homify 360°: Een Witte Villa in Berlijn | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Een Witte Villa in Berlijn

Stoa. Stoa.
Moderne studeerkamer van IOX Architekten GmbH Modern
Loading admin actions …

Vandaag reizen we af naar een van de meest welvarende stedelijke gebieden van Berlijn, namelijk Berlijn-Dahlem. Dit gebied wordt gekenmerkt door statige herenhuizen en prachtige parken. We gaan kijken naar een huis met een fantastische woonoppervlakte van 600 vierkante meter. Het huis is helemaal opgeknapt, en dat was hard nodig. De kap van het huis werd verwijderd en het originele huis werd uitgebreid met een mooie uitbouw. Hierdoor ontstonden zeer ruime en lichte woonruimtes, waarin de binnen- en buitenkant van het huis in elkaar overlopen, waardoor een grandioze woonervaring ontstaat. Ook zijn er fantastische terrassen aangelegd, waarop de bewoners kunnen genieten van het huis en de omgeving. Het is werkelijk een fantastische huis, laten we er daarom snel eens een kijkje nemen. Kijk met ons mee!

Het ontvangstterras

Het huis is verdeeld in twee afzonderlijke complexen, die loodrecht op elkaar gebouwd zijn. Aan de rechterkant zien we het oude deel, dat totaal vernieuwd is. De originele structuur is duidelijk zichtbaar. Aan de linkerkant zien we het nieuw aangelegde gebouw, dit heeft een prachtige kubusvorm, waardoor het een abstract aura krijgt. Deze delen zijn zo gebouwd, dat er een uitnodigende zone ontstaat aan de buitenkant, die via een licht stijgende trap toegankelijk is. Deze trap heet de bewoners en hun gasten een warm welkom en geeft het huis een statige indruk.

De Tuin

De achterzijde van het gebouw heeft een moderne vorm. Het kubusvormige design straalt orde en netheid uit. Dit effect wordt nogmaals benadrukt door de klassieke kleuren: zwart en wit. Door het gebruik van zwarte kozijnen ontstaat er een mooi contrast met de glanzend witte gevel. Achter de villa is de ruime tuin aangelegd, waarin typische Berlijnse dennen en berken groeien, die de tuin een grandioze natuurlijke sfeer geven.

Prachtige Keuken

Bij binnenkomst is het direct duidelijk dat het interieurconcept gebaseerd is op het exterieur van het huis. We staan hier in de keuken, deze heeft een prachtig zich op de tuin, waardoor er een mooie interactie ontstaat tussen landschap en interieur. De fronten van de keukenkasten en het aanrecht zijn stralend wit en ogen aangenaam steriel. Deze zuiverheid wordt verder versterkt door de roestvrijstalen apparaten. Het kookeiland geeft veel ruimte om samen met je gasten heerlijk te dineren en de tijd van je leven te beleven.

Meerdere Verdiepingen

De villa beschikt over meerder verdiepingen die met elkaar verbonden zijn door middel van een moderne trap. Deze trap is vervaardigd uit verschillende materialen en dit zorgt voor een spannende mix: de glazen balustrade van glas heeft een bepaalde lichtheid en transparantie, en heeft een geweldige symbiose met de leuning, die gemaakt is van geborsteld roestvrij staal. De treden lijken verzonken in de muur en zijn ’s nachts verlicht, waardoor de trap altijd veilig begaanbaar is.

Woongedeelte

Het woongedeelte op de begane grond is volledig open en biedt een mooi uitzicht op de andere zones in het huis. Zo kun je altijd zien wat er in de rest van het huis gaande is. De grote ramen zorgen voor een woon-, eetkamer, waarin veel licht en helderheid aanwezig is. Dat is gewoon fijn, want lichtheid zorgt voor een goed humeur. De effen kleuren zijn de rode draad in het ontwerp van de villa en maken deze licht. Om een comfortabel en warm gevoel te creëren, werd er een hoogwaardige houten vloer gelegd op de begane grond. Naast een genoeglijk woonklimaat krijgt het interieur zo een gedistingeerde look.

Open Haard

Nog meer comfort biedt de open haard, die op koude dagen het centrum van de villa is, en de familie bij één brengt in de warmte. Op de uitnodigende witte bank, met een uitzicht op het knisperende vuur, beleef je samen met je geliefden gouden momenten. Naast de open haard zie je een kunstinstallatie, die een zekere artistieke sfeer brengt in deze prachtige ruime. Feestdagen en andere speciale gelegenheden breng je in deze ruimte door.

De Bibliotheek

Hier zijn we in de prachtige bibliotheek, die ingericht is met prachtige meubels. De korte muur wordt gedomineerd door de hoge boekenkasten, waarin de boeken natuurlijk prachtig staan. Deze boeken zijn echt een sfeerbepalend decoratief element van deze kamer. De ligbank in het midden van de kamer geeft jouw de mogelijkheid om te verdrinken in je favoriete boek. Door de grote ramen aan de rechterkant van de kamer heb je in ieder geval voldoende licht om goed te kunnen lezen. Deze bibliotheek is de parel van deze villa en zal je gasten doen verbazen.

Met het bezoek aan deze mooie ruimte sluiten we onze tour af. We hopen dat je geïnspireerd en enthousiast bent. Veel plezier met het ontwerpen van jouw interieur. 

Iconische foto's worden moderne kunst. Lees er alles over in dit artikel.

Hier lees je alles over de designtrends van 2015 .

Heb jij al Duits design in huis? Vertel erover op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!