Voor en Na: industrieel pand wordt een indrukwekkende loft | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: industrieel pand wordt een indrukwekkende loft

Johan van Dijk Johan van Dijk
modern  door Studio Angelo Luigi Tartaglia, Modern
Loading admin actions …

Rome staat bekend om alle prachtige monumenten uit de antieke oudheid, maar ook na dit hoogtepunt uit de Romeinse geschiedenis heeft de tijd natuurlijk niet stilgestaan. De Romeinen houden nog steeds van mooie huizen en design als het op interieur aankomt. Een industrieel pand dat uit de periode van de Tweede Wereldoorlog stamt, verwacht je dan niet direct als ideale woning. Maar kijk maar mee wat de invloed van de architecten van STUDIO ANGELO LUIGI TARTAGLIA is geweest: je zou deze woning direct willen kopen!

Voor: opslagruimte

Een opslagruimte of een lege fabriekshal, het zou het allebei kunnen zijn! Het lijkt niet erg geschikt voor bewoning, maar als je kijkt zie je wel dat er mogelijkheden zijn. Heb jij al een vaag vermoeden hoe het is geworden?

Na: prachtige woonkamer

Dezelfde ruimte is hier al veranderd in een prachtige woonkamer. Het oorspronkelijke industriële karakter is nog steeds aanwezig, maar daar is een hele fraaie moderne inrichting aan toegevoegd. En juist die heerlijke balans maakt dit een ontzettend ontspannende ruimte.

Voor: de originele trap

De originele trap in het pand was uiteraard vanwege een praktisch doeleind gebouwd. Maar als je al in de oude situatie naar deze trap kijkt, dan heeft het geheel iets uitgesproken karakteristieks. Het zou zonde zijn als dit mooie element zou verdwijnen.

Na: beeldbepalend element

Na de renovatie is de trap in iets gewijzigde vorm nog steeds aanwezig en is zonder meer een beeldbepalend element geworden. Voeg daar nog eens een prachtige stalen balk onder het plafond aan toe en het industriële gevoel is gebleven terwijl het interieur een hele moderne en frisse indruk wekt.

Voor: stalen constructie

De stalen dakconstructie is wederom een beeldbepalend element waar je heel veel leuke dingen mee kunt doen. Uiteraard niet op de manier zoals hier, maar het uitgangspunt is al goed.

Na: prachtige corridor

Bij de verbouwing is deze tussenruimte veranderd in een prachtige corridor tussen de woonkamer en de keuken en eetkamer. De stalen constructie is heel mooi aanwezig gebleven en eigenlijk alleen maar van een fris wit kleurtje voorzien. En in de keuken ruimte is dankbaar gebruik gemaakt van de al aanwezige zolder die is veranderd in een schitterende entresol.

Na: heerlijke keuken

De moderne keuken is een heerlijke plek om te koken geworden. In combinatie met de ruime eetkamer vormt dit werkelijk waar een schitterend geheel. De opvallende en sprankelende kleuren maken het helemaal af.

Voor: een schuur?

Dit gedeelte doet het meest denken aan een schuur. Op deze manier ook slecht te handhaven. Wat zou hier van gemaakt worden?

Na: extra woonkamer

Een voordeel van industriële panden is de grote ruimte die er vaak in te vinden is. In dit geval is de schuurruimte die we net gezien hebben veranderd in een mooie extra woonkamer. Handig als je kinderen hebt die ook graag hun eigen plekje willen hebben.

Na: de slaapkamer

De slaapkamer is ook weer zo’n ruimte waar ontzettend veel aandacht aan stijl en sfeer is besteed. Een heerlijke moderne en kleurrijke entourage waar je wel voldaan in slaap kunt vallen.

Na: de badkamer

De badkamer mag ook gerust tot één van de hoogtepunten van het huis worden gerekend. Ook hier is voor een uitgesproken vorm van design gekozen die zijn weerga niet kent. Al met al een prachtige afsluiter bij het bekijken van foto’s van een van de meest mooie en indrukwekkende interieurs die je bij ons kunt vinden.

Houd jij wel van de fraaie combinatie tussen de moderne en industriële stijl? Vergeet dan ook niet om even te verder te kijken en sla dan zeker dit leuke project niet over.

Ook zo gegrepen door dit project? Deel je enthousiasme gerust met ons?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!