homify 360°: Bridge House in Rotterdam | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Bridge House in Rotterdam

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Bridge House Moderne huizen van 123DV Moderne Villa's Modern
Loading admin actions …

Bij het zien van dit huis valt als eerste op hoe eigentijds en modern het ontwerp is. Maar eigenlijk is de architectuur gebaseerd op traditioneel Hollandse terp bouw. Even een opfrisser: een terp is een kunstmatig opgeworpen aardheuvel dat al sinds van oudsher de bewoners van ons platte landschap beschermt tegen overstromingen. Individuele gebouwen zowel als complete dorpen werden gebouwd op terpen die vanaf het jaar 500 v.Chr. onze voeten droog hielden tot rond het jaar 1200 de eerste dijken werden gebouwd, die vanaf dat moment de functie van de terpen overnamen door overstromingen van het land te voorkomen. Het huis dat we vandaag aan jullie voor willen stellen is gebouwd op twee kleinere heuvels of terpen die in dit geval niet tegen overstromingen beschermen, maar een bijzonder en duurzaam ontwerp huizen. Lees en kijk verder voor de details.

Het huis op de heuvel

Deze ruime woning is ontworpen, gebouwd en ingericht door architectenbureau 123DV uit Rotterdam. Het gaat hierbij niet alleen om de woonconstructie zelf, maar ook om het terrein waarop het bouwwerk staat; naar oud gebruik zijn de terpen kunstmatig opgeworpen waarop het huis hoog prijkt met een prachtig uitzicht over het traditionele Nederlandse landschap.

Hier zien we ook waar deze woning haar naam “Bridge House aan dankt”; de constructie overbrugt namelijk de smalle opening tussen de twee heuvels waardoor een brug tussen de twee terpen lijkt te ontstaan. In werkelijkheid wordt deze opening gevuld door een als kelder uitgevoerde constructie die de verbinding tussen de twee terpen compleet maakt.

Deze woning biedt over een oppervlakte van 825 m² meerdere woonkamers, een eetkamer, een keuken met voorraadkamer, drie badkamers, een sportruimte en een wijnkelder. De aanleg van het omliggende terrein is ook een belangrijk onderdeel van het ontwerp, dat 's zomers bedekt is met prachtige, verse bloemen.

In de schemering

Met direct zicht op de voorgevel zien we hier duidelijk de vorm en structuur van de Bridge House. De grote ramen zijn gekozen voor hun oriëntatie op het zuiden en zorgen zo voor veel natuurlijk licht door het gehele huis. In het schemerlicht zorgt het effect van de binnenverlichting ervoor dat de constructie groter lijkt dan overdag en lijkt de woning zelfs in het landschap te zweven, slechts ondersteund door de warm verlichte kelderruimte.

Het terras

Treden leiden van het schuine terras naar de 15 hectare grote tuin, dat eigenlijk meer een park vormt. Aan deze kant van het gebouw wordt van de kubistische vorm van het ontwerp afgeweken in de vorm van de uitstekende dakrand. Het resultaat is een overdekt terras dat ook op regenachtige dagen een aangename plek biedt voor frisse lucht en een onbelemmerd uitzicht.

Ecodesign

In alle woonruimten vinden we een wit marmer op de vloer dat elegant glanst en een eenheid vormt met het overige interieur. Voor de open haard, die deze kamer verdeelt, zijn de meubels zo geplaatst dat een uitzicht over het weidse landschap onbeperkt is. Om koude voeten tegen te gaan is natuurlijk vloerverwarming in de gehele woning geplaatst dat met warmte-koude opslag wordt gevoed. Naast het design van deze woning was het ecologische aspect van wonen een belangrijk element voor de ontwerpers. Een speciaal systeem herleidt regenwater voor hergebruik in de woning terwijl zonnepanelen op het dak het huis voorzien van verwarmd water.

Kunstcollectie

Het ontwerp van het interieur is elegant en volgt een duidelijke lijn. De luxueuze uitstraling is versterkt door het gebruik van het vele natuurlijke licht dat het interieur nog ruimer laat lijken. Hier zien we duidelijk hoe het ontwerp de kunstcollectie van de bewoners benadrukt en complementeert tot een uniek esthetisch geheel. De lange, donkere tafel bijvoorbeeld vormt een aangenaam contrast met de goudkleurige lamp, dat als een kooi blokken ijs of oplichtende edelstenen lijkt te ondersteunen.

Het trappenhuis

De twee verdiepingen van de Bridge House worden verbonden door een prachtig trappenhuis. Een glazen balustrade en roestvrijstalen reling zorgen tegelijk voor veiligheid en behoud van het lichte design. De trap zelf is van een natuurlijk, donkerbruin hout – een kleurkeuze dat deze constructie afzet tegen de verder licht vormgegeven ruimte. De minimalistische kandelaar maakt deze overgangsruimte in stijl compleet.

De badkamer

Een rondleiding door het huis zou niet compleet zijn zonder een blik te werpen in deze luxueuze en comfortabele badkamer. Een ontspannend bad in het ovalen vrijstaande meubel, in een interieur dat wit met de donkere tegelvloer en de glamoureuze lamp contrasteert, is de perfecte manier om een dag in dit huis af te sluiten.

Bekijk meer bijzondere architectuur van de hand van architectenbureau 123DV in de vorm van de villa Cloud 9 in Bloemendaal.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!