Natuurlijke Sculpturen voor een Modern Interieur | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Natuurlijke Sculpturen voor een Modern Interieur

Stoa. Stoa.
van THIERRY MARTENON
Loading admin actions …

Door de jaren heen hebben we diverse sondes de ruimte ingeschoten; de foto's die zij maakten zijn telkens weergaloos gebleken. Ook zijn we na een spannende wedloop tussen Oost en West op de maan terecht gekomen, waar de pracht en praal van het schijnbaar eenvoudig samengestelde maanoppervlak ons deed verbazen. De filmbeelden, die al in 1969 gemaakt zijn, doen onze fantasie nog steeds op hol slaan. Natuurlijk is er op onze planeet ook genoeg te ontdekken: wat dacht je van de woestijnen die onze aarde rijk is, of de mysterieuze diepten van de oceanen. Overal waar we komen zien we diversiteit, maar we zien ook overeenkomsten. Of we nu op Mars zijn of op de bodem van de zee: natuurlijke patronen en abstracte vormen komen overal tegen. Sommige kunstenaars laten zich inspireren door deze prachtige vormen en patronen, en verwerken deze in hun kunstwerken. In dit artikel zetten we een aantal bijzondere sculpturen voor je op een rijtje die een prachtige toevoeging kunnen zijn op een modern interieur. Kijk met ons mee.

Planeet

Hoe dichter we bij een planeet komen hoe meer we er over te weten kunnen komen. Een sonde maakt veel foto's om zoveel mogelijk informatie over het hemellichaam te verkrijgen. Dit kunstwerk lijkt geïnspireerd te zijn op dergelijke ruimte foto´s, die de sondes door de jaren naar de aarde gezonden hebben. Het is verbazingwekkend dat men over zo'n grote afstand beelden kan ontvangen, die een inzicht geven in die onbereikbaar verre werelden. Het is een prachtig reliëf voor aan de muur en het geeft je interieur een mooi minimalistisch en mysterieus aura.

Het Bewijs

Als er zwierige patronen op een planeet ontdekt worden, dan wordt al snel de link met water gelegd. Als er water op een planeet aanwezig was, of nog steeds is, dan bestaat de kans dat er sporen van leven gevonden kunnen worden. Dit kunstwerk heeft patronen die sterk lijken op de watersporen op het oppervlak van een planeet. Daarnaast zou je er ook diverse aardlagen in kunnen zien. Het is een mooi abstract werk, dat door zijn natuurlijk vorm een prachtige aanwinst is voor je minimalistische interieur. 

Dino of Krokodil

Deze huidstructuur geeft je interieur een oersfeer. Is het de huid van een dino of is deze afkomstig van de nakomelingen van deze donderhagedissen: de krokodil? De uitstulpingen lijken wel op verdedigingspunten, die de vijand een kopje kleiner moeten maken. De leerachtige oerhuid is gedurene miljoenen jaren nauwelijks veranderd, waardoor we in de krokodil een reflectie van hun grote broers de dinosauriërs kunnen zien. 

Schubben of Keien

De vormgeving van dit werk doet sterk denken aan de zwerfkeien die in verschillende ijstijden over de wereld gezworven zijn. Daarnaast kun je er ook de schubben van een zeebeest in zien. Het werk is sterk minimalistisch en staat zodoende goed in een minimalistisch interieur, waarin hout en steen dominant zijn.

Zeebodem

Kijken we hier nu naar een breuklijn op de zeebodem of stelt het werk een reusachtige ronde schelp voor? De ronding van dit werk doet ons wederom denken aan een planeet met duidelijke patronen, vormen en een eigenaardige textuur. De golfbeweging maakt het werk erg dynamisch, maar het blijft een eenvoudig minimalistisch werk. Dit authentieke kunstwerk is werkelijk uniek in zijn soort!

Slagtanden of Koraal

De zojuist besproken werken prikkelen onze fantasie en staan open voor een vrije interpretatie. Bij dit werk is dit niet anders. Zijn die nu slagtanden of koraalstructuren? Binnen deze serie kunstwerken is de natuurlijke vorm en de abstractie zeer belangrijk, ook dit werk spreekt van de focus van de kunstenaar op een eenvoudige vormgeving. Deze sculpturen passen natuurlijk erg goed bij de voorafgaande werken en vormen samen met hen een bijzonder artistiek geheel, waardoor je interieur volledig authentiek oogt. Houd je van een mysterieuze sfeer in je huis, dan zijn deze kunstwerk echt iets voor jou!

Tot zover de abstracte sculpturen met natuurlijke vormen. Hopelijk ben je enthousiast en geïnspireerd geraakt. 

Zoek je een bijzondere, natuurlijke camper? Lees dan het artikel over een camper in chalet-stijl.

Welke abstracte kunst heb jij in huis? Vertel erover in de berichten hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!