Tien houten spiegels, breng leven in je interieur | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tien houten spiegels, breng leven in je interieur

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
Rustieke badkamers van Andrea Rossini Architetto Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Spiegels geven diepte aan je interieur, eigenlijk precies zoals natuurlijke materialen zoals hout dat doen. In dit Ideabook pakken we beide elementen samen en bekijken we tien houten spiegels die sfeer geven aan een interieur. We zien houten spiegels in verschillende formaten en misschien belangrijker nog, we bekijken houten spiegels in verschillende ruimtes. Zo beginnen we ons Ideabook met een groot formaat spiegel in de woonkamer, maar bezoeken we ook badkamers. Op zoek naar ideeen voor houten spiegels in huis? Wandel met ons mee en doe inspiratie op.

Grote houten spiegel

We trappen dit Ideabook af met deze rechthoekige grote houten spiegel. Deze houten spiegel neemt een uitgesproken plek in in de woonkamer. We zien dit soort spiegels de laatste tijd wel vaker terug in het interieur, zowel in landelijke als in industriële stijl worden ze gebruikt. De houten spiegels vergroten de ruimte optisch enorm door hun weerspiegeling. In deze ruimte is de houten spiegel zelfs zo groot dat hij niet alleen de diepte van de woonkamer maar ook de hoogte ervan groter doet lijken. Ten slotte weerspiegelt de houten spiegel ook nog het daglicht waardoor deze lichte woonkamer zo mogelijk nog lichter oogt.

Geleefd hout als omlijsting

In deze badkamer is de spiegel slim weggewerkt. De functie van de spiegel blijft natuurlijk altijd hetzelfde, maar in deze badkamer doet de omlijsting van de houten spiegel ook dienst als opbergmeubel. Door voor de omlijsting van de houten spiegel 'geleefd' materiaal te gebruiken, geeft de spiegel aan deze ruimte niet alleen in optische zin maar vooral ook in design zin diepte aan het interieur. Door het hout wat we in de spiegel zien ook terug te laten komen in de omlijsting van het bad, het badkamermeubel en het plafond wordt een fijne landelijke sfeer neergezet.

Mediterraanse spiegel

De volgende badkamer die we in dit Ideabook over houten spiegels bezoeken is er een waarin we mediterraanse invloeden terugvinden. We zien het bauw van zowel de plinten als de houten spiegel, maar ook de rotan gevlochten krukjes die dienst doen als badkamermeubel. Door ook de styling in mediteraanse sferen te houden wordt deze ruimte helemaal afgemaakt. De houten spiegel die we in deze badkamer zien is een beetje opgeschuurd wat de look iets ruwer maakt. Was deze houten spiegel helemaal puntgaaf geweest dan was het misschien een beetje 'too much' geweest, de ruwere uitstraling die de spiegel nu aan de ruimte geeft, maakt de badkamer juist wat persoonlijker.

Bruin bewerkt hout

Voordat we doorgaan naar nog twee badkamers om ook daar de houten spiegels te bewonderen, bekijken we dit exemplaar. Deze houten spiegel hangt in de gang en doet uiterst subtiel zijn werk. Opvallend aan deze houten spiegel is dan ook niet zozeer zijn formaat, maar eerder de luxe bewerking waarin hij uitgevoerd is. In deze houten spiegel zien we een mooi voorbeeld van 'klein maar fijn'. Door in textuur een statement te maken dat, heel slim bedacht door de interieurontwerper, in tinten terugkomt in het vloerkleed wordt een bepaalde sfeer neergezet. In deze hal geeft die sfeer een opgeruimd resultaat.

