De Kleintjes Brengen Vrolijkheid in je Huis: De Sculpturen van Jackie Alonso

Stoa. Stoa.
Jackie Alonso Céramique Kunst Sculpturen
Loading admin actions …

Het is een bekend gezegde dat kinderen veel vrolijkheid in huis brengen. Naast de vreugde brengen ze ook de nodige zorgen met zich mee, dat weet ook iedereen. In dit artikel gaan we een aantal werken bekijken die een kinderlijke speelsheid en vrolijkheid hebben, waardoor je hele interieur direct opvrolijkt. De kunstenaar Jackie Alonso weet met haar eclectische sculpturen op een prachtige manier de spontaniteit van kinderen vast te leggen. De eclectische stijl is erg divers en heeft vele vormen waarin zij zich presenteert. Het werk van Alonso wordt gekenmerkt door een naturalistische tendens, maar er bestaan ook eclectisch design sculpturen die meer abstract zijn. Zo zie je maar weer: in de kunst kom je van alles tegen en er is voor ieder wat wils. Dat is natuurlijk ook de kracht van kunst! Genoeg over de eclectische stijl. Laten we het eens over het werk van Alonso hebben. Kijk even met ons mee naar de mooie beeldjes van deze authentieke kunstenaar.

Luisteren

Als je ze een verhaal vertelt, dan leven kinderen zich helemaal in. Je ziet dan aan hun ogen dat het verhaal bijna tastbaar voor hen is. Deze sculpturen luisteren aandachtig en kijken dromerig naar de gene die het verhaal verteld. Kinderen willen ook graag voor gelezen worden, dat is ook wel logisch, want verhalen vertellen is een typisch menselijke eigenschap die ons apart zet van de dieren. We denken zelfs in verhalen. Het vertellen en luisteren naar verhalen is dus een goede training in denken, maar ook in het inleven in andere mensen. We leren door verhalen dat andere mensen ook een bewustzijn en een geest hebben. Dit is een mooi en lief beeldje dat er mooi in je interieur zal staan.

Geamuseerd

Dit jongetje luistert ook naar een verhaal en lijkt geamuseerd, maar hij kijkt er een beetje sceptisch bij. Het zou ook kunnen zijn dat z´n vader of moeder hem goede raad geeft, waar bij niet per se op zit te wachten. Daarnaast straalt zijn houding een ingehouden energie uit, alsof hij zo direct weer buiten gaat voetballen. De kleuren van deze sculptuur passen mooi bij het lichte hout en de figuur geeft veel karakter aan je interieur.

Fluisteren

Fluisteren van geheimen is een belangrijke stap in de ontwikkeling van kinderen. In gezelschap is het misschien niet zo netjes, maar deze kinderen moeten we het wel gewoon vergeven. Misschien hebben ze wel kattenkwaad uitgehaald of ze zijn van plan dit te doen. Wat het ook zijn mag het lijkt erop dat het wel iets grappigs is, dit is te zien aan de linker figuur, die de hand voor de mond houd. Hou ze in de gaten, want je weet niet of er misschien tijdens het spel een vaas sneuvelt!

Tong Uitsteken

We hebben vroeger geleerd, dat het niet beschaafd is om de tong naar iemand anders uit te steken. Maar soms wijken onze ouders van dit gebod af en vroegen ze ons: steek je tong eens uit naar ome Jan, een actie die natuurlijk door de aanwezige familieleden met veel gelach begroet werd. Deze sculptuur gaat over deze kinderlijke ondeugd die toch heel grappig en schattig is. Jackie Alonso wist met dit sculpturale werk precies de gezichtsuitdrukking te vangen die zo typerend is voor jonge kinderen. Het is een werkje dat je gasten zeker erg grappig zullen vinden! En zeg nou zelf: wie wil er nu niet zo'n schattig meisje in de buurt hebben!

Tot zover de kindersculpturen van Jackie Alonso! Hopelijk ben je geïnspireerd en enthousiast. Veel succes met het inrichten van je huis.

Voor andere eclectische sculpturen lees je dit mooie artikel waar je onder andere een chat noir vindt.

Kinderkunst is erg leuk en staat prachtig in de kinderkamer. Lees in dit artikel alles over deze trend voor 2015.

Heb jij al eclectische kunstwerken in je huis? Vertel erover op ons forum!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!