10 x Plafond verlichting in de badkamer

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

10 x Plafond verlichting in de badkamer

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
The Cape Phuket, Thailand:   door BRAND VAN EGMOND,
Loading admin actions …

Plafond verlichting in de badkamer moet elke uitdaging aan kunnen. Zo wil je in de ochtend verlichting die fel genoeg is om je te kunnen opmaken of scheren, maar moet verlichting in de badkamer ook ontspannend kunnen werken wanneer je s'avonds bijvoorbeeld een bad wilt nemen. Gelukkig zijn er ontelbaar veel mogelijkheden voor verlichting in je badkamer, zodat ook jij het perfecte licht voor deze ruimte zal vinden. 

In dit Ideabook delen we bijzondere plafond verlichting in de meest diverse badkamers. Ongeacht je stijl zal er zeker wat tussen zitten dat je aanspreekt. Kijk mee en laat je inspireren!

Verborgen tl-buizen als plafond verlichting in je badkamer

 Badkamer door Flairlight Designs Ltd,
Flairlight Designs Ltd

Project 4 Connaught Place, Marble Arch

Flairlight Designs Ltd

We beginnen dit Ideabook met bovenstaande foto, waar we een rechthoekige vorm van plafond verlichting zien. Deze strakke badkamer wordt namelijk verlicht door een aantal tl-buizen die op een strakke manier zijn weggewerkt. Het oogt bijna alsof er een grote lichtbak in het plafond van deze badkamer geplaatst is, maar niets is minder waar. Deze plafond verlichting creëer je in een handomdraai, en is naar elk formaat aan te passen. Hierdoor is dit type plafond verlichting in iedere badkamer te realiseren!

Unieke verlichting voor je badkamer

Ook op deze foto zien we wederom verborgen plafond verlichting in de badkamer. Hier is echter gekozen voor het plaatsen van tl-verlichting op één plek tegen het plafond. We hebben deze badkamer vooral meegenomen in dit Ideabook vanwege de bijzondere verlichtings-details die tussen de tegels geplaatst is. Door middel van LED verlichting worden kleine delen van de groeven tussen de tegels verlicht, dit zorgt voor een magisch effect! Wat vindt jij? 

Bij badkamer verlichting als deze is het verstandig om een professional in te schakelen! 

Industriële plafond verlichting voor je badkamer

 Badkamer door EMANDES,

Waar we op de voorgaande foto's zagen dat de tl-verlichting aan het plafond verborgen werd, zien we hier juist plafond verlichting die je wel graag wilt laten zien! Normaal gesproken werken we tl-verlichting juist weg, het is namelijk niet de allermooiste verlichtingsmogelijkheid. Deze industriële plafond verlichting voor de badkamer is ontworpen door Emandes uit Polen. Deze plafond verlichting is op verschillende manieren (lees: vormen) te bevestigen en daarnaast is het ook nog eens mogelijk om te kiezen voor verschillende, opvallende kleuren. 

Unieke plafond verlichting in je badkamer

De plafond verlichting die we in deze badkamer zien is ook afkomstig van een Poolse lichtdesigner. Er is een opvallende sterrenhemel gerealiseerd boven de badkuip die prachtig aansluit bij de grote muurschildering op de achterste wand. Om deze badkamer helemaal af te maken is daarnaast ook nog gekozen voor extra plafond verlichting in de vorm van inbouw spots, boven de spiegel. De spiegel zelf wordt nog verlicht door ingebouwde lampen. 

Op zoek naar meer mooie inspiratie voor je badkamer? Bekijk dan zeker even deze foto's

Een handgemaakte kroonluchter als plafond verlichting in je badkamer

Hollywood kroonluchter kandelaar:  Badkamer door BRAND VAN EGMOND,
BRAND VAN EGMOND

Hollywood kroonluchter kandelaar

BRAND VAN EGMOND

De plafond verlichting van Brand van Egmond bestaat uit handgemaakte lichtsculpturen en op maat gemaakte kroonluchters. De kroonluchter op bovenstaande foto heet de 'Hollywood' kroonluchter kandelaar en zien we hier hangen in een prachtige, luxe badkamer in Phuket, Thailand. Wanneer je kiest voor plafond verlichting als deze, zal dit ongetwijfeld alle aandacht trekken, het is een kunstwerkje op an sich! Een kroonluchter als deze komt het mooist tot zijn recht in een ruime, grote badkamer waarbij de stijl helemaal past bij de gekozen plafond verlichting. Geweldig! 

