Mehmet Ünal: Symbolische Impressionistische Kunst | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Mehmet Ünal: Symbolische Impressionistische Kunst

Stoa. Stoa.
modern  door 1 Sanat Art Management ve Müzayedecilik, Modern
Loading admin actions …

Istanboel is zo langzamerhand een voorloper aan het worden binnen de wereld van de moderne kunst. Turkije geeft daarmee blijk een generatie kunstenaars en ontwerpers te herbergen die hun stralende invloed in de kunstwereld laten gelden. Een bloeiende kunstsector is de hoop van ieder land en geeft de mensen positieve energie en inspiratie. De beeldendkunstenaar Mehmet Ünal is een voorbeeld van deze generatie van hoop en daarom willen we je graag een aantal van zijn mooie werken laten zien.

Vrouw met Kat

Deze strenge vrouw met kat kijkt op een dwingende wijze richting de beschouwer. Wij nemen het punt van de schilder in, waardoor deze vrouw ons aankijkt. De kat ziet er niet erg vriendelijk uit en wordt onhandig door de vrouw opgepakt. De vlotte penseelstreken geven het werk een bepaalde vluchtigheid, die welhaast achter het moment in kwestie aanvangt om het op het canvas neer te dwingen. Het werk lijkt in de eerste instantie op een geposeerde situatie, maar de chaotische opstelling doet eerder vermoeden, dat de schilder deze voorstelling aangetroffen heeft en gewoon is beginnen met schilderen.

Hangen

Deze vrouw hangt in haar stoel en heeft een aura van verlopenheid om zich heen. Het lijkt wel alsof ze aan lager wal geraakt is. Waarom de vrouw in deze situatie verzeilt is geraakt is niet duidelijk. Opvallend zijn de lades die ook in deze voorstelling openstaan en leeg zijn, waardoor de indruk ontstaat, dat het spreekwoordelijke vat leeg is. Het werk doet denken aan de schilderijen die in de negentiende eeuw gemaakt zijn van het Parijse nachtleven, waar het schilderij: De Absynth Drinkers, door Edgard Degas, een goed voorbeeld van is. Deze portretten lieten ook de teloorgang van het leven zien. Het werk heeft een duistere toon en laat zich in je interieur niet ondersneeuwen. Dit schilderij is gemaakt voor mensen die een donkere vibe in de kunst niet schuwen.

Opmaken

Het nacht leven roept om make-up en een speciale uitdossing. Deze vrouw is daar mee bezig en de schilder legt het tafereel met vlugge penseelstreken vast. Het gezicht van de vrouw is onherkenbaar gemaakt, alsof ze niet herkend wil worden. Wie is zij en waar gaat ze naar toe? De attributen op de voorgrond liggen, lijken van de tafel gevallen te zijn, waardoor de indruk ontstaat dat de vrouw al leunend op de tafel in slaap gevallen is. Weet zij dat de schilder haar schildert? Het valt op dat Ünal vooral oudere vrouwen schildert, en hierbij een herkenbaar kleurenschema hanteert, waardoor het werk goed past in strakke moderne interieurs. De impressionistische stijl ontstond in de negentiende eeuw en heeft ook nu nog, via hedendaagse schilderkunst, een fantastische uitwerking in je interieur.

Olifant in Huis

De liefde staat centraal in dit werk, maar ook het lot heeft een aandeel in deze voorstelling, in de vorm van de speelkaarten. Een ander belangrijk element op het schilderij is de olifant, die in vele religies een symbool van geluk en wijsheid is. Ook hier weer zien we de open kast, maar we zien ook boeken, een paraplu en dit keer een jonge vrouw die op een modieuze wijze poseert. Het is een vrolijk werk dat veel vragen opwerpt en ons aan het denken zet. Goede kunst stelt nu eenmaal vragen! Naast de overduidelijke symboliek en vrolijke kleuren is de olifant natuurlijk ook erg schattig om te zien, waardoor het werk een vrolijke toon krijgt. Deze toon zet het werk apart van de hierboven besproken werken, waardoor jij kunt kiezen tussen melancholie, tragedie of vrolijkheid. Als schilder bespeelt Ünal dus de verschillende emoties en geeft zo blijk van zijn meesterschap. Aan jou de keuze!

Tot zover het werk van Mehmet Ünal. Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt en enthousiast. 

Voor prachtig Frans eco-design lees je dit artikel!

Een gloednieuw eclectisch interieur vind je hier.

 

Heb jij al impressionisch werk in huis hangen? Ken je een geweldige schilder? Vertel erover op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!