8 items die je snel kunt opruimen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

8 items die je snel kunt opruimen

larapappers larapappers
Scandinavische mediakamers van ALEXANDER ZHIDKOV ARCHITECT Scandinavisch
Loading admin actions …

Er is geen beter gevoel in huis dan een opgeruimd gevoel. Opruimen maakt namelijk meer schoon dan je denkt, het heeft ook een positief effect op jouw geest. Een opgeruimd huis zorgt ook voor rust in je hoofd. 

Of jij nu een chaoot bent of niet, er zijn bepaalde items in huis die al snel voor een rommelig gevoel in huis zorgen. Daarom hebben wij 8 tips voor jou op een rijtje gezet; 8 trucs die ervoor zorgen dat jouw woning zonder veel moeite netjes blijft. Lees met ons mee!

1. Is de houdbaarheidsdatum verstreken?

Staat jouw keukenkast vol met kruiden en potjes? Check dan hoe lang deze nog houdbaar zijn en ruim ze op indien de houdbaarheidsdatum verstreken is. Zorg er ook voor dat die kruiden die je besluit te houden ook echt gebruikt worden. Vaak verzamelen we hele kasten vol met items die we nauwelijks gebruiken en die alleen maar stof vangen.

Heb jij hulp nodig bij het inrichten van een functionele keuken? Raadpleeg dan gerust een keukenplanner.

2. Ruim verpakkingen op

Vaak als we iets aanschaffen is het verpakt in een kartonnen doos of een plasticverpakking. Het kan zinvol zijn om deze te bewaren, bijvoorbeeld om jouw winterschoenen in op te bergen. Maar niet iedere verpakking hoeft bewaard te blijven.

Ruim verpakkingen die niet of nauwelijks gebruikt worden dan ook op, ze nemen vaak onnodig veel plek in beslag en zorgen voor een rommelig gevoel in huis. Schaf daarvoor in de plaats een aantal handige opbergboxen aan (zoals de witte boxen onder het bed op deze foto) en berg hier al jouw losse items in op.

3. Ruim jouw keukenservies op

Dit is een gouden tip: kijk in jouw keukenkasten en check welke kopjes, potjes en borden alleen maar plaats in beslag nemen. Vaak hebben we zoveel servies dat we die oude kopjes die we ooit zo leuk vonden nooit meer gebruiken en achterin in een kast verdwijnen. Investeer in een nieuwe set indien je te weinig servies hebt na deze opruiming en zorg ervoor dat het er stijlvol uitziet.

4. Oude schoenen

Full House Renovation with Crittall Extension, London Moderne kleedkamers van HollandGreen Modern
HollandGreen

Full House Renovation with Crittall Extension, London

HollandGreen

Berg jij jouw schoenen op in een plek die je nauwelijks bekijkt? Heb jij vijf paar schoenen die min of meer hetzelfde zijn? Dan is het tijd om jouw schoenencollectie op te ruimen!

Schoenen zien er namelijk al snel rommelig uit en nemen veel plaats in beslag. Tenzij je er zeker van bent dat je ze nog een keer draagt, doneer ze of gooi ze weg en maak plaats vrij voor items die een opbergplek nodig hebben.

5. Oude kleding

Net zoals bij schoenen is het belangrijk om te onderscheiden welke kleding je echt draagt en welke kleding alleen maar stof vangt in jouw kast. Geef kleding die je niet meer draagt aan een kringloopwinkel en zorg ervoor dat jouw slaapkamer er weer netjes uitziet. 

Een truc om te ontdekken welke kleding je niet meer draagt is de volgende: hang de kleding die je gedragen hebt bij elkaar, bijvoorbeeld links in jouw kast en kijk na een maand welke kleding rechts in jouw kast hangt. Dit is de kleding die je nauwelijks draagt.

6. Oude DVD's en CD's

Eerlijk is eerlijk, de meeste CD's en DVD's gebruik je een keer en vervolgens liggen ze ergens in een kast of in een lade. Tegenwoordig kun je bijna iedere film die je wilt zien online bekijken via een betaalde website. Ruim daarom jouw oude collectie op! Deze ruimte kun je namelijk goed gebruiken voor items die je dagelijks of wekelijks gebruikt.

7. Boeken die je niet meer leest of niet leuk vindt

Een volle boekenkast zorgt voor een intelligente sfeer in huis, maar het kan ook voor een rommelige look zorgen indien je ze nooit leest en ze alleen maar stof vangen. Ga daarom na welke boeken je nog een keer wilt lezen of die iets voor jou betekenen. De rest van de boeken kun je verschenken of online verkopen.

8. Oude lotions and medicijnen

Heb jij een rommellade in huis? Liggen daar oude lotions, parfumflesjes en medicijnen in? Bekijk dan welke je nog gebruikt en welke oud zijn. Gooi de oude items weg, de kans dat je deze nog een keer gebruikt is nihil. Wees dus gerust moedig, opruimen betekent afstand doen van spullen die je niet of nauwelijks meer gebruikt. 

Heb jij behoefte aan meer inspiratie? Lees dan ook dit Ideabook over hoe je kunt opruimen binnen 5 minuten.

Welke tip heb jij in de praktijk gebracht?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!