Winterdecoratie Voor De Tuin | homify

Winterdecoratie Voor De Tuin

Stoa. Stoa.
Guru-Shop TuinVerlichting
Loading admin actions …

In de zomer is het eenvoudig om de tuin leuk en fris te maken, want je hoeft maar naar het tuincentrum te gaan, een paar leuke plantjes of bloemen aan de te schaffen, ze buiten te planten en je hebt in een middag een sfeervolle tuin. Maar hoe doe je dat in de winter, is het dan ook zo eenvoudig? Je zou zeggen van niet, maar toch kun je ook in dit ijzige seizoen je tuin een persoonlijke warmte geven. Om het je gemakkelijk te maken hebben we in dit artikel een aantal leuke winterdecoratie tips voor je op een rijtje gezet, waardoor jij instaat bent om op een eenvoudige manier een heel leuke tuin voor jezelf te creëren. Laten we niet langer wachten. Kijk mee naar de leuke winterdecoraties.

Voorletter

Kun je met beton de tuin verfraaien? Je bent geneigd te zeggen van niet. Maar toch kan het! Als je voorletter bijvoorbeeld de M is, dan kun je met een DIY-pakketje heel eenvoudig deze letter in beton gieten, even laten drogen en je hebt je voorletter, die je buiten in de tuin neer kunt zetten, ten teken dat het jouw tuin is!

Licht en Warmte

Licht en vuur zijn bijzonder populaire als het aankomt op de versiering van ons interieur in de winter. Wat dacht je van kaarsen en sfeerlichtjes, beiden zijn in essentie licht en vuur. De warmte die deze decoraties bieden is welhaast onbetaalbaar, want ze geven ons een goed gevoel. Vooral in de tuin is een magische sfeerverlichting, zoals lantaarns, elektrische lampen en vuurkorven, een sfeerverhogend element. Het is ook mooi om een open haard in de tuin te hebben, die in de zomer of zelfs in de winter, gebruikt kan worden om voedsel op te grillen. Je slaat dus twee vliegen in één klap. Deze decoratieve vuurbal is natuurlijk helemaal het einde en is uniek in zijn soort. Tijdens de koude winteravonden zal deze bol het vuur in je tuin eens lekker op stoken, maar natuurlijk wel op een veilige manier.

Sfeervolle Emmertjes

Kleine details maken het grote plaatje. Als je in de winter ook een leuke tuin wilt hebben, dan kun je daarvoor best alledaagse accessoires nemen, die sfeerverhogend werken. Wat dacht je van deze rustieke glazuuremmers? Ze lijken wel uit de jaren ’50 afkomstig, en wat een gezellige vibe brengen ze in je wintertuin! Als je ze zo in je tuin zet zijn ze al erg leuk, maar als je er iets in zet, bijvoorbeeld een plant die de winter overleven kan, dan zijn ze helemaal geweldig.

Het Vogelhuisje

Als we aan een wintertuin denken, dan komt ook het vogelhuisje in onze gedachten voorbij. Onze gevleugelde vrienden, die ons in de zomer zo prachtig wakker zingen, kunnen vaak de strenge winter niet overleven zonder door ons bijgevoederd te worden. Daarom is het belangrijk, maar vooral ook leuk, om zo’n vogelhuisje in je tuin te hebben, waarbij je de vogels een snaveltje kunt helpen. Je kunt voor verschillende modellen kiezen, maar dit minimalistische huisje is wel heel bijzonder. Het maakt de vogels waarschijnlijk niet zo gek veel uit hoe hun huisje eruit ziet, maar onze ogen willen wel wat! Dit ontwerp is in ieder geval erg fraai.

Mysterieuze Kei

Een mysterieuze toon mag natuurlijk niet ontbreken in de wintertuin. Van een afstand ziet deze sculptuur er uit als een gewone kei, maar als je dichterbij komt, dan lijkt het wel een kunstwerk gemaakt door een eeuwenoude beschaving. Overdag is hij vooral ernstig van toon, maar in de avond krijgt hij een bijzonder aura als je hem mooi belicht. Denk bijvoorbeeld aan een lamp in de sculptuur, waardoor een geheimzinnig schouwspel ontstaat. Geen avond is meer in het duister gehuld als je deze sculptuur in je tuin hebt staan.

Tot zover de voorbeelden van prachtige winterdecoratie. Hopelijk heb je ideeën opgedaan voor je eigen tuin. Veel succes met het inrichten. 

Ook in 2014 zijn er veel droomhuizen gebouwd, hier vind je de top 12. 

Op ons forum kun je onze expert om advies vragen bij het inrichten van je huis.

Hoe heb jij je wintertuin ingericht? Deel je creatieve ideeen op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!