Een Wellnessmoment: Theeservies en het Theeritueel | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een Wellnessmoment: Theeservies en het Theeritueel

Stoa. Stoa.
modern  door Isabelle Paoletti, Modern
Loading admin actions …

In Japan doen ze het al sinds de zevende eeuw en het heeft in al die tijd niets aan populariteit ingeboet. We spreken natuurlijk over het theeritueel: sadō, wat de weg van de thee betekent. De originele ceremonie duurt ongeveer vier uur, maar aan het theeritueel zit dan een heerlijke maaltijd vast. Wees niet bang, want het ritueel mag ook korter, zoals je er maar van geniet! Het theeritueel is ook populair in het Westen aan het worden, daardoor zien we ook steeds mooiere theeattributen verschijnen. Vandaag zetten we een aantal van die attributen voor je op een rijtje. Geniet van je thee! 

Driedelige Luxe Set

Als je thee gaat drinken, dan wil je dat op een ontspannen manier doen, en alles moet kloppen. In Japan leeft ook een cultus van perfectie: rituelen moeten precies uitgevoerd worden, want alleen dan hebben ze waarde. In het westen mogen we de teugels wat laten vieren, maar het theegerei moet wel kloppen. Deze koppen en theekan geven het eenvoudige en goede voorbeeld. Het ontwerp is minimalistisch met een kleine subtiele decoratie, waardoor deze koppen perfect passen bij een minimalistisch interieur van bijvoorbeeld een theekamer. De antracietkleurige natuurstenen tafel steek mooi af bij deze theejuweeltjes. Het geheel krijgt zo echt een zensfeer. Stel je eens voor dat je met een vriend of vriendin een theeritueel uitvoert in je eigen theekamer!

Theebakje

Tijdens je theeritueel moet je alles bij de hand hebben, daarom is het handig om dit mooie bijpassende theebakje in de aanslag te hebben. Dit bakje zorgt ervoor dat jij je theezakje of dompelaar op een nette en stijlvolle manier kwijt kunt. Het valt op, dat de minimalistische decoratie ook op dit bakje aanwezig is, hierdoor past hij perfect bij de theekan en de twee kopjes.

Gebutst

Hou je van een minimalistisch ontwerp, maar is een strakke glanzende vormgeving voor jou te alledaagse, dan kun je ook kiezen voor dit gebutste model. Deze vormgeving heeft wel iets weg van gedecoreerd ijzer dat met een hamer bewerkt is. Het is een prachtige aanwinst voor jouw theeritueel. Let ook even op de prachtige combinatie tussen het witte aardewerk en de grijze houten tafel; er ontstaat zo een echte Japanse sfeer waarin je kunt ontspannen. 

Presentatie

In Japan wordt de thee met veel ceremonieel vertoon gepresenteerd. Dit zijn ingewikkelde procedures die je echt enige tijd bestudeerd moet hebben wil je ze prefect kunnen uitvoeren. Op de afbeelding zie je een eenvoudig dienblad dat bij jouw theeritueel gebruikt kan worden. Als je de thee op deze manier presenteert, dan zal dat zeker een goede indruk maken op je gasten. Dit dienblad is helemaal zen toch!

Donker

Licht en donker mogen allebei tijdens een theeritueel. De kleur van de theekopjes zegt immers niets over je humeur. Ze zijn prachtig op een authentieke manier gedecoreerd, alsof het met de punt van een kwastje is gedaan.

Octopus

Japan is net als Nederland echt een land van visliefhebbers. Wereldberoemd zijn haar vismarkten en heerlijke sushi. Ze houden daar ook van octopus, met name van zijn heerlijke ringen. Houd jij daar nu ook van of ben je gewoon dol op het maritieme leven, dan zijn deze kopjes echt iets voor jou.

Ensō

Het theeritueel is onderdeel van het zenboeddhisme en heeft daarom een zeer hoge spirituele status. Ook het schilderen van een ensō is deel van de zentraditie. Tijdens het schilderen van een ensō probeer je een totale focus te hebben op het schilderen, dit werkt ontspannend. De ensō die je maakt weerspiegelt jouw innerlijke proces en laat zien hoe gefocust je werkelijk was. Het is een onderdeel van zen, dat je als een kunst moet beoefenen. Deze kopjes combineren het theeritueel en de ensō op een prachtige manier. Veel ontspanning en plezier gewenst! 

Tot zover het overzicht van de prachtige theeattributen. We hopen dat je zult genieten van je theeritueel. 

Wil je iets bijzonders voor je thuis? Lees dan het artikel over totemkunst!

Als je in de winter ook van je tuin wilt genieten, waarom maak je dan geen wintertuin? Lees hier hoe je dat kunt doen.

Denk je dat een dagelijks ritueel een positieve bijdrage heeft? Deel je gedachten op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!