Het houten sprookjeshuis dat je altijd al wilde hebben | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Het houten sprookjeshuis dat je altijd al wilde hebben

Stoa. Stoa.
Landelijke huizen van ATELIER TAMA Landelijk
Loading admin actions …

In Japan weten ze hoe ze dromen uit moeten laten komen. We nemen je vandaag mee naar een schitterende woning dat het midden houdt tussen een riant woonpaleis en een sprookjeshuis. Een woning die we zo in een besneeuwd bos zien staan. We zien niet vaak een dergelijke woning voorbij komen, maar vandaag hebben we beet! Een woning als deze is vrij ongebruikelijk in Japan, met name vanwege het chalet model. 

Het is geen typisch huis zoals we dat vaker bij homify voorbij hebben zien komen. Dus duidelijk een categorie apart. Laat je vooral inspireren tijdens de wandeling die we door het huis gaan maken. Have fun! 

Gezellig

We zien direct dat gezelligheid, warmte en huiselijkheid concepten waren die tijdens het ontwerp en bouw van de woning belangrijk waren. We zien hier een woning met een open karakter waarin duurzaamheid gestalte krijgt. De weg naar de woning toe is al bijzondere, betonplaten afgewisseld met hout en zand wachten ons op. Een riante buitenruimte ook waar je als bewoners heel goed een buurtfeest kunt organiseren.

In vergelijking met de huizen in de buurt die veelal van beton gemaakt zijn valt dit huis op door zijn zachte en open look. Samen met een expert ontwerp je snel een unieke woning die bij je past. 

Keuken

Geheel in tune met de looks van de gevel is deze keuken uitgevoerd in licht hout. Zo krijgt de keuken een natuurlijke uitstraling die ook erg gezellig oogt. Tussen al het hout is toch ook wel het nodige industriële design te bespeuren, zoals de afzuigkap, de kranen en de krukken. De keuken laat een bijzondere mix van deze stijlen zien. Een echte eye-catcher is de grote eettafel, de ideale plek om met een groot gezin aan te eten. 

Via het grote raam valt veel daglicht naar binnen waardoor je hier heerlijk met een vriend of vriendin kunt koken. Genieten maar! Raadpleeg een expert als je je keuken gaat inrichten!

Woonkamer

Mens en dieren voelen zich hier kiplekker. Vooral honden, katten overigens ook. Qua sfeer verschilt deze woonkamer niet zoveel met de keuken annex eetkamer die we zojuist gezien hebben. Wel valt de vide op, door het ontbreken van het plafond tussen de woonkamer en de eerste verdieping ontstaat een ongekende ruimtelijkheid en transparantie. 

De meubels zijn lekker degelijk en comfortabel. Opvallend is ook het bakstenen muurtje en de stenen vloer rond de kachel. Dat is typisch design dat we vroeger veel zagen, maar dat nu weer zijn intrede lijkt te maken in ons hedendaagse interieur. Deze ontwikkeling zullen we zeker in de gaten blijven houden!

Spa en werkkamer

Mooi om te zien hoe de spa en werkkamer in elkaar overlopen. Ze zijn niet met muren van elkaar gescheiden. Zo ervaar je als bewoner een mooie eenheid in je huis. Een leuk element in het ontwerp zijn de kleine tegeltjes waarmee het wastafelmeubels bekleed is.

Zo ontstaat er een boeiend contrast tussen de houten wanden en het sanitair. Hout is in het gehele huis een beeldbepalend materiaal. Ook de vloer van de woning is gemaakt van hout. 

Zolder

De slaapzolder is het speelterrein van de kinderen. De hoogslaper ligt lekker en het is gezellig om boven elkaar te slapen. Dan kun je nog even kletsen! Wat dacht je van die hangmat? De kinderen zijn er dol op. Soms doen ze er een dutje in. Deze zolder annex slaapkamer is zo groot dat de leukste avonturen hier beleefd kunnen worden. De kinderen zijn hier dan ook vaak te vinden met hun speelgoed. En zolder als deze kan ook heel goed als logeerkamer of als thuiskantoor gebruikt worden. 

Met deze laatste blik op de woning nemen we afscheid. We hopen dat je geïnspireerd bent. Blijf ons vooral volgen om altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste woontrends. 

Deze 9 tuinen hebben een supermooi design. Echt inspirerend! 

Wat vind je van de looks van deze woning? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!