Tien complete droomkeukens

Jip Klompenhouwer Jip Klompenhouwer
cocina, iteracion iteracion Koloniale keukens
Loading admin actions …

In onze keukens komen onze wildste culinaire dromen tot leven, als we zover zouden willen gaan. Voor een ander kan het een plek van rust en orde zijn. Overzicht om de dag mee te beginnen of eindigen, er kan van alles in een keuken. Maar om die ruimte zo waardig mogelijk te benaderen zoeken we vaak naar een complete keuken. Wat maakt een complete keuken? Ten eerste een persoonlijke tint. We moeten ons op ons gemak voelen in een complete keuken, waar ieder facet en ieder detail een uiting is van wat wijzelf prettig vinden.

Voor dit Ideabook zijn tien voorbeelden van een complete keuken bij elkaar gezocht. Ieder afkomstig uit een eigen stroming, geheel volgens een eigen stijl. Zo zal er ongetwijfeld voor ieder wel een complete keuken bij zitten.

Met de familie

Prachtige moderne boerderij keuken, Tieleman Keukens Tieleman Keukens Moderne keukens Tafel,Eigendom,Meubilair,kasten,Hout,Kamerplant,aanrechtblad,Stoel,Interieur ontwerp,Kraan
Tieleman Keukens

Prachtige moderne boerderij keuken

Tieleman Keukens

De klassieke keuken zoals we hem allemaal kennen, geheel naar moderne standaard omgezet. Deze complete keuken richt zich overduidelijk op luxe en uiteenlopende mogelijkheden en is verwelkomend en familiair. Het is waar we op verjaardagen en feestdagen samen komen, omdat het voelt als thuis komen.

Bij oma thuis

Huiselijk en comfortabel; deze complete keuken behelst deze twee begrippen zonder problemen. Dit is waar we oma zien bakken op een zondagmiddag. Hier komen de lekkerste taarten en meest Bourgondische gerechten uit tevoorschijn. In deze complete keuken is ook aan alles gedacht; van een luxe kookstel tot een moderne oven zodat het ook nog mee kan gaan met de tijd. Een complete keuken waar men overal wel iets kan zien; het detailwerk is summier en tot in de puntjes uitgevoerd. Voor wie van echt en eerlijk eten houdt is dit de keuken waar men droomt.

Compleet andere wereld

De Oosterse keuken ging altijd al gesluierd in een mist van mysterie. Vreemde gerechten, aparte stijlvormen en een cultuur die letterlijk aan de andere kant van de wereld is ontstaan. Deze Aziatisch complete keuken biedt een waar toevluchtsoord voor zij die zoeken naar orde en rust. Er is geen overdaad aan materiaal aanwezig en het meubilair is zo miniem opgezet dat men zich bijna afvraagt wat er van de keuken over blijft. Een complete keuken waar men uren in rust aan sushi kan werken, of aan een heerlijk nieuw wok gerecht. In deze complete keuken waant men zich in een compleet andere wereld.

Voor ieder

Gooi meerdere stijlvormen door elkaar en men eindigt met een eclectisch resultaat wat vaker dan niet vernieuwend en enerverend uitpakt. In deze eclectische, complete keuken kijken we dan ook niet alleen naar landelijke en rustieke invloeden, er zijn ook overduidelijk klassieke elementen terug te vinden. Kijk maar eens naar de vorm van de eettafel. Deze complete keuken weet zich niet alleen compleet te maken aan de hand van mogelijkheden, het harkt ook het beste van meerdere stijlen bij elkaar. Een keuken zo divers dat 'ie ongetwijfeld bij elke persoonlijkheid zal passen.

