10 ideeën voor het bekleden van de muren in je huis (voor een moderne look) | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 ideeën voor het bekleden van de muren in je huis (voor een moderne look)

Johan van Dijk Johan van Dijk
Sabi Eclectische woonkamers van Prestigious Textiles Eclectisch
Loading admin actions …

We kunnen niet bij jou in huis kijken, maar misschien ben jij wel heel erg tevreden met je interieur. Het tegendeel kan echter ook het geval zijn! Dat ‘ongenoegen’ kan heel veel verschillende oorzaken hebben. Maar soms is een kleine verandering al meer dan voldoende om de sfeer in je huis weer helemaal in balans te brengen. Het bekleden van je muren kan daarbij heel goed helpen. Om je op weg te helpen, hebben we tien leuke en verrassende ideeën voor je op een rijtje gezet.

1. Een fijn reliëf

Een gladde muur die geverfd is of is voorzien van een effen behang, kan heel mooi zijn. Maar soms is het ook wat saai. Door een fijn reliëf aan te brengen, zoals hier, krijg je meer diepte in een ruimte en in dit geval gaat in combinatie met de uitgezochte kleur dan ook gelijk met sprongen vooruit.

2. Mozaïektegels

Tegels op de muur worden doorgaans in de ‘natte’ ruimtes toegepast, al zijn woonkamers of andere plekken in je huis daar natuurlijk ook geschikt voor. We blijven hier even in de sanitaire hoek en zien prachtige mozaïektegels. Een hele leuke en verfraaiende oplossing.

3. Houten lambrisering

Een houten lambrisering kan vaak als achterhaald en ouderwets bestempeld worden. En dat is in heel veel gevallen ook volledig terecht. Maar als je het op zo’n leuke wijze als hier aan gaat brengen, dan is het wel een hele mooie oplossing. Zeker in combinatie met de vloer en meubels!

4. Natuursteen op de muur

We zagen eerder al een fijn reliëf, maar hier gaan we nog een stapje verder. Een interieurontwerper kan je bijvoorbeeld heel erg goed adviseren hoe je natuursteen op de muur kunt aanbrengen. Vooral als je een aardse sfeer neer wilt zetten in je huis, een uitstekend idee.

5. Klassiek patroon

De muur behangen met een leuk patroon past perfect in zo’n schitterende ingerichte klassieke kamer als deze. Erg leuk is wel dat er op sommige punten voor een modern randje gekozen is. Het zorgt dat deze kamer een hele frisse en ook eigentijdse uitstraling heeft.

6. Een groene wand

Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van homify Modern

Een wand met groen bekleden is een schitterende manier om de natuur in huis te halen. Als je een muur als deze wilt hebben dan kun je kiezen voor echte planten of kunstplanten, net wat voor jou het handigste uitkomt. In combinatie met een modern design geeft het hier in ieder geval een prachtig effect.

7. Kunst aan de muur

Kunst aan de muur is een aloude oplossing die bij de meeste mensen wel te vinden is. En of het dan om een reproductie gaat, of om een echt kunstwerk maakt dan niet uit. Hier zie je een fraai contrast tussen een oud schilderij en een moderne vorm van kunst.

8. Streepjesbehang

Klassieke slaapkamers van homify Klassiek

Streepjesbehang wordt vaak achterwege gelaten in de hedendaagse interieurs, maar kan in een ruimte als deze een prachtig effect geven. Door de gietijzeren stoel met de hortensia’s maakt dit de rustieke entourage compleet.

9. Muurprent

Een muurprent is een leuke oplossing om een ruimte lekker op te fleuren. Je kunt een afbeelding geheel naar je eigen smaak uitzoeken en in dit geval zorgt het voor een heel romantisch beeld.

10. Foto

Een hele wand van een foto voorzien, is ook een heel erg goed alternatief voor het meer traditionele behang. Als je dan kiest voor zo’n prachtige foto als deze, heb je een natuurlijke invloed in je huis die zijn weerga niet kent.

Ben je op zoek naar meer inspiratie en ideeën voor je interieur? Dit overzicht kan je dan ook verder op weg helpen!

Welk type muur spreekt jou het meeste aan? We zijn erg benieuwd naar jouw keuze!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!