Voor en Na: de interessante verbouwing van een tuin met zwembad | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: de interessante verbouwing van een tuin met zwembad

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne tuinen van Estudio Nicolas Pierry: Diseño en Arquitectura de Paisajes & Jardines Modern
Loading admin actions …

Een tuin met een zwembad is een leuk aanvulling op je huis en mag ook gerust als een luxe beschouwd worden. Maar zoals ook je huis kan verouderen in de loop der tijd, kan dit ook het geval zijn met je tuin en met het zwembad. Een opknapbeurt kan daar verandering in brengen en in dit geval heeft ook het zwembad wat wijzigingen ondergaan. Ben je erg benieuwd geworden?

Kijk dan mee naar dit leuke Argentijnse project waarin de tuinarchitecten bewezen hebben dat een tuin met zwembad altijd mooier kan worden.

Voor: verouderd Mediterraans

Als je deze tuin met zwembad bekijkt, dan kom je direct in Mediterraanse sferen terecht. En dat is alleen maar goed natuurlijk, alleen het probleem is dat het geheel er wat verouderd en lichtelijk verwaarloosd uitziet. Voor een leuke beleving van zowel tuin als zwembad is een opknapbeurt niet verkeerd.

Tijdens: werk in uitvoering

Op deze foto zie je dat de werkzaamheden al in volle gang zijn: het zwembad is al grondig aangepakt, er is nieuwe bestrating aangelegd en aan de rechterzijde is veel beplanting verdwenen en vervangen door een muur die heel veel extra sfeer geeft. Maar toch is het nog lang niet klaar: achterin is onder andere nog het nodige op te ruimen en in te richten.

Na: hip en exotisch

Je krijgt hierbij alvast een ‘sneak preview’ van de nieuwe tuin. Wij krijgen gelijk zin in een frisse duik als we dit prachtige plaatje zien! Wat een ontzettend fraai geheel. En in tegenstelling tot het oude zwembad, is het nu ook heel erg veilig voor kinderen. Het simpele hekwerk is erg praktisch om er voor te zorgen dat de kleintjes niet zo maar bij het water kunnen komen, maar geeft ook een fraai eclectisch modern randje aan het geheel.

Na: het zwembad

Het is erg leuk om de focus even goed op het nieuwe zwembad te leggen. Waar het oude exemplaar nog met een los trapje betreden moest worden, is de nieuwe trap in het zwembad opgenomen. Op die manier loop je veel natuurlijker van het terras het water in. Voor kinderen ook een uitkomst! Ook zie je vanuit dit perspectief hoe prachtig de muur tot z’n recht komt, zeker in combinatie met de mooie nieuwe plantenbakken.

Voor: romantisch of rommelig?

We nemen je nog een allerlaatste keer mee naar de oude situatie. Zou je dit omschrijven als romantisch of als rommelig? Wij weten het op de redactie niet zo goed. Het is in ieder geval duidelijk dat de oude tuin veel meer onderhoud nodig had. En door veel bomen rond het zwembad te hebben, zit je altijd met bladen die gaan vallen. In de nieuwe tuin heb je daar geen last meer van en daarmee is het geheel ook een stuk onderhoudsvriendelijker geworden.

Na: mooi huis en mooie veranda

Waar we bij homify vaak de focus leggen op het huis, vangen we daar nu pas een glimp van op. En ook de woning is een zeer leuke verrassing om te bekijken! En dat geldt natuurlijk niet minder voor de leuke veranda die er is met een aangenaam terras. Stel je voor dat je daar lekker ontspannen kunt kijken naar de tuin. Geen verkeerde gedachte!

Na: een laatste blik

Met een laatste blik op het zwembad nemen we weer afscheid van dit project. Voor iedereen die van plan is om een zwembad in de tuin aan te gaan leggen is dit een ideale inspiratiebron. 

Wil je meer zien op het gebied van zwembaden? Neus dan gerust even verder rond en vervolg je zoektocht met dit mooie project.

Is dit een idee voor jouw tuin? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!