5 ideeën met beton voor een moderne tuin

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

5 ideeën met beton voor een moderne tuin

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
 Tuin door CP Paisagismo,
Loading admin actions …

Beton is een materiaal waarmee je vele dingen kunnen bouwen, zowel thuis als om het huis. Je kunt thuis redelijk makkelijk wat beton aanmaken, en de kostprijs voor beton is niet heel erg hoog. Daarnaast is het heel duurzaam, en kun je er mooie dingen van maken. In dit Ideabook hebben we vijf toepassingen van beton in de tuin voor je op een rijtje gezet. Je ziet een betonnen wandelpad, maar ook betonnen decoratie en bloembakken. Lees snel verder om te kijken hoe jij beton in jouw tuin kunt gebruiken!

Betonnen wandelpad

Wie wil een wandelpad zoals op de foto hierboven nou niet in zijn tuin hebben? Het brengt je in stijl naar de voordeur van je huis. De losse betonnen tegels zijn vrij eenvoudig te leggen, en je kunt ze in een bouwmarkt of tuincentrum uitkiezen. Een betonnen wandelpad kun je door je hele tuin leggen. 

Ook in de achtertuin, van achterdeur naar de schuur, komt een dergelijk wandelpad uitstekend tot zijn recht. Er omheen kun je een mooi gazon aanleggen of de borders langs het hek voorzien van planten.

Betonnen tafel en bank

Een goede buitentafel mag in geen enkele tuin ontbreken. De tafel en bank op de foto hierboven zijn in beton uitgevoerd. Hierdoor zijn ze zeer duurzaam en kunnen ze het hele jaar door buiten blijven staan. Dat is lekker makkelijk, vooral als je niet over enorm veel opbergruimte beschikt. Bij beton hoef je trouwens ook niet snel bang te zijn dat het er na een winter buiten slecht uitziet. In de lente haal je er een doekje over en kun je binnen no time weer lekker buiten zitten.

Betonnen decoratie

De betonnen kubussen in de tuin op de foto hierboven, zijn een zeer elegante manier om de tuin te verlichten. Met de kubussen sla je twee vliegen in één klap. Je hebt mooie decoratieve elementen in de tuin staan en je tuin kan in de avonduren worden verlicht. Zo kun je op een warme septemberavond nog lekker lang buiten zitten. Dat wil toch iedereen met een achtertuin?

Lichtgewicht betonnen plantenbakken

Op dit balkon zie je mooie betonnen plantenbakken die lichtgewicht zijn. Hierdoor kun je ze makkelijk over je plafond verplaatsen. Je kunt er planten en bloemen in zetten waarmee je jouw balkon kunt verfraaien. Betonnen plantenbakken zijn er in veel verschillende soorten en maten, zoals je ook op de foto hierboven kunt zien. Zo kun je altijd een plantenbak vinden die op jouw balkon past.

Een binnentuin met een betonnen fontein

De betonnen fontein op de foto willen we allemaal wel in onze tuin hebben. Wie droomt er niet van een binnentuin zoals deze. Het is een prachtige fontein met in het midden nog ruimte voor wat groen. Ook in je achtertuin zou deze betonnen fontein prima tot zijn recht komen. Precies dezelfde fontein vinden wordt natuurlijk lastig, maar je kunt deze foto wel als inspiratie gebruiken. 

Wil je meer weten over het gebruik van beton? Lees dan dit Ideabook ook eens!

Wat is jouw tip voor het gebruik van beton in de tuin? Laat hieronder je reactie achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!