Eclectische Woonideeën: Het design van Mimar Tülay Besir | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Eclectische Woonideeën: Het design van Mimar Tülay Besir

Stoa. Stoa.
modern  door 5EL DEKORASYON VE MİMARLIK - CHIC TOWN DECO BEBEK, Modern
Loading admin actions …

Istanbul is een wereldstad waar druk geëxperimenteerd wordt met opwindend en vooruitstrevend design. Dat Istanbul een culturele broedplaats is, mag geen toeval heten, want ze ligt precies op de grens tussen Europa en Azië. Iedereen weet dat grensgebieden roerige gebieden zijn waar de mensen dikwijls openstaan voor invloeden van buitenaf, hiervan leren en er hun voordeel mee doen. Vandaag behandelen we het werk van een bijzondere vrouwelijke ontwerper, namelijk Mimar Tülay Besir. Haar blend van traditionele en hedendaagse vormgeving is een prachtig voorbeeld van vrijgevochten design met stijl. In dit artikel gaan we een aantal top eclectische ontwerpen en woonideeën aan je laten zien. Kijk met ons mee. 

 

Decoratie en Minimalistisch design

Dit vertrek heeft minimalistische elementen, maar wordt ook gekenmerkt door veel decoratieve weelde. De muur is duidelijk gedecoreerd met een weelderig motief, dat doet denken aan het feeërieke Turkije. Het heeft daardoor een heraldische kwaliteit. De meubels daarentegen zijn vrij minimalistisch van vormgeving en hebben een bijzonder kleurenschema. De vloer heeft een monochrome kleur en past prachtig bij de weelderige muurdecoratie en de kleurrijke meubels. Let ook even op de moderne lamp, dat lijkt wel prachtige bloesem! De kamer heeft gek genoeg ook een ietwat Scandinavische sfeer, dat komt vooral door die prachtige houten meubels.  Al met al is het een zeer natuurlijk ogende kamer die precies past bij mensen die van het natuurlijke leven houden.

Strak Modern

Besir heeft in haar ontwerp van deze kamer gekozen voor een strakke moderne uitvoering, met een minimaal gebruik van decoratieve elementen. De bank is prachtig wit en staat geweldig tegen de achtergrond van de antracietkleurig muur. Nij zo'n witte bank is het belangrijk dat je een donkere achtergrond kiest, anders valt hij in visueel opzicht totaal in het niet. Die vrolijke viervoeter luistert naar zijn favoriete muziek en brengt lekker veel kleur in deze kamer. Het is echt fijn om in een vertrek als dit, waarin grijs en wit dominant zijn, een kunstwerk te hebben hangen dat de nodige kleur in je interieur brengt. De vloer zorgt voor de donkere ondergrond waarop de gehele creatie van Besir staat; het mooie hout zorgt voor een goed tegenwicht voor de strakke moderne vormen van de bank.  

Sculptuur en Open Haard

Dit interieur is werkelijk een juweeltje. De open haard schenkt je de warmte en een genoeglijke sfeer, waarin je met je geliefde kunt verkeren. En wat dat je van die mooie sculptuur, deze zorgt voor een artistieke en kunstzinnige sfeer in je woonkamer. Besir is tijdens het ontwerpen duidelijk gecharmeerd geraakt van hout, want ze heeft zowel de muur als de vloer ermee bekleed. De open haard en het hout hebben natuurlijk een relatie met elkaar, en dit wordt door de wand en de vloer extra benadruk. Het is erg mooi dat Besir voor een zwarte kast gekozen heeft, want nu is er een treffend contrast tussen het lichte hout van de wand & de vloer, en het zwarte hout van de kast. Daarnaast zorgt de kast samen met de open haard voor een geweldige moderne vibe in deze kamer.

Engel

Voel jezelf een koning; voel jezelf een engel. Gewaagd design is een trade mark van Besir, waarmee ze bewijst dat Istanbul een voorloper is op het gebiedt van eigentijds interieurdesign. Deze stoel brengt je direct naar de zevende hemel, want door zijn mooie blauwe en zwart-witte motief, bijzondere poten en gouden engelenvleugels, is dit meubelstuk een voorbeeld van top design, dat alleen maar in Istanboel gemaakt kan worden! Deze stoel staat prachtig in zowel klassieke- als strakke moderne interieurs, en deze mulitfunctionaliteit bewijst dat we het hier hebben over een excellent meubelstuk. 

Barokke Spiegel

De barokke stijl is helemaal hot. Nog hotter is de barokke spiegel van Besir, waarop de eclectische stijl is losgelaten. Zo ontstond de een losbandige  barokke stijl die we op de foto zien, waarin Oosterse motieven een krachtige invloed hebben. De eclectische decoraties, die ook zeer Oosters zijn, staan natuurlijk fantastisch bij deze spiegel. Ook leuk zijn de sculpturen met vrouwenschoenen en de über kleurige kast waar ze op staan. Het is echt een interieur voor mensen met een zeer expressieve smaak. En het ziet er super vrolijk uit!

Tot zover het werk van Mimar Tülay Besir, hopelijk ben je enthousiast en geïnspireerd. Wij houden je op de hoogte van het top design uit Istanbul!

In Australië weten ze hoe je een café prachtig inricht. Lees dit artikel en kom er achter hoe ze dat doen. 

Wil jij weten wat het woord 'brocante' in de wereld van het design precies inhoudt? Via dit artikel kom je er achter!

Ken jij bijzondere oosterse ontwerpers? Vertel erover op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!