uit te graven en een deel op niveau van de tuin te maken. Zo hoeft er weinig gegraven te worden en ontstaat een zwembad met weinig hoogteverschil. Win voor de juiste uitvoering wel advies in bij een professional.

4. Zwembaden in eclectische stijl

Het verschil in het niveau in deze tuin werd ten volle benut en is leidend in het ontwerp. Aan de rechterkant is een pad met trap dat leidt naar het terras dat aan de ene kant wordt omlijst door een schutting van bamboe en aan de andere kant door een muur van steen. Het zwembad is rechthoekig evenals de patioruimte en de hoge vorm verbergt het pad en staat centraal in deze tuin die wordt gekenmerkt door een moderne stijl en rechte lijnen.

5. Zwembaden in koloniale stijl

Wanneer de ruimte het toelaat dan is het inbouwen van een deel van het zwembad in een dek een geweldig idee; het geeft veel stijl en vervult ons van een gevoel van comfort in de tijd dat we ervan genieten. We moeten echter twee punten overwegen bij de beslissing: ten eerste wanneer het dek van hout is en hoewel het een behandeling heeft die het ongevoelig maakt voor het weer, is het essentieel om het op de juiste wijze te onderhouden om het langer in optimale conditie te houden. Ten tweede moeten we ook kiezen voor de juiste locatie waar we het zwembad bouwen, want alhoewel wat schaduw heerlijk is, is de waarheid dat een boom zorgt voor een regen aan vallende bladeren die rechtstreeks in je zwembad vallen.

6. Over de diepte!

Ben je niet overtuigd van een groot zwembad omdat het vaak direct samenhangt met een ondiep zwembad dan hebben we hier de oplossing: bouw een dek met grote hoogte die genoeg ruimte biedt voor een zwembad met de gewenste diepte.

In dit geval zien we hoe een houten constructie werd gebruikt met een pergola in de hoek waardoor een perfecte plek om een zwembad te plaatsen ontstaat en om heerlijk te kunnen relaxen. Wil je ook een sauna in de tuin? Lees dan ook dit artikel.

7. Een verhoogde patio

Ideaal voor mensen met een kleine binnenplaats: het kan een zeer interessant effect hebben om niet alleen het deel van het zwembad te verhogen maar ook de rest van de ruimte eromheen. Het verschil ten opzichte van het niveau van het huis zorgt ook voor een zeer mooi effect.

8. Mediterrane stijl zwembaden

Wanneer we ons huis creëren tot een ruimte met zorgvuldig ingerichte kamers dan mag de buitenkant geen uitzondering vormen. We kunnen kiezen voor een groot zwembad maar we moeten ook nadenken over wat voor soort stijl we de ruimte eromheen geven.

In dit geval bestaat de ruimte rond het huis uit een open plek in mediterrane stijl die volledig is uitgevoerd in wit.

9.Een uniek uitzicht

Wanneer je over een vrij groot en hoog terras beschikt dan is dit een ideale plek om een hoog zwembad te maken. De hoogte kan worden gebruikt om er een trap tegenaan te plaatsen die leidt naar het hogere deel om zo te profiteren van het uitstekende uitzicht op zowel het terras als de stad. De natuurlijke en transparante relingen helpen daar goed bij.

Als een vis in het water… .

En wanneer we het over bovengrondse hebben dan kunnen we je dit schitterende zwembad zeker niet onthouden! Zonder twijfel wist de architect Serrano Monjaraz een van de meest luxueuze ooit te bouwen. De ruimte hoeft zo verder niet veel meer verfraaid te worden want dit is genoeg om een tuin of terras tot een zeer bijzondere plaats te maken.

En ben je overtuigd van de voordelen van een hoog zwembad?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!