Krachtige keuken

Er gaat immer iets stoers schuil in rustieke ruimtes. Zo ook in deze complete keuken, die met zijn industriële lampen, strakke lijnen en diepe kleuren een onvervalste kracht uitstraalt. Maar toch weet deze complete keuken meer te zijn dan een walhalla voor de man. Er schuilt ook karakter en zachtaardigheid in; alsof er onder het ruwe uiterlijk een kalmte schuil gaat. Deze complete keuken profileert zichzelf zonder te overdrijven als een keuken met power

Oergevoel

Ons oerinstinct zal ons nooit helemaal verlaten en dat blijven we terug zien, ook in de architectuur. In deze koloniale complete keuken zien we het gebruik van natuurlijk materiaal in overdaad terug. Van de grote stenen bogen tot het hout dat de kasten maakt. Hier worden we mee terug in de tijd genomen, al zijn alle voorzieningen zo modern als maar zijn kan. Deze complete keuken nodigt uit om vrijer te koken, dichter bij de natuur te staan en zo heerlijke stamppotten of salades te produceren. Daarnaast is de bar van deze complete keuken de geschikte plek om heerlijk te ontspannen.

Een keuken vol leven

Terug naar het land! Er is iets aan een dergelijk complete keuken dat me doet denken aan het Amerikaanse platteland. Waar een veranda aan vast zit en waar 's avonds de familie zich verzamelt om heerlijk te eten met elkaar. De kastjes lijken geheel volgens traditie te zijn opgehangen; hoog en lang aan weerszijden en klein in het midden. In deze complete keuken wordt er ook gegeten; alles staat dichtbij elkaar en wekt een gevoel van verbondenheid. Dit is duidelijk een keuken waar men dagen door kan brengen; hier wordt echt geleefd.

Minimalistische cocktailbar

Stolpboerderij in Noord - Holland, Decoussemaecker Interieurs Decoussemaecker Interieurs Minimalistische keukens
Decoussemaecker Interieurs

Stolpboerderij in Noord – Holland

Decoussemaecker Interieurs

Minimalisme heeft zo zijn charme, al is het een duidelijke stroming waar binnen weinig mensen zich echt kunnen vinden. Voor de fijnproever is deze complete keuken vast een lust voor het oog. Met slechts twee kleuren (die officieel niet als kleur gecategoriseerd mogen worden) en evenredige hoeken en lijnen weet deze ontwerper een dynamische ruimte te maken. Een complete keuken waar van alles schuil gaat achter deurtjes en in kastjes. Waar het koude en kille staal van de koelkast worden beantwoordt met glanzend zwart en wit. En een bar waaraan men het liefst de hele avond cocktails drinkt.

Allen welkom

De moderne keuken; te zien en aanschouwen in veler Nederlands huishouden vandaag de dag. Er valt altijd wel iets geks aan op te merken. Iets wat fleurig en kleurrijk is, zoals de koe hier op de voorgrond. Dat compenseert het gebrek aan levendigheid in wat vaak verder een zwart/witte keuken is. Deze complete keuken is niet meer dan wat we vandaag de dag zien. Een groot keukeneiland, meerdere ovens en een centraal kookstel. Is het uiterst bijzonder? Niet bepaald, maar het biedt wel exact dat wat men zoekt in een keuken. Namelijk een ordelijk en verwelkomend gevoel.

Eclectische keuken

Lichtgrijze gietvloer in keuken homify Landelijke keukens
homify

Lichtgrijze gietvloer in keuken

homify

En om te eindigen met meerdere stijlen in één weet deze eclectische keuken wederom de show te stelen. Een prachtige, Aziatische plantenbak met onderin een wijnrekje. Een relatief smalle keuken die zich opent door de grote ramen en het natuurlijke van de plant. De bar geeft een direct contact met de kookzijde en zo is het een complete keuken met zo min mogelijk ruimte.

Shaker kitchen by Harvey Jones Harvey Jones Kitchens Klassieke keukens
Harvey Jones Kitchens

Shaker kitchen by Harvey Jones

Harvey Jones Kitchens
Wat is uw droomkeuken? Deel het met ons in een reactie.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!