8 mooie huizen die erg goedkoop waren om te bouwen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

8 mooie huizen die erg goedkoop waren om te bouwen

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van A4estudio Modern
Loading admin actions …

Een mooi huis: daar hangt vaak een behoorlijk prijskaartje aan. Maar soms blijkt de prijs van een woning toch behoorlijk mee te vallen. En ook met een lagere prijs kan een huis best groot, uniek of bijzonder zijn. Creatieve ideeën van diverse experts hebben dan ook geleid tot dit creatieve en inspirerende overzicht. We gaan hele diverse huizen zien, vooral ook op hele leuke en interessante plekken. Laat je vooral lekker inspireren voor het geval jij met een wat kleiner budget een woning wilt gaan kopen. Ga mee op reis lang acht huizen die niet zo duur zijn.

1. Simpel en modern

Een huis als dit is toch een plaatje? Wel moet je dan houden van een fraaie combinatie van een wat exotische variant van de rustieke stijl (of zullen we dit eerder koloniaal noemen?) en moderne, haast minimalistische elementen. Het geheel ziet er erg fraai uit en dat komt met name door de bijzondere carport.

2. Bij de bergen

Bouwen in een heuvelachtig of bergachtig landschap kan soms behoorlijk ingewikkeld zijn. Vooral het maken van een fundering kost heel wat meer moeite op een helling dan op een ‘gewoon’ recht oppervlakte. Maar als de bergen in de directe nabijheid zijn, dan kun je er ook voor kiezen om het huis op een vlakke plek te bouwen. En met zo’n bijzonder ontwerp als dit steel je wat ons betreft helemaal de show.

3. Eclectisch geheel

Dit is nou echt een typisch eclectisch geheel waarvoor ook met een redelijk bescheiden budget is gewerkt. Je ziet een mooie haast Mediterraans ogende woning, waar een heel leuk landelijk en chalet-achtig randje aan toe is gevoegd. Een zeer aantrekkelijke combinatie, dat bewijst dit huis wel.

4. Pallets als buitenmuren

Recycling of hergebruik van oude materialen kan een hele mooie manier zijn om zowel geld te besparen, alsook er voor te zorgen dat materialen een goede herbestemming krijgen. In dit geval is dat fantastisch uitgepakt als je ziet dat hier pallets als buitenmuren zijn gebruikt. Het geeft een zeer unieke uitstraling en zal ook zeker voor heel wat andere huizen een hele goede inspiratiebron kunnen zijn.

5. Modulaire woning

Een modulaire woning kan je per definitie al heel veel geld besparen. Aangezien de woning vaak al in een werkplaats of fabriek is voorbereid, kan die op de definitieve locatie heel snel worden opgebouwd. En in dit geval mag het resultaat er dan ook zijn! Hier staat een schitterende woning met heel veel stijl en uitstraling, ook nog eens in een mooie omgeving.

6. Een kleine bungalow

Als je niet heel erg groot wilt wonen, dan kun je ook kiezen voor een woning met wat meer bescheiden afmetingen. Deze kleine bungalow is daar een schitterend voorbeeld van. Ideaal ook als vakantiewoning. Zie jij jezelf al lekker zitten op de veranda met een kop koffie en ondertussen genietend van de rust van de ochtend of juist van de avond?

7. Een containerwoning

van homify

Aan de rand van heel wat studentensteden zie je ze steeds vaker staan: containerwoningen. We kunnen ons goed voorstellen dat je daar nou niet direct naar op zoek bent, maar als je ziet hoe fraai deze containerwoning is vormgegeven (en is geplaatst!) dan kun je misschien wel op hele andere gedachten komen. Een mooi plaatje levert het in ieder geval op.

8. Houten stacaravan

Een variant op de container, maar dan net wat anders, is een stacaravan. Vaak denk je dan aan wat gedateerde vakantiewoningen met truttige gordijntjes, maar in dit geval zie je een erg inspirerende en dynamische woning. Een houten stacaravan is dan ook een prima oplossing als je klein wilt wonen of op zoek bent naar een leuke vakantiewoning.

We zijn al weer door onze foto’s heen. Als je meer inspiratie op wilt doen, dan verwijzen we je ook graag naar dit leuke overzicht.

Welk huis is jouw favoriet? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!