Ja, natuurlijk? Nee, onnatuurlijk! Vloeren van kunststof | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Ja, natuurlijk? Nee, onnatuurlijk! Vloeren van kunststof

Yanaika Zomer Yanaika Zomer
Villa Dalí Moderne muren & vloeren van 123DV Moderne Villa's Modern
Loading admin actions …

De laatste jaren lijken natuurlijke materialen de norm te zijn geworden. Want zelfs in moderne interieurs zien we het liefst een houten vloer. En ook natuursteen doet het goed. Maar we zouden haast vergeten dat mensenhanden ook mooie dingen kunnen maken. Kleuren en motieven of materialen die in de natuur niet voorkomen komen voort uit creatieve breinen en kunnen je huis zoveel leuker maken! 

Natuurlijk, met steen of hout zit je altijd goed. Maar kijk eens mee in dit ideabook hoe onnatuurlijke vloeren heel aantrekkelijk kunnen zijn. Vergeet je associaties met vinyl en vloerbedekking, want die zijn achterhaald. De materialen van nu blinken uit in originaliteit, kwaliteit en gebruiksgemak. Wat wel is gebleven is het prijsverschil met natuurlijk materiaal. Toch een leuke bijkomstigheid.

Vinyl fanaat

We beginnen meteen maar even met een mooi voorbeeld van vinyl anno 2015. Want deze kwalitatief sterke vloer heeft al het moois van Marokkaanse tegeltjes, maar het gemak van vinyl. Hier kan je wel een zware pan soep laten vallen. Geen barsten en met een dweil is het zo weer opgeruimd. Omdat vinyl niet poreus is trekken vlekken niet in, zelfs niet die van rode sauzen.

Grappig genoeg bestaat de rest van de ruimte vooral uit hout en een natuurlijke vloer had dan ook logisch geleken. Maar een keuken vraagt soms om praktische oplossingen. Hout en natuursteen zijn kwetsbaar en in de keuken loop je nou eenmaal risico's. Gelukkig hoef je dan geen genoegen meer te nemen met een praktische maar saaie vloer. Deze vloer heeft alles dat je je in de keuken maar wensen kan.

Als gegoten

Waar deze vloer precies van gemaakt is kunnen we niet zien. Het zou een gietvloer kunnen zijn met marmering of wellicht een coating over een ondervloer. Hoe dan ook, wordt een mooi robuust effect gecreëerd zonder de naden die je zou zien bij een stenen vloer. In verband met de cilindervormige ruimte in het midden is zo'n vloer natuurlijk helemaal mooi, want met planken of tegels krijg je nooit zo'n mooie aansluiting. 

Deze kamer vormt een schitterend geheel waarin wanden en vloer een perfecte match vormen. Heel bijzonder zo'n ronde kamer binnen de woonkamer. Een heerlijke plek om je terug te trekken.

Tapijt

Moderne muren & vloeren van info6930 Modern

Tapijt lijkt in populariteit flink af te nemen. Het vraagt meer onderhoud dan gladde vloeren en we hebben er wat stoffige associaties mee. Niet nodig! Er is nog zoveel moois te vinden op het gebied van kamerbreed tapijt. Zoveel kleuren en motieven, je kunt er alle kanten mee op. En vergeet niet, hoe aangenaam het aan je voeten is. Wie geen problemen heeft met een keertje extra stofzuigen; Overweeg weer eens een tapijt.

In deze ruimte is gekozen voor een klassieke stoffering. Een warme oranjebruine kleur met stippenmotief en een randje. In het midden een ingewerkt ornament voor een koninklijk gevoel.

Tweezijdig

Moderne muren & vloeren van siximlab Modern

We zien hier een winkelruimte waar een leuke bijrol voor de vloer is weggelegd. De vrij grote ruimte is met behulp van de vloer in tweeën gedeeld. Op de rode vinylvloer vindt de handel plaats. Daar moet je zijn voor het uitkiezen van stoffen en het doorpassen van een nieuwe jurk. Maar voor het zover is mag je een kopje koffie drinken en je ideeën bespreken. Dat gebeurt op de geblokte vloer. Hier vindt het creatieve proces plaats. De sprankelende vrolijke vloer draagt bij aan de beste ideeën.

