Eclectisch Ontwerp: Helemaal van Nu | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Eclectisch Ontwerp: Helemaal van Nu

Stoa. Stoa.
van Chicamancha Eclectisch
Loading admin actions …

Een ontwerpstijl zegt veel over de tijd waarin de stijl ontstaat. Tegenwoordig staan we open voor verschillende culturele en kunstzinnige stromingen, daardoor zien we ook veel kruisbestuiving en geweldige ontwikkelingen op het gebied van kunst en design. Een van die spannende ontwikkelingen is de eclectische kunst & ontwerpstijl, die zich kenmerkt door een wat nonchalant uiterlijk dat zorgt voor een speelse aanblik. De design producten, of zo je wilt kunstwerken, hebben een ietwat naïef aura en lijken geïnspireerd door thema's afkomstig uit de wereld van het speelgoed en computerspelletjes. Dit laatste is natuurlijk ook niet zo verwonderlijk, want we leven al enige decennia in het digitale tijdperk! Laten we een aantal super leuke eclectische werken gaan bekijken, want deze zijn helemaal van nu!

Excentriek Kussen

De opdruk van dit kussen is zeer eclectisch, want het heeft de uitstalling van low budget materiaal. De handen lijken getekend op het papier van een goedkoop noteblock, waardoor er een goedkope uitstraling ontstaat. Maar door dit low budget uiterlijk krijgt het kussen wel een artistieke vibe en heeft zelfs iets ondermijnents, want de ontwerper van dit kussen heeft zich niets aangetrokken van de traditionele conventies over hoe een kussen er uit zou moeten zien, zoals het eeuwige bloemetjesmotief, egale kleuren of het lappendekenmotief.

Homemade T-Shirt

De eclectische stijl heeft een home made of DIY-uiterlijk. Het is net alsof het t-shirt thuis gemaakt is. Soms heeft de ontwerper dat inderdaad gedaan, maar andere keren is het ontwerp naar een fabriek gestuurd, waar het vervolgens uitgewerkt is. Het shirt op de foto heeft een eclectische nonchalance en straalt een bepaalde vrolijkheid uit. De figuur op de voorkant heeft echt persoonlijkheid en geeft dit shirt een artistieke uitstraling. Dit shirt is met de hand gemaakt en is uniek! Gewoon super cool.

Handwerk

Design is handwerk en dat valt direct op. Deze kussen ogen zeer authentiek en nemen ons, ondanks hun hipheid, mee terug naar de goede oude tijd, toen oma nog een trui voor ons wilde breien. Deze kussens stralen, met een beetje fantasie, welhaast dezelfde soort toewijding uit, als de truien die oma maakte. Ze zijn heerlijk zacht, en door hun cassettebandjesmotief, zijn ze tevens super retro. Ooit gedacht, dat breiwerk en cassettebandjes een etro symbiose zouden vormen?  

Eclectische Lampjes

Dit zijn fantasielampjes, ze vertellen het verhaal van twee katten en een baby. Deze lampjes geven een warme en artistieke sfeer aan je interieur, ze bewijzen dat design speels en vrolijk kan zijn. Het naïve karakter van deze lichtjes valt ook bij kinderen goed in de smaak. 

Ansichtkaarten

We sturen elkaar gedurende het jaar verschillende ansichtkaarten, en het is daarom erg leuk om unieke designkaarten naar je vrienden of familie te sturen. Deze kaarten zijn reproducties van inkttekeningen op bruin papier, waardoor er een warme unieke voorstelling ontstaat. De uiteenlopende voorstellingen hebben een symbolische betekenis en ogen zeer artistiek. Echt een aanrader voor mensen die van kaarten houden!

Pac-man

Tot slot laten we je nog even dit leuke pacmanachtige wezen zien. Het is een eclectisch kussen, dat geïnspireerd is op de pac-manspellen, die ontstonden aan het einde van de twintigste eeuw. Het is natuurlijk niet verwonderlijk, dat de digitale spelcultuur het design van de producten voor ons interieur beïnvloed,  want we zien sinds enige jaren een kruisbestuiving tussen de kunst, het design en de gamecultuur. Dit beest is lekker zacht en kinderen zijn er dol op, maar het wezen is ook erg leuk om in je interieur te hangen, dit vanwege zijn designuiterlijk en modieuze kleur. Als je van modern design en gamecultuur houdt, dan is dit spookje je beste vriend. 

Tot zover de eclectische ontwerpen. Hopelijk ben je geïnspireerd en enthousiast! 

Voor DIY-projecten die niet fout kunnen moet je echt dit artikel lezen!

Omdat het winter is, zoeken we naar warmte en gezelligheid: in dit artikel vind je design haarden die je interieur verrijken.

Heb jij al eclectisch design in huis? Vertel erover bij de berichten hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!