homify 360°: De Franse Ambassade in Beijing | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: De Franse Ambassade in Beijing

Stoa. Stoa.
FRENCH EMBASSY, BEIJING / CHINA van Sarea
Loading admin actions …

De gebouwen van de ambassade van Frankrijk in Beijing zijn ongetwijfeld het neusje van de zalm op het gebied van de moderne architectuur. Na 7 jaar hard werken zijn ze eind 2011 geopend. De flamboyante architectuur van de ambassade is het werk van ontwerper Alain Sarfati. Het project heeft een oppervlakte van 20.000 vierkante meter en koste ruim 27 miljoen euro, daarbij zijn de kosten voor het interieur niet inbegrepen! Het is een gebouw dat met veel liefde en zorg ontworpen is, daarnaast is het een voorbeeld geworden voor veel eigentijdse architectuur. Laten we eens gaan kijken naar dit schitterende gebouw, waarin de Franse bouwkunst een prachtige symbiose met de Chinese cultuur aangaat.

Gazon

Garden van Sarea
Sarea

Garden

Sarea

Deze nieuwe ambassade bevindt zich op het kruispunt van de Franse en Chinese cultuur, dit zorgt voor een combinatie van elegantie en feng shui. Het is een gedurfd gebouw, waarbij architect Alain Sarfati in staat bleek te zijn om zowel een sober als een excentriek gebouw te ontwerpen. De gevel is een lust voor het oog en dit komt mede door de verschillende sprekende materialen die er bij de bouw gebruikt zijn. Het is een complex dat bestaat uit verschillende gebouwen die elkaar uiteindelijk kruisen. Let op het mooie gazon, de bomen en hoe deze op een geweldige manier het gebouw rechts flankeren, dat met zijn felle abstracte kleuren weer prachtig afsteekt bij de natuurlijke kleuren.

Gevel

Garden van Sarea
Sarea

Garden

Sarea

De zogenaamde vliesgevel is karakteristiek voor het ambassadegebouw en zorgt voor een harmonieuze en unieke omgeving. Omwille van de energiebesparing is deze gevel gedrapeerd met gezeefdrukt glas, dat in deze zomer de mogelijkheid biedt om het pand te ventileren en daarnaast de warmte in de winter vasthoudt. De natuurlijke kleuren corresponderen prachtig met de boom aan de linkerzijde van deze afbeelding. Deze natuurlijke kleur zorgt ervoor dat het pand, dat verder zeer strak en zakelijk oogt, een meer organisch uiterlijk krijgt en welhaast een eenheid lijkt te vormen met de tuin. 

Wachtruimte

Interior van Sarea
Sarea

Interior

Sarea

Eenmaal binnen in het interieur vinden we een minimalistische stijl, die op ons een elegante indruk maakt en waar een bepaalde zensfeer hangt. Dit laatste komt vooral door het elementair vormgeven meubilair en de rechtlijnige indeling van de ruimte. De verlichting speelt hierbij uiteraard een centrale rol. Door de grote ramen valt veel licht de ruimte binnen. Deze ramen bevinden zich op het zuiden, waardoor je in de winter maximaal van het zonlicht kan profiteren. Tijdens de indeling van het interieur werd er ook veel aandacht besteed aan de weerkaatsing van het licht in deze wachtruimte. Let op de sterk spiegelende vloer, die het licht op een magische wijze weerkaatst.

De Tuin Als Binnenplaats

Garden van Sarea
Sarea

Garden

Sarea

Het is bijzonder hoe sfeervol Alain Sarfati het perceel van 20.000 vierkante meter in de ruimte wist te positioneren. Naast een goed bouwtechnisch ontwerp is ook een esthetische vormgeving van belang, want de manier waarop een gebouw in de stedelijke ruimte communiceert hangt voor een groot deel van zijn positie en vormgeving in de ruimte af. Een aantrekkelijke architectonische communicatie is o.a. belangrijke voor het imago van de ambassade. Deze groep van gebouwen is onder te verdelen in een kanselarij, residentie, het consulaat en verschillende kassen. Al deze prachtige gebouwen monden uit op de prachtige tuin.

Oosterse Tuin

Garden van Sarea
Sarea

Garden

Sarea

We wilden je deze prachtige foto van de Aziatische tuin bij nacht niet onthouden. Deze minimalistische stijltuin brengt de oosterse stijl prachtig in dit Franse architectonische meesterwerk tot uitdrukking. Je zou kunnen zeggen, dat het een gebouw met een oosters hart geworden is. Vind je ook niet dat de tuin kalm en rustig oogt, waardoor deze binnenplaats veel persoonlijkheid heeft? En zie je de prachtige moderne verlichting in het minimalistische stijlplafond? Dit creëert toch een geweldige intieme sfeer! Deze tuin is echt perfect voor een avondwandeling voor het slapengaan!

Tot zover onze tour door de Franse ambassade in Beijing. We hopen dat je hebt genoten. 

Tijdens de koude dagen van het jaar steek je het liefst een open haard aan. Lees in dit artikel wat de trends zijn. 

Prachtige Duitse design meubels zijn de trend van dit jaar. Lees in dit artikel alles over bijzondere meubelontwerpen.

Ken jij voorbeelden van bijzondere hedendaagse architectuur? Deel je ervaringen op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!