Voor en Na: een nieuwe kledingkast op zolder | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: een nieuwe kledingkast op zolder

Johan van Dijk Johan van Dijk
Minimalistische kleedkamers van Anna Leone Architetto Home Stager Minimalistisch
Loading admin actions …

Je hebt een slaapkamer op je zolder ingericht. Een hele mooie plek onder de balken en daarmee een superromantische plek om heerlijk in slaap te kunnen vallen. Eigenlijk een voorrecht dat heel veel mensen niet hebben. De ruimte wordt multifunctioneel gebruik, want ook de kleding heeft hier een plekje gevonden. Maar de manier waarop is misschien een beetje rommelig en ongeorganiseerd. De Italiaanse home stager Anne Leone wist hier echter een goede oplossing voor te bedenken. Ben je benieuwd naar deze zeer creatieve invulling van de kastruimte? Kijk dan snel met ons mee!

Voor: onder de oude balken

In de inleiding hadden we het al over slapen op een oude zolder. En als je dan deze oude balken ziet, dan kun jij je vast heel goed voorstellen, hoe sfeervol dat is! Het nadeel van een schuin dak is echter altijd dat je met een ruimte blijft zitten die te laag is om echt efficiënt te kunnen gebruiken. Een paar kledingrekken plaatsen is dan een hele goede optie, maar je ziet dat het jammer genoeg ten koste gaat van de uitstraling. Zou je dat ook anders kunnen oplossen?

Voor: nog meer loze ruimte

Aangezien dit een zadeldak betreft, heb je aan weerszijden van deze mooie slaapkamer een ruimte die maar gedeeltelijk gebruikt kan worden. Ook hier zie je dat het een halfslachtige opslagplek is. Maar om nou zelf aan het klussen te gaan, is misschien ook een beetje vergezocht. We gaan dan ook snel naar de nieuwe situatie kijken.

Tijdens: een eerste schets

Home stagers zijn de professionals die voor een prachtige finishing touch kunnen zorgen. Maar net zoals architecten, interieurarchitecten en interieurontwerpers, moeten ze vaak ook eerst een schets maken van een toekomstige situatie. En zo’n prachtige digitale tekening zie je hier. Het idee is om het lage gedeelte van het dak te transformeren tot een vaste kledingkast. Maar helemaal vast is die niet, want de kledingrekken en het schoenenrek kun je in één handomdraai naar buiten rijden. Heel erg handig!

Tijdens: heerlijk geordend

Je ziet hier een impressie van de mogelijkheid die deze prachtige kastenwand biedt. Je kunt geordend al je kleding kwijt. En als je nog niet genoeg kleding hebt, dan ga je vast wel aan de slag om de kast vol te krijgen! Maar ook voor je beddengoed, handdoeken en heel wat paren schoenen is hier meer dan voldoende ruimte. Voor een liefhebber van mode is dit gewoon een waar walhalla.

Na: de uiteindelijke kast

Je ziet hier de kastenwand die uiteindelijk geplaatst is. Het handige dat er in dit geval eerst een tekening is gemaakt, was vooral dat de bewoners hun eigen specifieke wensen nog konden aangeven voor de wand definitief geplaatst zou worden. Je ziet hier het prachtige eindresultaat. Een frisse en moderne kastenwand in een oude omgeving. Tegelijk is er ook voor gekozen om de het dak een beetje lichter te verven. Hierdoor lijkt de zolder gelijk wat ruimer, ondanks de behoorlijke ruimte die de kast inneemt.

Na: de andere kant

Ook aan de andere kant is een kastenwand gebouwd. Opslagruimte genoeg dus! Maar ook qua inrichting zie je dat er wat is toegevoegd naast de kasten: een klassiek zitje sluit hier naadloos aan op de prachtige rustieke omgeving. Een leuke antieke kast maakt dit prachtige eclectische plaatje helemaal af. Een bijzonder geslaagde en vooral praktische opknapbeurt heeft van deze zolder weer een schitterende slaapkamer gemaakt!

Loop jij al langer met leuke ideeën rond voor het aanpakken van je zolder? Als je nog net even wat meer ideeën en inspiratie nodig hebt, dan kunnen we je daar door middel van dit leuke overzicht ook mee helpen.

Ben je ook met je zolder aan de slag geweest? Deel gerust je ideeeen en oplossingen met ons!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!