Een combinatie van natuurlijke en kunst verlichting in je badkamer

Zen, is het woord dat bij ons opkomt wanneer we een blik werpen op deze badkamer. De realisatie van deze ruimte is gedaan door Egbert Duijn architect. Er is een optimale indeling gevonden voor deze, toch ietwat kleine, badkamer. Let vooral ook op de gekozen optie voor de verlichting; het is een perfecte combinatie van natuurlijk daglicht en kunstlicht. Door het grote raam in het plafond valt er overdag veel natuurlijke verlichting binnen. In de avond wordt de badkamer verlicht door stijlvolle plafond verlichting die een warm licht uitstralen. 

Een sterrenhemel als plafond verlichting in je badkamer

Sterrenhemel Verlichting Plafond LED glasvezel Star Ceiling fiber optic badkamer Sauna ledstrips verlichting plafond luxe mooie design spa wellness resort:  Badkamer door MyCosmos,
MyCosmos

Sterrenhemel Verlichting Plafond LED glasvezel Star Ceiling fiber optic badkamer Sauna ledstrips verlichting plafond luxe mooie design spa wellness resort

MyCosmos

Deze prachtige plafondverlichting creëert een luxe en magisch gevoel in iedere badkamer. Dit sterrenhemel plafond bestaat uit glasvezel- en verschillende LED-verlichting. De unieke variaties in helderheid geven een zeer realistische twinkeling op het plafond. Langs de randen van deze plafond verlichting vindt je LED strips, die weggewerkt zijn in de naden, en die prima ingezet kunnen worden voor extra (sfeer) verlichting.  Deze plafond verlichting voor de badkamer lijkt onhaalbaar maar bestaat dus gewoon uit verlichting die gemakkelijk te verkrijgen is. Wat vind jij van deze magische verlichting?

De bekende inbouw spots als plafond verlichting voor je badkamer

Marike Solute wastafel, maatwerk kast en vrijsstaand Flint bad:  Badkamer door Marike,
Marike

Marike Solute wastafel, maatwerk kast en vrijsstaand Flint bad

Marike

Inbouw spots als plafond verlichting zien we vaak terug, en zijn ook een prima keuze voor bijna iedere badkamer. Dit type plafond verlichting geeft je badkamer een moderne en strakke uitstraling. Op deze foto zien we de spots in een mooi wit plafond, maar denk er ook zeker eens aan om ze te plaatsen in een plafond van bijvoorbeeld hout. Dit zorgt weer voor een hele warme sfeer in je badkamer. Het is ook mogelijk om te kiezen voor plafond verlichting met een dimmer, zodat je de felheid – en daarmee de sfeer – in je badkamer gemakkelijk kunt veranderen.

Een combinatie van verschillende plafond verlichting

Op deze foto zien we een combinatie van verschillende soorten verlichting voor het plafond van je badkamer. In de hoeken en aan de randen van het plafond zijn slim geplaatste inbouw spots geplaatst. Daarnaast is gekozen om een grote, ronde plafond lamp in het midden van de badkamer te plaatsen. Op deze manier zorgt de verlichting voor genoeg daglicht simulatie wanneer het donker wordt. Dit is de perfecte combinatie wanneer je op zoek bent naar zowel functionele- als sfeervolle plafond verlichting. Erg handig!

Tenslotte

 Badkamer door Loft Kolasinski,
Loft Kolasinski

Master bathroom

Loft Kolasinski

We sluiten dit Ideabook af met en ietwat industriële badkamer waarbij gekozen is voor opvallende plafond verlichting. Geheel passend binnen de stijl van deze badkamer is er namelijk gekozen voor hangende plafond verlichting die erg minimalistisch is. Voor extra verlichting zijn er ook wandlampen in deze stijl geplaatst op strategische plekken. Wij krijgen bijna het gevoel alsof je in deze badkamer je eigen, persoonlijke spa aan huis hebt! 

Tot zover dit Ideabook vol inspiratie voor plafond verlichting in je badkamer. Ben je op zoek naar meer ideeën voor verlichting in de badkamer? Bekijk dan zeker dit Ideabook nog even!

Hoe ziet jouw badkamer verlichting er op dit moment uit? Kies of koos je voor plafond verlichting of ben je meer fan van alternatieve verlichtingsm...
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!