Zichtbaar beton voor een rauwe look | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Zichtbaar beton voor een rauwe look

Stoa. Stoa.
Loft | Milano Industriële van Studio Gooris Ltd Industrieel
Loading admin actions …

Een rauwe look in het interieur is echt iets van deze tijd. Vroeger trof je zoiets nog wel eens aan in een oude fabriek, maar dat was het dan ook wel. Nu heeft de industriële stijl een stevige voet tussen de deur als het gaat om de home decoration en niet zelden zien we zichtbaar beton in huis. Zichtbaar beton is op vele manieren te realiseren en kent vele creatieve toepassingen. Hieronder gaan we je een aantal mooi voorbeelden van zichtbaar beton beton laten zien zodat je voor jezelf kunt beslissen hoe jij het wilt maken. De stijl van het zichtbaar beton is bedoeld voor de echte liefhebbers van de oude fabrieksesthetiek. Zichtbaar beton zorgt zeker voor een eigentijds feel in huis waar de echte fans geen nee tegen zeggen. Op zich is de industriële look van het zichtbare beton eenvoudig te realiseren omdat je werkt met bestaan materialen. Toch is het fijn om hier en daar de nodige inspiratie opdoen, om het meest creatieve eigen idee omtrent zichtbaar beton vorm te kunnen geven. Daarom nemen we je mee langs een aantal voor beelden van zichtbaar beton. Ruw maar sfeervol!

Badkamer

Garage Loft Industriële badkamers van BRICKS Studio Industrieel
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Staan we in een badkamer van honderd jaar oud of verbeelden we ons dat? Er is genoeg aanleiding voor om te denken dat we in een eeuwenoude ruimte staan. Het zichtbaar beton komt duidelijk naar voren en bepaald een groot deel van des sfeer in de badkamer. Samen met de industriële lampen wordt de juiste toon gezet voor een ambiance waarin je na werktijd helemaal kun opgang. Links zien we een houten werkbank, deze past door zijn ruwheid prachtig bij het zichtbaar beton.

Subtiel

Industriële badkamers van homify Industrieel Hout Hout

Het hoeft niet rouw en vacant te ogen. Deze betonwand laat zien dat zichtbaar beton in je interieur ook op een subtiele wijze vormgegeven kan worden. De douchewand is nauwelijks bewerkt en oogt rustig. Een prima toevoeging aan deze shabby badkamer waarin verschillende bijpassende meubels te vinden zijn. Het zichtbare beton geeft een extra industriële, moderne dimensie aan deze badkamer en steekt door zijn grijze kleur mooi af bij de witte wand en het plafond. Zichtbaar beton brengt hier de nodige rust in de ruimte.

Contrast

Schüller Next125 NX800 Industriële keukens van Eiland de Wild Keukens Industrieel
Eiland de Wild Keukens

Schüller Next125 NX800

Eiland de Wild Keukens

In deze afbeelding wordt het contrast gevierd tussen het egale monochrome keukeneiland en de rauwe, bunker look van de wanden. Het zichtbaar beton voert de vacante stemming tot grote hoogten op. Je vraagt je af of je in een oude fabriekshal staat of dat je je in een moderne keuken bevindt. De vloer is ook uitgevoerd in zichtbaar beton. Natuurlijk is deze foto een beetje overdreven, maar juist daarin schuilt de excellente inspiratie.

Kalm

Barber Industriële spa's van Studio Aa Industrieel

Deze fontein en lampen ogen kalm en vullen elkaar in visueel opzicht goed aan. Het zichtbare beton is de achtergrond waartegen deze design ontwerpen goed tot hun recht komen. De kleur van het zichtbaar beton brengt de subtiele tinten van de leidingen en de fontein sterk naar voren. Bij een setting als deze is een opsmuk uit den boze, houd het zo basic mogelijk en je zit geheid goed. Op deze afbeelding ben je getuige van een smaakvolle combinatie tussen de industriële en minimalistische stijl. Het zichtbare beton speelt hierin een hoofdrol. 

Mega rauw

Bunker in Vuren (The Netherlands) Industriële gangen, hallen & trappenhuizen van B-ILD Architects Industrieel
B-ILD Architects

Bunker in Vuren (The Netherlands)

B-ILD Architects

Je ziet ze niet vaak op deze manier voorbij komen: een rauwe douche als deze is echt voor de liefhebber van industrieel zichtbaar beton. Dit ontwerp haakt weer helemaal aan bij de originele context waaruit de stijl oorspronkelijk stamt, namelijk de vervallen oude fabriek. Steeds vaker worden oude fabrieken omgebouwd tot woning, waardoor de bewoners daarna beschikken over kamers met gigantische oppervlaktes en volumes. Een droom van iedereen die van zichtbaar beton houdt en graag ruim woont.

