De Schrijverskamer van de 21ste Eeuw: Hoe maak je die? | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De Schrijverskamer van de 21ste Eeuw: Hoe maak je die?

Stoa. Stoa.
Office: personality and exclusivity van Lapèlle Design Industrieel
Loading admin actions …

De negentiende eeuw werd de eeuw van de voortgang genoemd, want zowel op technisch, wetenschappelijk, filosofisch als kunstzinnig gebied veranderde er veel. In deze tijd kwam ook de roman op en werd ook het idee van de schrijver als eenzame zonderling, artistiek genie of geniale gek geboren, die op een zolderkamer de meest vooruitstrevende dingen op papier zette. De roman werd uiteindelijk een object met een hoge culturele status, en de literatuur kreeg diverse sociale rollen toebedeeld, waaronder die van 'brenger van de waarheid'.  Ook in de twintigste- en eenentwintigste eeuw vinden we nog belangrijke schrijvers. Misschien ben jij wel een van hen. Als dat zo is, dan is het natuurlijk belangrijk dat je een ruimte hebt waar je geïnspireerd kunt werken. Ben je geen romanschrijver, maar een journalist of dichter, dan geldt hetzelfde voor jou. Daarom laten we je in dit artikel zien hoe jij in onze tijd een prachtige schrijverskamer kunt inrichten. Kijk met ons mee! 

Sloophout

Reclaimed Scaffolding Board Industrial Chic Corner L-Shaped Desk with Built In Storage and Steel Legs - Matching Filing Cabinet Optional Ask a Question van homify Industrieel
homify

Reclaimed Scaffolding Board Industrial Chic Corner L-Shaped Desk with Built In Storage and Steel Legs – Matching Filing Cabinet Optional Ask a Question

homify

Dit bureau lijkt wel samen gesteld uit stukken steigerhout, dat op de bouwplaats over was. Let vooral op die stalenpoten aan de linkerkant van de afbeelding. De basic houten vloer geeft deze ruimte een rustiek en eenvoudig uiterlijk. In deze ruimte staat alles in het teken van het schrijven, waardoor je stevig door kunt werken. In de ladekast, eveneens van sloophout, kun je al je artikelen of manuscripten opbergen. Natuurlijk kun je hier gerust gebruik maken van een moderne laptop, want we leven niet meer in de 19e eeuw…

Ruimte

Office: personality and exclusivity van Lapèlle Design Industrieel
Lapèlle Design

Office: personality and exclusivity

Lapèlle Design

Als je schrijft is het fijn om voldoende ruimte te hebben. Deze kamer voldoet precies aan deze eis. Daarnaast is het goed om tijdens het werk geen afleiding te hebben, maar een beetje kleur is wel stimulerend voor je creatieve geest. Daarom heeft de ontwerper van dit interieur deze prachtige gekleurde wand gemaakt. Hij bestaat uit vierkantjes die gesneden zijn uit leer. Door de verschillende kleuren krijg je een geweldig effect. Deze driehoekjes zijn zelfs nog aan te passen aan de smaak van de schrijver. Als je zakelijke besprekingen hebt, want schrijvers zijn ook zelfstandigen, dan kun je aan dit bureau, met je uitgever, jouw manuscripten bespreken. Het is een riante ruimte die zich uitbetaald in kwalitatief hoogstaand werk, want als je voldoende ruimte om te werken, ontstaat er direct een heldere ruimte in je hoofd. En een vrije ontspannen geest, is in hoge mate creatief!

Basis

modern  door Mobelplus, Modern
Mobelplus

S.C.P TABLE

Mobelplus

De beste romans zijn onder zeer basic omstandigheden tot stand gekomen. Dit bureau is door zijn eenvoud geschikt voor schrijvers die snel afgeleid zijn door versieringen of felle kleuren. Het meubelstuk heeft een Spartaans aura en lijkt maar één doel te hebben, namelijk de arbeid van de schrijver te ondersteunen. Ben jij een creatieve schrijver, maar snel afgeleid, dan is dit bureau ideaal voor jou.

Klassiek

van MOKNEE Klassiek

Dit bureau is bedoeld voor de echte dandy's onder de schrijvers. De dandy ontstond in de negentiende eeuw, en was een keurig geklede man die over de boulevards van Parijs flaneerde om te pronken met zijn nette kleren en zijn goede voorkomen. Vaak was het meer een pose dan werkelijke weelde, maar dat even terzijde. De dandy leeft voort tot in de 21e eeuw en houdt nog steeds van luxe en goede smaak. Dit bureau past door zijn luxe vormgeving daarom erg goed bij de dandy.

Stellingkast

van homify Industrieel

Deze mooie boekenkast, van het type stellingkast, is een aanwinst voor iedere aanstormende schrijver. De combinatie tussen metal en rustiek hout zorgt voor een prettige, moderne symbiose die gewoon hoort bij een hedendaagse schrijver, want de schrijver is, hoe je het ook wend of keert, een kind van zijn tijd. Een schrijver leest natuurlijk boeken van collega-schrijvers, ter inspiratie, maar ook gewoon ter vermaak. In deze kast kun je al die mooie boeken kwijt.

Veilige Opberglades

van homify Industrieel

Het model van deze opberglades is al tig jaren oud, maar toch is het ook in onze tijd een populair meubelstuk. Dat komt door zijn patina, retro kwaliteit en stevigheid, die deze kasten uiterst praktisch en betrouwbaar maakt. Aan deze lades kun jij je letterkundig werken prima toevertrouwen. Zoals je ziet staan ze erg goed bij de witte muur en de donkergrijze vloer. Deze combinatie is natuurlijk op en top industrieel, maar dat is de stijl van onze tijd, en die zal voorlopig nog wel populair blijven. Hoe je de schrijverskamer ook indeelt, doe het zo dat jij er een goed gevoel van krijgt, want alleen dan komen er grote werken uit je pen. 

Tot zover dit artikel over de inrichting van een moderne schrijverskamer. Hopelijk heb je door dit artikel ideeën gekregen voor de inrichting van jou werk ruimte! Veel creatief plezier gewenst. 

Nostalgische foto's en historisch geladen design doen het altijd goed in moderne interieurs. In het artikel over nostalgisch & historisch design lees je er alles over. 

Zoek je een bijzondere minimalistische boekenkast? Lees dan dit artikel vol prachtige producten!

Hoe is jouw studeer-, werk- of schrijverskamer ingericht? Deel je ideeën of mening met ons!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!