5 fantastische manieren om je huis uit te bouwen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 fantastische manieren om je huis uit te bouwen

TILL BEHNE TILL BEHNE
Moderne keukens van homify Modern
Loading admin actions …

Als je de ruimte en het budget hebt, is het uitbouwen van je huis een ware zegen. Meer plek, meer ruimte en dus meer vrijheid om lekker te leven. Het uitbreiden van je huis kan op vele manieren, van een terras tot een hele aanbouw. In dit Ideabook laten we een aantal mogelijkheden de revue passeren en bespreken we de voordelen ervan.

Serre

Een kleine maar doeltreffende variant van een aanbouw is een serre. Niet heel groot en niet heel kostbaar maar wel een hele aanwinst voor je huis. Meestal is hier geen aparte vergunning voor nodig, gezien de afmetingen. Ook de constructie is niet heel ingewikkeld, een houten frame met vooral veel glas om het ruimtelijk te houden, maar ook voor het uitzicht en lichtinval.

Uiteraard is het bij het bouwen van een serre handig om aan een aantal dingen te denken. Ten eerste de privacy. Dat kan door middel van gordijnen of lamellen zoals hier. Verder is een schuin dak met een waterafvoer ook geen overbodige luxe.

Balkon

Een balkon, mits van een bepaald formaat, kan ook een zeer prettige en aangename aanvulling zijn op je huis. Als je een balkon luxe en aangenaam inricht, is dit echt een heel fijn verlengstuk van je woonruimte. Zet er een lekkere zitbank, fijne stoelen en een tafel neer en je hebt een geweldige extra (buiten)ruimte. Om bij alle weersomstandigheden van je balkon te kunnen genieten is enige vorm van zonwering wel zo handig. Dat kan bijvoorbeeld, zoals je op de foto, met een doek dat je over het dak spant. En als het een keer regent, is het ook wel fijn dat je droog kan zitten op je balkon, dus een (waterwerend) dak is ook het overwegen waard.

Uitbouw

Moderne tuinen van homify Modern

De uitbouw is, zeker in Nederland, de meest voor de hand liggende en bekendste vorm van uitbreiding van je huis. Dit is echter wel iets ingrijpender dan de meeste andere oplossingen. Blijf je binnen bepaalde afmetingen, heb je geen vergunning nodig. Wil je groter, moet je daar toestemming voor vragen.

Winst

Moderne keukens van homify Modern

Op deze foto kun je heel goed zien wat voor winst een uitbouw oplevert. Je krijgt er als het ware een hele extra kamer bij. Waar je bijvoorbeeld de keuken in kan plaatsen, of de eetkamer.

Terras

De tuin, en om preciezer te zijn het terras, is natuurlijk ook een geweldig verlengstuk van je huis. Als je hier iets moois van maakt, is het een absolute aanwinst voor je woongenot. Dit exemplaar is daar een prachtig voorbeeld van. Als de schuifdeuren open gaan, heb je het idee dat je in een open lucht kamer van je huis stapt.

Door je terras op deze manier af te schermen, creëer je een afscheiding die open en tegelijkertijd beschermend is. Je hebt het idee dat je in je eigen wereldje zit, maar tegelijkertijd is een blik naar buiten nog altijd mogelijk.

Tuinhuis

Moderne huizen van homify Modern

Een leuke variant op de aanbouw, is dit 'tuinhuis'. Normaal gesproken staat hier de grasmaaier en de ski box in, maar als je hem tegen het huis aan plaatst, krijgt hij meteen een andere en verrassende functie.

Kitchen/Dining Room Moderne keukens van homify Modern
homify

Kitchen/Dining Room

homify

Deze aanbouw biedt, net als de traditionele variant, ruimte voor verschillende woonfuncties. Hier is gekozen om de eetkamer er te plaatsen. En door het schuine dak krijgt het geheel wel een zeer bijzondere uitstraling. En van buiten af ziet het er natuurlijk ook net even anders uit.

Voor meer geweldige buitenruimtes kun je hier een kijkje nemen. Wil je ook zo iets geweldigs? Vraag dan deze professionals voor hulp en advies. En in dit Ideabook laten we je een heel bijzonder dakterras zien.

Welke uitbouw zou het best bij jou en jouw huis passen. Vertel het ons in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!