18 spectaculaire garderobekasten! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

18 spectaculaire garderobekasten!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Industriële kleedkamers van homify Industrieel
Loading admin actions …

Clothes are a girls (or mens) best friend en dus is een goede garderobekast essentieel om alles 'pak-klaar' en netjes geordend in te leggen. Want ja, laten we eerlijk zijn in die volgepropte smalle kast vind je op een gegeven moment niks meer en je wordt er ook niet door geïnspireerd om je leuk aan te kleden. Maar wanneer alles op kleine stapels en netjes gerangschikt ligt dan word jezelf aankleden elke dag een feestje! Ook mooi om naar te kijken zo'n geordende kast waarin je al je mooie kleding kunt bewonderen.

We verzamelden de 18 meest spectaculaire walk-in en garderobekasten en geven je tips hoe je deze praktisch kunt inrichten. Kijk mee en laat je inspireren.

1. De juiste verdeling

Industriële kleedkamers van homify Industrieel

Voor een garderobekast is het noodzakelijk om verschillende hoogtes en een goede verdeling te  hebben, dus wanneer je geen kamer over hebt maar wel een zolder dan is deze ruimte perfect geschikt voor het inrichten van een kleedkamer. Door de onregelmatigheden in de hoogte kun je profiteren van elke hoek. Een dakraam zorgt voor een mooie sfeer en voldoende natuurlijk licht.

2. Het belang van een kleedkamer

Een kleedkamer is de perfecte metgezel voor de slaapkamer. Het is ideaal en een heerlijke luxe om een aparte ruimte dichtbij de slaap- en badkamer te hebben om je aan te kleden. Plaats goede verlichting en een grote spiegel om de effecten te kunnen bewonderen!

3. De perfecte kast

Wanneer je voldoende ruimte hebt dan zijn modulaire kasten zeer praktisch. Je plaatst precies die modules die jij nodig hebt. Deze kast heeft verschillende hang- en legdelen en een mooi ladeblok in het midden. Voldoende plek voor alle kleding en accessoires!

4. De optimale verdeling

Het is handig om de volledige hoogte en breedte van de kamer te gebruiken met onderin de lades en ruimte voor schoenen en bovenin ruimte voor minder vaak gebruikte kleding of voorwerpen. Bedenk van tevoren hoeveel leg- en hangruimte je nodig hebt zodat de kast is afgestemd op al jouw kledingsoorten.

5. Het nut van veel lades

Zorg voor voldoende lades in je garderobekast zodat alle accessoires en kleine spullen netjes opgeborgen kunnen worden. Dit voorkomt een rommelige aanblik.

6. Glazen schuifdeuren

Eclectische kleedkamers van Bronx Eclectisch

Glazen schuifdeuren zijn een ideale manier om een ruimtelijk effect te creeren. Bovendien ben je zo min of meer gedwongen om je garderobe netjes te houden (zodat niet alles eruit valt wanneer je de deur opent… )

7. Spiegels: ruimte en licht

Moderne kleedkamers van homify Modern

Spiegels zijn magische elementen in de decoratie van je walk in closet en helpen bij het genereren van een meer ruimtelijk gevoel, vergroten de helderheid en zijn een belangrijke hulp bij het aankleden.

8. Een speciale plaats voor schoenen

Full House Renovation with Crittall Extension, London Moderne kleedkamers van HollandGreen Modern
HollandGreen

Full House Renovation with Crittall Extension, London

HollandGreen

Richt een speciale plaats in voor je schoenen in je kast. Of je ze nu bewaart in hun originele dozen of allemaal in dezelfde dozen of gewoon in het zicht laat staan, wanneer ze in goede staat zijn, passen ze perfect in het decor en bovendien ziet het er spectaculair uit.

9. Een comfortabele zitplaats

Een element dat niet mag missen in of bij een garderobekast zijn zitplaatsen: plaats een bankje of een reeks grote kussens zodat je ontspannen kunt zitten terwijl je je schoenen uitdoet.

10. Een comfortabel kleed

modern  door ALVIC , Modern

Een zacht wollig kleed is heerlijk aan je blote voeten en maakt je kleedkamer gezellig en cozy. Kleden zijn zeer decoratief en voeg veel textuur aan de omgeving.

11. Met alle comfort

Voorzie je kleedkamer van alle gemakken en plaats een stoommachine. Deze is ideaal voor kleding en zorgt ervoor dat je er altijd tip top verzorgd uitziet en geeft een speciaal tintje aan de decoratie van je kleedruimte.

12. Met veel natuurlijk licht

Walk-in-wardrobe van Lamco Design LTD Minimalistisch
Lamco Design LTD

Walk-in-wardrobe

Lamco Design LTD

Je wilt natuurlijk graag voorkomen dat je in het donker net die twee kleuren bij elkaar aantrektdie toch niet bij elkaar passen. Zorg daarom voor voldoende natuurlijk daglicht of plaats heldere kunstverlichting.

13. Lichtontwerp

Moderne kleedkamers van homify Modern

De algemene wens is dat de verlichting zoveel mogelijk natuurlijk is zodat je goed kunt zien wat je aantrekt. Zorg voor goede verlichting van boven die zo min mogelijk schaduw werpt op je kleding.

14. Met warm hout

Er zijn een verschillende materialen beschikbaar voor de buitenzijde van je garderobekast. Een favoriet is hout; in combinatie met stoffen en leer word je inrichting echt spectaculair. Hout geeft ook helderheid aan de ruimte.

15. Romantisch en vrouwelijk

De droom van elke vrouw: een kleedkamer met voldoende capaciteit om al onze kleren, schoenen, tassen, sjaals en accessoires op te slaan. De kast hoeft niet groot of spectaculair te zijn, maar moet goed worden georganiseerd.

16 In open stijl

De kast kan een open stijl hebben die geïntegreerd wordt met de stijl van de slaapkamer. Het is belangrijk dat de planken en laden glazen fronten hebben (die de visuele gewicht verminderen) om je kleren makkelijk te kunnen vinden.

17. Voor hem en haar

modern  door Lamco Design LTD, Modern
Lamco Design LTD

White walk in wardrobe

Lamco Design LTD

Heb je maar een grote kleedkamer voor beiden? Verdeel de ruimte dan over twee gelijke delen, één voor hem en één voor haar. Zorg dat ieder de juiste kastindeling heeft voor zijn of haar kleding.

18. Een speciale plek voor je accessoires

Met een centraal deel in het midden van je kleedkamer, creëer je een speciale plaats in de kleedkamer voor je accessoires. Sjaals, hoeden en sieraden worden netjes opgeborgen en kunnen ook uitgestald worden alsof je in een luxe winkel bent. Wil je nog meer garderobekasten zien? Lees dan ook dit artikel.

En overtuigd van het belang van een mooie ordelijke garderobekast?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!