Nostalgie & Geschiedenis voor je Interieur: Prachtige Foto’s | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Nostalgie & Geschiedenis voor je Interieur: Prachtige Foto’s

Stoa. Stoa.
modern  door Pictuland, Modern
Loading admin actions …

Nostalgie en geschiedenis horen bij elkaar en komen vaak samen ter sprake. Nostalgische gevoelens kunnen ons hart vervullen wanneer wij verhalen horen of foto's zien, die afkomstig zijn uit de periode van onze jeugd. Het is daarom niet verwonderlijk dat de schrijvers van films en romans vaak mikken op deze nostalgische gevoelens, die zeer sterk kunnen zijn. Vandaag gaan wij voor jou een aantal prachtige foto's op een rijtje zetten. Het zijn foto's met een nostalgische kleurstelling en thematiek. Deze sfeervolle afbeeldingen geven je interieur een mooie sfeer. Waarom zou je het verleden niet een plekje in je interieur geven? Kijk met ons mee naar de prachtige foto's. 

Spierballen

Deze vrouw heeft spierballen. Yes we can! De afbeelding doet denken aan de Amerikaanse affiches ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, waarin vrouwen opgeroepen werden om in de fabrieken wapens te maken voor de boys over seas. Deze strijdlustige afbeelding is een mooie energieke boost in je interieur en geeft je telkens motivatie om aan de slag te gaan. Daarnaast is het een afbeelding die gewoon mooi staat in een strak modern interieur.   

Small Town America

Vroeger was alles beter, zegt men. Small town America was een idylle in de gedachten van veel mensen die in Amerika een nieuw bestaan wilden opbouwen. In dit gigantische land was voldoende ruimte en kansen waren er te over. Deze foto geeft een uitzicht op een klein stadje onder een hemel van ongekende mogelijkheden. The Sky is the limit!

Bloemenvelden

In de vroege jeugd is alles zoet en goed. De eerste stapjes in het bloemenveld moeten grandioos geweest zijn, sommige mensen kunnen zich dit nog herinneren, of hebben hier nog home movies van. Deze foto spreekt van die bloemenvelden uit de vroege jeugd, waarin de gehele wereld nog openligt en wacht op wat jij gaat doen.

Olielamp

Vroeger stookten we op kolen en was de olielamp onze steun en toeverlaat in donkere dagen. Tegenwoordig zie je ze nog steeds als decoratie, maar ze hebben hun alledaagsheid en hun vanzelfsprekende functie verloren. Deze foto houdt de gedachte aan de olielamp levendig, en heeft door zijn kleurschakeringen een prachtig kleurrijk effect in je interieur, zonder dominant aanwezig te zijn. We leven niet meer in de jaren '50, maar soms zou je willen dat je deze periode even kon binnenwandelen, om zo weg te lopen van de hectiek van onze eeuw, om gewoon even te genieten van het alledaagse licht van de  olielamp. Al was het maar voor even.

Volkwagen

De Volkswagen bus staat symbool voor de vrijheid van de jeugd, en is voor veel mensen onlosmakelijk verbonden met gevoelens van nostalgie. Gooi een matras achter in de laadruimte en rijden maar. Waar gaan we heen? Frankrijk? Woodstock? De Volkswagen bus wordt ook wel de hippie bus genoemd, dat is natuurlijk vanwege zijn populariteit onder de hippies van de jaren '60. Tegenwoordig zie je ze nog wel, maar dan in een gerestaureerde staat.  

Eerste Mens op de Maan

De maanlanding in 1969 was natuurlijk wereldnieuws. Daarnaast was het een reuzensprong voorwaarts voor de mensheid op het gebied van de ruimtevaart. Deze foto herinnert ons aan die bijzondere dag, maar ook aan het feit dat toen het ruimtetijdperk begonnen is, waar we nu nog steeds midden in zitten. Het is een mooie zwart-wit foto, die prachtig staat in een modern & strak interieur. Nostalgie en geschiedenis gaan hand in hand, en zijn belangrijke aspecten van ons leven. Het is daarom erg mooi om binnen je interieur een plekje vrij te maken voor deze gevoelens en beelden, waardoor je huis helemaal je persoonlijke thuis wordt. 

Tot zover het overzicht van de prachtige nostalgische foto's. Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt. Veel plezier met het inrichten van je interieur.

Het verleden is belangrijk, maar de toekomst ook. Lees daarom het informatieve artikel over het inrichten van je babykamer.

Wat is je meest nostalgische design? Vertel erover op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!