Exellent

Bolefloor EIken Rustiek Industriële muren & vloeren van Bolefloor B.V. Industrieel
Bolefloor B.V.

Bolefloor EIken Rustiek

Bolefloor B.V.

We vallen van de ene verbazing in de andere. Deze subtiele wand met zichtbaar beton lijkt in geen velden of wegen op het exemplaar dat we hierboven zagen, maar toch bestaan ze beiden uit hetzelfde materiaal. In deze woonkamer, met de grandioze uitkijk en inrichting, heeft de wand een subtiele achtergrond functie die toch op een excellente wijze in het oog springt zonder dominant aanwezig te zijn. Ga lekker zitten in de rode stoel en geniet van je woning. Zichtbaar beton kan extreem rauw ogen, maar ook zeer subtiel en aangenaam.

Buiten genieten

WWOO Concrete Outdoor Kitchen Industriële tuinen van NewLook Brasschaat Keukens Industrieel
NewLook Brasschaat Keukens

WWOO Concrete Outdoor Kitchen

NewLook Brasschaat Keukens

Zichtbaar beton is natuurlijk ook buiten toepasbaar. We zien het hier in de schutting nabij een recreatie spot in de tuin. Het terras biedt plaats aan vele mensen en vooral in de zomer kun je er heerlijk vertoeven. Het zichtbare beton is antraciet gekleurd en heeft zo een moderne look. Er wordt een schitterende sfeer opgeroepen door het basic hout van de tuinset, het brand hout en de schutting van zichtbaar beton. Een goede tip voor de zomermaanden. De juiste experts kan je ideale tuin realiseren.

Modern

Loft | Milano Industriële van Studio Gooris Ltd Industrieel
Studio Gooris Ltd

Loft | Milano

Studio Gooris Ltd

Door een minimalistische ontwerptaal in de badkamer toe te passen creëer je de nodige visuele rust. Om dit laatste staat de stijl bekend. De populariteit van de stijl is te verklaren uit het feit dat je er zo heerlijk in tot rust kunt komen en dat er zoveel verschillende uitvoeringen van de stijl te vinden zijn. In deze uitvoering van de minimalistische stijl is er een vleugje industrieel aan toegevoegd, de wand van zichtbaar beton maakt het plaatje compleet. Let op de wand en de strakke nis waarin je de badspullen kunt zetten. Helemaal van deze tijd. Zichtbaar beton is über modern!

Variatie

Variatie is belangrijk, niet alleen qua meubels en design, maar ook op het terrein van de wandoppervlaktes. In deze kamer zien we zichtbaar beton in een gecomponeerde versie. Achter de verlichting zien we een wand met beton tegels die een strakke, geometrische look genereren. Naast deze wand staat een houten kast die er que kleur mooi bij afsteekt. De houttonen zorgen voor een warme kleurklank in deze woonkamer. Zichtbaar beton zorg voor de koele toon. We zien dat de meubels op de grijze tinten van het zichtbaar beton afgestemd zijn; dit schept ruimte voor het experiment met kleuren.

Strook

Een decoratieve strook van zichtbaar beton is ook een optie als een totale muur van zichtbaar beton je te veel lijkt. Je kunt alles natuurlijk naar believen modelleren zodat je telkens je ideale ontwerp weet te realiseren. Naast het raam achter de tafels met krukken zien we op de grijze muur één strook waar het zichtbaar beton zijn rauwe look ten toon spreidt. Een beproefde methode in veel horecagelegenheden maar ook erg mooi voor in huis. Superleuk ideeën voor de woonkamer vind je hier.

Ontspannen

Industriële eetkamers van ASTER Industrieel

Om helemaal tot rust te komen is een visuele rust een absolute noodzaak. Zichtbaar beton heeft die no-nonsens esthetiek waar een kamer helemaal tot de kern komt. De bewoners die in deze ruimte komen relaxen zullen hier zeker hun voordeel mee kunnen doen. Voor de warme ambiance zijn de houten vloer en de banken geplaatst. Het zichtbaar beton geeft juist die moderne basic look aan de ruimte. Genieten van je woning was nog nooit zo rustgevend. 

Lees ook over trendy mozaïek in de badkamer.

Wat vind je van deze voorbeelden? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!