De mooiste ideeën voor smalle, langwerpige tuinen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

De mooiste ideeën voor smalle, langwerpige tuinen

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Tuin door Earth Designs
Loading admin actions …

In dit Ideabook delen we de mooiste inspiratie voor smalle en langwerpige tuinen. De perfecte tuin is voor iedereen anders, dus de mogelijkheden zijn eindeloos. Naast persoonlijke smaak en de architectuur van het huis speelt ook de beschikbare ruimte een rol. Wat als je te maken hebt met een smalle of langwerpige tuin? Beperkte mogelijkheden? Welnee! Afhankelijk van je wensen en voorkeuren zijn er oneindig veel mogelijkheden! 

homify biedt veel inspiratie door middel van mooie projecten en bijzondere foto's. Want, zodra je weet wat je wel – en niet – mooi vindt, kun je natuurlijk al gaan plannen en schetsen. Kijk nu eerst mee naar dit Ideabook waar we een aantal mooie, smalle en langwerpige tuinen laten zien, en laat je vooral inspireren. Wie weet kun jij ook snel genieten van je eigen droomtuin! 

Een smalle, langwerpige tuin met verschil in hoogte

Op de eerste foto in dit Ideabook zien we een langwerpige, smalle tuin met diversiteit in hoogte. Dit deel van de tuin bevindt zich aan de zijkant van het ultra moderne woonhuis. Dit prachtige project is gerealiseerd door het team van GLR Arquitectos uit Mexico. Links van deze smalle, langwerpige tuin zie je een 'natuurlijk' ontworpen fontein met een bodem van lichte kiezelstenen. Ook zien we dat de vlonderplanken die op de grond zijn gebruikt, ook tegen de muur geplaatst zijn. Al met al een prachtige tuin! 

Een tweede blik op dezelfde langwerpige, smalle tuin

Op bovenstaande foto zien we dezelfde smalle, langwerpige tuin vanuit een andere hoek. Hier zien we ook een deel van de geweldige villa met half open terras op de eerste verdieping. Het terras is zowel vanaf de begane grond als vanuit de eerste verdieping van de woning te bereiken. De smalle tuin dient dus alleen als toegang tot het huis. Er is gekozen voor een langwerpige trap met brede treden en planken van vlonderhout. Langs de zijkanten van deze smalle tuin is diverse beplanting geplaatst. 

Een verrassende indeling voor een smalle, langwerpige tuin

 Tuin door Earth Designs
Earth Designs

Party garden in Sevenoaks, Kent

Earth Designs

De langwerpige en vooral smalle tuin die we op bovenstaande foto zien is gerealiseerd door Earth Designs uit Essex, Verenigd Koninkrijk. De ontwerpers noemen deze smalle tuin zelf 'the party garden'. Waarom? Deze langwerpige tuin is ingedeeld op een dynamische manier waarbij gekozen is voor mooie meubels, bijzondere schotten en diverse bronnen van toffe verlichting. Op deze manier is er gezorgd voor een unieke indeling met twee terrassen. Het valt niet eens meer op dat je je bevindt in een smalle en langwerpige tuin. Klik zeker even op de foto als je meer foto's van deze unieke, Engelse tuin wilt zien. 

Smalle, langwerpige tuin in Barcelona

De smalle, langwerpige tuin op deze foto hoort bij een modern appartement in Barcelona, Spanje. Tuinen in de stad zijn vaak klein, dus het kan een hele klus zijn om een optimale indeling te kiezen. Ook bevinden tuinen als deze zich vaak in de schaduw. De langwerpige en smalle tuin moest ruimtelijk ogen, er is daarom ook gekozen om vlonderplanken in de breedte neer te leggen. Ook de schutting aan de achterkan van de tuin bevat een horizontaal gelegd planken patroon. Om wat groen in de tuin te creëren is er gekozen voor grote bloempotten die makkelijk te verschuiven zijn en één van de muren is wit geverfd. 