Onder de tafel

Minimalistische muren & vloeren van labzona Minimalistisch

Een volledig witte ruimte kan natuurlijk prachtig zijn. Het is rustig en clean en weet veel mensen te bekoren. Maar wat kan het leuk zijn dat even te doorbreken met een knalgele muur of een rode kast. Het maakt de ruimte interessanter, maar ook gezelliger en soms kan het de aandacht vestigen op iets dat belangrijk is. In dit geval maakt de vloer dat de tafel in het middelpunt van de belangstelling komt te staan. 

Er is een gekleurd vloerfolie over de betonnen vloer geplakt. Met deze simpele toepassing wordt een groot effect bereikt. De ruimte gaat ineens meer leven. Leuk is ook het venster in de tafel. Zo zie je altijd een stukje van de vloer.

Afgerond

Deze betonnen vloer heeft net dat beetje extra gekregen door een motief in de toplaag. Je eigen creativiteit is de enige belemmering, want op deze manier is alles mogelijk. Hier is een cirkel gemaakt, maar andere vormen, andere kleuren of zelfs een logo, maken van een betonvloer jouw vloer.

Gietvloer

Kinderkamer met een gietvloer. Moderne kinderkamers van Design Gietvloer Modern
Design Gietvloer

Kinderkamer met een gietvloer.

Design Gietvloer

Natuurlijk hoort in dit ideabook een knappe gietvloer thuis. Dit is zo strak en netjes dat het elke ruimte een instant afwerking geeft. 

Deze gietvloer ligt in een kinderkamer. We zien ze veel op de benedenverdieping en in de woonkamer, maar een kinderkamer is natuurlijk net zo geschikt. Gietvloeren zijn nou eenmaal makkelijk schoon te houden en dat is wel zo prettig met die rommelkontjes. Over het algemeen zijn gietvloeren neutraal van kleur. Het is dan ook fijn dat je de ruimte steeds weer anders aan kunt kleden en er zoveel kleur in kunt stoppen als je wilt. De vloer gaat lang mee en past bij elke aankleding. 

Purper

Bedroom designed by bobo kids Moderne kinderkamers van bobo kids Modern
bobo kids

Bedroom designed by bobo kids

bobo kids

Mag het allemaal wat minder neutraal? Tapijt is er in de wildste kleuren! Ook hier zien we een kinderkamer. Natuurlijk een perfecte plek om een thema tot in de puntjes door te voeren. Overal zien we roze en paars en dus kon de vloer niet achterblijven.

Kinderen spelen graag op de grond. Ze liggen, zitten en kruipen door de hele kamer. Het voordeel van vloerbedekking op de kinderkamer is dan ook de warmte en het feit dat ze altijd zacht zitten. Uren speelplezier begint met een fijne vloer.

Vintage

Groot vintage wollen kleed, Louis de Poortere, Perzisch tapijt van Flat sheep Aziatisch Wol Oranje
Flat sheep

Groot vintage wollen kleed, Louis de Poortere, Perzisch tapijt

Flat sheep

Er was een tijd dat tapijt de standaard was en niemand terugschrok van een kleurrijk motief. Gelukkig is er een hoop bewaard gebleven want langzaam durven we weer. We zien hier een prachtig kleurrijk 'Perzisch' tapijt. Het beslaat de hele ruimte en geeft die daarmee een compleet ander karakter. Hou de rest van de ruimte rustig en laat dit tapijt de blikvanger zijn. 

Blauw, blauw… Ik hou van jou

Versatile van Royal Delft Klassiek
Royal Delft

Versatile

Royal Delft

Of tegels natuurlijk zijn, daar valt over te twisten. Het materiaal is natuurlijk, maar er is heel wat handwerk voor nodig om er gladde, vierkante vloer- en muurbedekkers van te maken. Als ze dan ook nog eens heel erg mooi beschilderd worden, neigen wij meer naar kunst, dan naar natuur. 

Deze tegels zijn geïnspireerd door klassieke Delfts blauwe schilderingen zoals we die kennen van vazen en ander porselein. Ze hebben een prachtig vissenmotief dat op twee manier wordt ingezet. De ene tegel is haast het negatief van de andere. 

Natuur of geen natuur, uiteindelijk kies je wat je mooi vindt. Deze tegels overstijgen elk onderscheid.

Ga jij voor puur natuur of word je ook blij van deze vloeren? Laat een comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!