Nooit genoeg spiegels

Marike Boll opbouwwastafel Landelijke badkamers van Marike Landelijk
Marike

Marike Boll opbouwwastafel

Marike

We keren nog even terug naar de badkamers en de houten spiegels die we daar vinden. In deze badkamer zien we de welbekende grote badkamerspiegel met een subtiele aanpassing. Onder de grote badkamerspiegel is namelijk nog een kleinere houten spiegel geplaatst. Een fijn detail dat de ruimte, en dan vooral in combinatie met de kaars, een romantische draai geeft. Wat ons aan deze ruimte het meeste bevalt is dat er door subtiele ingrepen zoals het plaatsen van een houten spiegel zo'n draai aan een interieur gegeven kan worden. Deze badkamer was zonder de kleine houten spiegel voornamelijk minimalistisch geweest, nu spreekt de badkamer veel meer tot de verbeelding.

Scandinavisch design in hout

De laatste badkamer die we in dit Ideabook over houten spiegels bezoeken is er een waarin we zien dat 'bigger' eigenlijk soms ook gewoon 'better' is. Deze strakke spiegel van enorm formaat is omgeven door een minstens zo massieve houten omlijsting. Waar de meeste houten spiegels de omlijsting tot een centimeter of vijf doortrekken, is deze spiegel geweldig verzonken in een houten achtergrond. Door de omlijsting een stuk breder te trekken en het natuurlijke materiaal groots door te voeren, wordt een fijne statement gemaakt. Resultaat is een scandinavisch ogende badkamer met veel oog voor functionaliteit.

Kleine ronde spiegel in de hal

Realisaties Landelijke gangen, hallen & trappenhuizen van Den Ouden Tegel Landelijk Tegels
Den Ouden Tegel

Realisaties

Den Ouden Tegel

Van het grote formaat houten spiegel hierboven bekijken we nu dit kleine en meer subtiele exemplaar. Het bevindt zich in een klassieke hal. De vloer is het eerste element dat ons aanspreekt. Opgebouwd uit kleine tegeltjes die samen een speels geheel vormen en aangevuld met klassiek gangkastje. Zonde dat de bewoners geen varen of een andere toonbare plant op het gangkastje gezet hebben, deze hal vraagt er enorm om. Boven het gangkastje zien we de ronde houten spiegel die we ten slotte willen belichten. De kleine vorm, ideaal voor gebruik in een hal als deze, is een mooie aanvulling voor de strakke vormen waaruit de gang voor de rest opgebouwd is.

Ronde vormen in de woonkamer

Waar de strakke hal die we hiervoor zagen mooi aangevuld werd met de ronde vorm van de houten spiegel, zien we nu een ruimte die volledig opgebouwd lijkt uit organische vormen. In deze woonkamer speelt de houten spiegel een mooie aanvullende rol. De kleuren van deze woonkamer, het diepe rood en het zachte oranje, worden prachtig bijgestaan door de natuurlijke materialen zoals de salontafel en de houten spiegel. Door in vorm vooral organische vormen te gebruiken wordt het geheel erg zacht en toegankelijk. Ten slotte merken we in deze woonkamer ook nog op hoe niet alleen de inrichting maar zelfs ook het plafond is voorzien van een zachte glooiing. Dat de ronde houten spiegel aan de achterwand dit prettig reflecteert is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen.

Vierkante lijnen

Van de glooiing die we in de woonkamer hiervoor zagen, wijken we nu weer af richting een huiskamer met strakke elementen. We zien in deze moderne woonkamer een aantal verschillende grijstinten die subtiel aangevuld zijn met neutrale aardetinten en beige. Door deze tinten samen te voegen ontstaat een rustig geheel dat qua lijnenspel dan misschien niet heel spannend is, maar dat ruimschoots goedmaakt door de functie van de ruimte bijzonder goed te ondersteunen. In deze woonkamer mag genoten worden, in alle rust. De houten spiegel die we vervolgens aan de achterwand ontwaren gaat ook meer uit van die duidelijke functie dan van esthetiek. Precies zoals het hoort bij een moderne woonkamer is het lijnenspel van de houten spiegel geen enorm uitgebreide, het is de rust die in deze ruimte voorop staat.

Wat is jouw favoriete spiegel die je in dit ideabook zag? Laat een comment achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!