Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Klein maar fijn: een kleine woonkamer inrichten

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Dankzij de knusse afmetingen van ons gezellige landje hebben velen van ons slechts de beschikking over een kleine woonkamer. Helaas zijn veel woonbladen, designer meubels en interieurtips, zeker uit internationale bronnen, voornamelijk op grote ruimten en huizen gericht waardoor we het idee kunnen krijgen dat designer meubilair en trendy woonideeën alleen een droom zijn voor als we de loterij winnen of een villa erven. Dat dit verre van de werkelijkheid hoeft te zijn zien we hier op homify dankzij de creatieve oplossingen en kleine maar fijne ideeën en tips van onze experts. Kijk gauw verder en laat je verrassen!

Fijn en subtiel

Harvink moderne design bank Armslag :  Woonkamer door Harvink
Harvink

Harvink moderne design bank Armslag

Harvink

Als eerste laten we zien hoe deze relatief kleine zithoek een zee van ruimte en een vloed van stijl uitdraagt door het gebruik van meubilair met een licht ontwerp. Dankzij de slanke stalen frames van deze woonkamermeubels blijft het gehele vloeroppervlak zichtbaar waardoor van iedere vierkante centimeter ruimte gebruik gemaakt wordt voor een gevoel van ruimtelijkheid. De kenmerkende vormgeving van de designer meubels van Harvink spelen hierin een centrale rol. Daarnaast, door het gebruik van natuurtinten gecombineerd met wit aan de muur en lichtgrijs op de vloer, ontstaat een licht maar tegelijk ook warm geheel.

Vlinderlicht

Trifolium natural:  Woonkamer door BLOOM & STYLE
BLOOM & STYLE

Trifolium natural

BLOOM & STYLE

Nog sterker is het effect van een zitmeubel als deze, dat door de ranke en elegante stalen constructie bijna gewichtsloos in de ruimte staat. Deze vlinderstoel, ontworpen door Bloom & Style, heeft daarnaast ook een slank leren zitgedeelte dat wel aan afmetingen maar niet aan comfort inlevert. Een licht maar stabiel meubel als deze zal een kleine huiskamer open en luchtig houden en tegelijk een aangename en vooral ook stijlvolle zitplaats bieden.

Multifunctioneel

 Woonkamer door homify
homify

Lamp-table

homify

Een ander meubelstuk dat op inventieve manier ruimte bespaart is deze lamptafel. Door een meubel als deze naast een bescheiden bank of fauteuil neer te zetten is zonder ruimte te verliezen tegelijk voor licht en gemak gezorgd. Door creatief om te gaan met de vereisten die men heeft aan een praktische, mooie en comfortabele zitkamer heeft Karlien Imants een origineel, slank, mooi en functioneel meubel ontdekt dat al deze wensen verenigt.

Decoratie

Brink & Campman Estella Vogue 86005:  Woonkamer door Vloerkledenwinkel
Vloerkledenwinkel

Brink & Campman Estella Vogue 86005

Vloerkledenwinkel

Het ligt misschien voor de hand, maar in een kleine woonkamer geldt natuurlijk vooral: less is more. Meer objecten, decoratie, meubels en dergelijke zorgen voor een chaotischer en vooral ook vollere aanblik van de ruimte. Door te kiezen voor maar een handvol functionele en stijlvolle meubels lijkt een ruimte veel groter te zijn. Maar, dit betekent niet dat het idee van decoratie de deur uit moet. Juist met een paar goedgekozen items kun je de hele sfeer van de huiskamer of zithoek bepalen. Hier zien we hoe de licht en neutraal gelaten ruimte helemaal opfleurt met de simpele toevoeging van dit kleurige vloerkleed van Vloerkledenwinkel. De geel gestoffeerde vintage stoel met houten frame voegt hierbij ook een element van warmte en kleur toe waardoor met behulp van de noodzakelijke meubels tegelijk ook volledig voor stijl gezorgd is.

Let ook op de hoge plant die in zijn neutrale pot voor een ruimtebesparend maar opvallend levendig accent zorgt.

Wat zie jij?

Rorschachspeigels:  Woonkamer door karel
karel

Rorschachspeigels

karel

Als laatste laten we een woonidee zien dat veel gehoord wordt als tip voor kleine ruimten: spiegels. Spiegels zorgen voor een optische vergroting van de ruimte doordat de kamer niet bij de muur ophoudt maar in zijn geheel weerspiegeld wordt. Daarnaast wordt licht ook in de spiegel gereflecteerd en teruggekaatst de ruimte in zodat de kamer lichter wordt. Door een spiegel tegenover een natuurlijke lichtbron te plaatsen kun je zo een kleine kamer oplichten en ruimer maken zonder effectief aan ruimte te verliezen. Neem in plaats van de gebruikelijke vierkante of rechthoekige spiegelvlak eens een model als dit, dat tegelijk met de functie als spiegel ook voor bijzondere decoratie zorgt. De serie Rorschachspiegels van ontwerpbureau Karel spelen met het idee van de spiegel als raam naar de wereld waarbij de vorm verwijst naar de oude bekende Rorschach- of inktvlekkentest. Omdat iedereen weer iets anders ziet in de vorm raak je nooit uitgekeken op deze spiegels. Haal dus niet alleen ruimtelijkheid maar ook stijl in je kleine (of grote) huiskamer met een of meerdere van deze bijzondere spiegels.

Aan de hand van deze kleine tips met een groots effect hebben we willen laten zien hoe eenvoudig de oplossingen kunnen zijn voor het inrichten van een kleine woonkamer. Zoals je ziet zijn er vele functionele maar vooral ook stijlvolle meubels die je kunnen helpen een kleine, smalle of onpraktisch gevormde woonkamer om te toveren in een woonkamer boordevol ruimtelijke stijl en luchtige sfeer. Met behulp van spiegels, details, slimme meubels en subtiel kleurgebruik kun je zo ook in een klein en knusse woning met gemak een trendy geheel creëren. Voor meer tips hoe je je kleine woonkamer naar jouw stijl kunt inrichten kun je verder lezen over slimme ideeën voor kleine woonkamers

Hoe heb jij de kleine ruimtes in jouw huis ingericht? Deel je creativiteit met ons en laat hieronder een berichtje achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!