Vijf Nederlandse Droomhuizen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Vijf Nederlandse Droomhuizen

Stoa. Stoa.
Cloud 9 Villa Moderne huizen van 123DV Moderne Villa's Modern
Loading admin actions …

Architectuur wordt wereldwijd welhaast aanbeden. Vaak zijn het de grote landen die met hun architectonische projecten hoge ogen gooien. Dat is goed en interessant, maar soms dreigen we te vergeten dat kleine landen ook grootse architectuur voort kunnen brengen. Daarom laten we je vandaag vijf indrukwekkende architectonische parels zien, die je kunt vinden in Nederland. Deze prachtige panden laten zien dat stijl en innovatieve ideeën in de architectuur heel goed samen kunnen gaan. De architectuur van nu bekommert zich om het landschap en hoe het gebouw daarin past, waardoor een harmonische eenheid tussen de twee ontstaat. Laten we snel gaan kijken naar bijzondere Nederlandse architectuur. Welk huis wordt jouw droomhuis?

Een Huis in Delft

Woonhuis Delft Minimalistische huizen van CHANGE.NL Minimalistisch
CHANGE.NL

Woonhuis Delft

CHANGE.NL

Het eerste Nederlandse droomhuis dat we zien staat in Zuid-Holland, in de stad Delft. Het werd ontworpen door Change.nl en is opgetrokken uit hout en staal. Deze combinatie zorgt voor veel warmte en gezelligheid en mondt uit in een geheel eigen stijl. De ruime kamers hebben grote ramen die veel daglicht binnenlaten, ook is er een groot open terras waar je 's zomers heerlijk kunt genieten. Daarnaast is er in het huis subtiele verlichting aangebracht, waardoor een geheel eigen sfeer ontstaat. Aan de gevel vinden we warm hout dat een uitnodigende uitstalling heeft. Het is echt een droomhuis voor iedereen die houdt van strakke lijnen en eigentijdse vormen, maar ook gezelligheid en warmte in zijn of haar interieur belangrijk vindt. De ontwerper heeft ervoor gezorgd dat je als bewoner een goed uitzicht op de tuin hebt, waardoor je in tune bent met je omgeving.

Contrastrijk Huis in Bloemendaal

Bij de projecten in dit overzicht van Nederlandse droomhuizen speelt hout een belangrijke rol. Zo ook bij deze villa in Bloemendaal, gelegen in het noorden van Nederland. Het huis ligt dicht bij een aantal pittoreske nationale parken, waardoor je heerlijk buiten kunt genieten van een gezonde wandeling. De ontwerpers van dit huis, architectenbureau 123DV, hebben deze woning een organische vormgeving meegegeven, die helemaal in harmonie is met de natuur, waardoor het een uniek project geworden is. De focus ligt op het spel van contrasten: zachte rondingen tegenover hoeken en randen, lichtopeningen en hoogwaardig glas tegenover massieve muren. Binnen wordt de intieme sfeer in het ene vertrek afgewisseld met een grote openheid in het andere vertrek. 

Ongewoon Huis

Villa Kavel 01 Moderne huizen van Studioninedots Modern
Studioninedots

Villa Kavel 01

Studioninedots

Het derde droomhuis dat we hebben gekozen is gevestigd in Amsterdam. De locatie waar dit gebouw gerealiseerd is, maar ook zijn ongewone vorm, maakt dit architectonische project uniek. Op een groen eiland, met uitzicht op de lichten van de stad, omringd door het water, hebben onze experts van Studioninedots een uniek huis weten te realiseren, waarvan het silhouet doet denken aan de vorm van een diamant. De villa heeft vele gezichten, die afhankelijk van je kijkrichting veranderen. Omdat de villa veel grote ramen heeft, heerst er in het interieur een ruimtelijke sfeer. Je hebt ook prachtig zicht op de omgeving, waardoor een verbintenis tussen binnen en buiten ontstaat. Het contrast tussen het beton en het glas zorgt voor een spannende visuele ervaring.

Kerkhuis

appartementen in Vituskerk te Bussum van BRON architectuur Rustiek & Brocante
BRON architectuur

appartementen in Vituskerk te Bussum

BRON architectuur

Dit Nederlandse droomhuis heeft waarschijnlijk het meest indrukwekkende achtergrondverhaal. Voorheen was dit gebouw een kerk, maar de ontwerpers van Bron Architectuur maakten er een woonhuis van. In Nederland zijn er al enige tijd diverse kerken omgebouwd tot woonhuis, waardoor ze van een religieuze functie naar een seculiere overgingen. Dit laatste tot behoud van het Nederlandse erfgoed. Aan de buitenkant zie je niet dat deze oude kerk een transformatie doorgemaakt heeft. Als we een kijkje binnen nemen, dan wordt direct de omvang van de transformatie duidelijk. Vandaag de dag zijn er in het gebouw 22 moderne appartementen gerealiseerd, die dit 200 jaar oude gebouw nieuw leven inblazen. Het mag een wonder heten hoe mooi de moderne elementen, zoals de witte muur en de strakke keukenmeubels, samengaan met de Romaanse bogen, die de geschiedenis van het gebouw verraden. Het is werkelijk een uniek en sensationeel huis!

Landelijk huis

Schuurwoning Leusden Moderne huizen van Kwint architecten Modern
Kwint architecten

Schuurwoning Leusden

Kwint architecten

Tot slot nemen we je mee naar een ander Nederlands droomhuis, dit is ook een heel bijzonder project. Het doel van de ontwerpers: architectenbureau Kwint architecten, was een modern huis te bouwen met de contouren van een traditionele schuur. Het huis straalt nu een zeer bijzondere, landelijke charme uit. De gevel valt op door het zwart gelakte hout en de verticale uitlijning van de houten latten. Deze laatste contrasteren prachtig met de lichte gedeelten met kleine kloofjes. Iedereen die het landelijke leven liefheeft zal dit huis in zijn hart sluiten. 

Tot zover de Nederlandse droomhuizen. We hopen dat je hebt genoten. Laat je inspireren door deze mooie voorbeelden!

Berlijn is een heel bijzondere, bruisende stad. In dit artikel zie je hoe je een loft super mooi kunt inrichten.

Welk huis is jouw droomhuis? Vertel erover bij de berichten hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!