9 slimme manieren om je balkon in te richten | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

9 slimme manieren om je balkon in te richten

Stoa. Stoa.
Moderne balkons, veranda's en terrassen van homify Modern
Loading admin actions …

Het loont de moeite om een balkon slim in te richten. Het is in grote steden een waardevolle toevoeging aan je woning. Vaak lopen balkon en woonkamer in een beweging in elkaar over. Zo schep je voor jezelf veel nieuwe woonruimte. In dit ideabook gaan we je inspireren met gave ideeën! We laten je op 9 verschillende manieren zien hoe je een balkon op een unieke wijze kunt inrichten. Of het balkon nu klein is of juist groot, er is altijd een geschikt design voor te verzinnen. Kijk met ons mee naar de voorbeelden! 

Laag en simpel

Moderne balkons, veranda's en terrassen van Eurekaa Modern

Niets is zo leuk als een balkon dat een basic look heeft. Hier zien we een inrichting waarbij de meubels laag en eenvoudig ogen. Lekker bohemien! De kat, tegenwoordig zwaar bewierookt in de hipstercultuur, heeft het hier ook volkomen naar haar zin. Dit balkon is een omgeving waar iedereen zich direct thuis voelt!

Gezellig

Om een goede sfeer op je balkon te krijgen is het tof om het zo gezellig mogelijk in te richten. Door een zitje te maken (hier links), krijgt je balkon al snel een huiselijke look. We zien hier een mooie voorbeeld van een doorlopende lijn tussen de woonkamer en het balkon, wij zien nauwelijks nog een verschil tussen de twee. Qua stijl komen ze overeen en laten een eenheid zien. De hangplant zorgt voor de nodige privacy. Een gaaf design dat niet moeilijk te realiseren is. Meer mooie ideeën werk je uit met interieurexperts!  

Scheiding aanbrengen

Sommigen mensen zijn bang dat het groen in de tuin of balkon hun tuinmeubels verpest. Dan kun je kiezen voor een duidelijke scheiding tussen het zitgedeelte en de groene delen. Hier zien we er een mooie voorbeeld van. Op het balkon is rechts een groene zone ingedeeld terwijl rechts het zitgedeelte te vinden is. Op een klein balkon is zo'n scheiding sowieso mooi, want nu zie je de tuin pas echt goed. Planten rond je op een balkon voelt vaak ook wat opgepropt. Meer toffe voorbeelden zie je hier

Muurtuin

Groen op het balkon is erg mooi als het op een slimme wijze in de buitenruimte is aangebracht. Hier zien we een voorbeeld van een slimme manier om je balkon sfeer te geven: een muurtuin. Deze keuze resulteert in een vrije vloer en een duidelijke indeling. Er heerst hier nu echt een luxe sfeer! Een prima plek voor een kop thee op zondagmiddag.  

Uitgebreid

Op dit balkon was er niet zoveel te kiezen als het gaat om de indeling van de ruimte. De beperkte ruimte dicteert eigenlijk dat de opstelling is zoals deze nu is. Maar wat kun je veel comfort realiseren op een klein balkon! De bank links is toch supermooi. Dit is een plek waar je zelfs lekker buiten kunt zitten om te genieten van een ontbijtje of lunch. Zet een laptop op de tafel en je kunt ook lekker een eind weg tikken. 

Bench

Deze bank heeft een schitterend voordeel: hij past precies in de hoek, vult de dode ruimte op en biedt een plaats om lekker een dutje in de zon te doen. Onder een meubel als dit kun je zelfs nog opbergruimte realiseren. Alles op dit balkon is op elkaar afgestemd. Zo maak je een mooie eenheid! 

Fun

Klassieke balkons, veranda's en terrassen van homify Klassiek

Wat de inrichting ook wordt: een balkon moet ook gewoon fun zijn! Dit fleurige exemplaar maakt ons echt vrolijk! Binnen en buiten zijn door het kleurenschema met elkaar verbonden. We kunnen ons echt niet voorstellen dat de bewoners van deze woning ooit een slecht humeur hebben: in zo'n interieur fluit toch iedereen een vrolijke noot. 

Relaxen

Moderne balkons, veranda's en terrassen van homify Modern

Je huis is naast woon- en werklocatie ook een plek om te relaxen, op dit balkon is dat een fluitje van een cent. De looks zijn helemaal van deze tijd: de borden met teksten, de lage meubels met veel kussens, de vrolijke groene decoratie en de open look. Hier komen je vrienden telkens met veel plezier langs om te chillen. Don't worry, be happy. 

Culinair balkon

Alle ruimte is hier op efficiënte wijze gebruikt. Het zou ook eeuwig zonde zijn als je ruimte zou verspillen, omdat deze al zo schaars is. De inrichting hier is luxe, het lijkt wel een woonkamer. We zien het verschil niet tussen de woonkamer en het balkon. Het uitzicht tijdens de maaltijd is geweldig. Hoog boven de straat geniet je van de heerlijkste gerechten. 

Meer mooie ideeën kun je hier vinden. 

Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën en trends. Be creative! 

Wat vind je van deze ideeën. Laat het weten met een comment! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!