Een smalle, langwerpige tuin vol groene en grijze kleurtinten

Op deze foto zien we het smalle, langwerpige gedeelte van een achtertuin in Zeewolde. Geheel passend bij het huis is in deze tuin gekozen voor een overheersend grijze kleur in combinatie met veel groene beplanting. Dit zorgt voor een moderne en strakke uitstraling. Langs de serre is het langwerpige terras gerealiseerd, langs de zijkanten van dit smalle gedeelte van de tuin is gekozen voor diverse beplanting en kleine boompjes. Door niet te kiezen voor een schutting maar een groene heg, die soepeltjes overloopt in de beplanting en het gras, oogt deze tuin ook ruimer en breder dan dat hij daadwerkelijk is. 

Een smalle, langwerpige tuin met privé zwembad

Deze prachtige, smalle en langwerpige tuin is gerealiseerd door het team van experts achter Quadro Vivo Urban Garden Roof & Vertical uit São Paulo, Brazilië. Deze tuinarchitecten zijn gespecialiseerd in het creëren van geweldige groen, beplante wanden zoals ook op bovenstaande foto te zien is. In deze smalle, langwerpige tuin is gekozen voor een strak houten terras en een klein zwembad om heerlijk af te kunnen koelen. De verrassende groene wand, gecombineerd met de witte muren geven deze langwerpige tuin een serene en moderne uitstraling. Jaloersmakend mooi! Wat vind jij?

Ronde vormen in een smalle, langwerpige tuin

 Tuin door GREENLİNE PEYZAJ
GREENLİNE PEYZAJ

GREENLİNE PEYZAJ ALMANYA UYGULAMAMIZ.

GREENLİNE PEYZAJ

Het bovenaanzicht van deze smalle en langwerpige tuin is wel heel bijzonder. Hoewel de vorm van de gehele tuin rechthoekig is, is er qua indeling juist gekozen voor ronde, dynamische vormen. Er is een combinatie gemaakt van hout, tegels, groene beplanting en witte lage muurtjes die dienst doen als bank en vijver. Het is lastig in te zien dat deze smalle, langwerpige tuin oorspronkelijk zo'n saaie rechthoekige vorm had. Een prachtige realisatie, wat vind jij? 

Een smalle, langwerpige tuin vol groen

Dit is niet zo zeer een super smalle tuin, maar een langwerpige vorm heeft hij zeker. De langwerpige, smalle tuin is omringt door veel groene beplanting en hoge bomen, de keuze om dit voort te zetten in de tuin is dan ook makkelijk gemaakt. Langs de zijkanten van het betegelde terras  zijn een aantal houten pilaren geplaatst die in verloop van tijd dienst zullen doen als 'brug' voor de beplanting. Er is een strak en simpel bankje in het midden van deze langwerpige tuin geplaatst zodat je hier heerlijk kunt genieten van de rust. 

Een langwerpige, smalle tuin met een bijzonder element

Korven en haarden:  Tuin door Gardeco
Gardeco

Korven en haarden

Gardeco

Bovenstaande smalle, langwerpige tuin heeft wel een heel bijzondere wand. Je ziet hier een prachtige buiten haard, ingebouwd in de wand van aluminium. Gardeco specialiseert zich in het ontwerpen en creëren van diverse tuin elementen gemaakt van aluminium. Hieronder vallen bijvoorbeeld tafels, schuttingen, haarden, barbecues, vuurkorven en 'windschermen'. De tuin elementen worden op maat gemaakt en kunnen ook prima toegepast worden in smalle en langwerpige tuinen! 

In dit Ideabook vind je ideeën en tips voor het creëren van ruimte in een kleine tuin. 

Last but not least

Moderne tuin in centrum Amsterdam:  Tuin door Biesot
Biesot

Moderne tuin in centrum Amsterdam

Biesot

We sluiten dit Ideabook af met een moderne stadstuin in het centrum van Amsterdam. Voor Amsterdamse begrippen is deze langwerpige, smalle tuin nog ruim! Hij is praktisch ingedeeld, met meerdere plekken om te kunne ontspannen. Opvallend aan deze smalle en langwerpige tuin is de mix van materialen; zo is er gekozen voor gekleurde klinkerstenen, grote grijze tegels en zie je op verschillende plekken mooie beplanting terug. Het moderne balkon met uitzicht op de lange tuin, op de eerste verdieping van de woning, is natuurlijk ook een pluspunt! 

Tot zover dit Ideabook vol inspiratie en ideeën voor smalle, langwerpige tuinen. Hoe zou jij deze vorm tuin indelen? Deel je mening en ideeën in de...
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!