Villa met een superstrakke look | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Villa met een superstrakke look

Stoa. Stoa.
van archicraft
Loading admin actions …

Deze villa draagt de naam C12, maar komt binnen met de kracht van C4, we bedoelen dat deze woning alles in petto heeft voor moderne leven: het is een plek om te relaxen, te genieten en thuis te werken. Het design is helemaal van deze tijd, heeft een mooie industriële twist, een donker exterieur maar een hemelse, heldere kern. Dit huis werd al snel een thuis voor de familie die zich de trotse eigenaren mag noemen. We mochten even door hun huis wandelen om het innovatieve design in hun woning te kunnen bewonderen. Maar even gebruik van deze mogelijkheid en kijk met ons mee. 

Strak

Heb je ooit zo'n strakke woning gezien? Het lijkt wel een fabriekspand, een oud bouwwerk op een verlaten industrieterrein, met wat fantasie natuurlijk, want het is wel degelijk een villa met een industriële look. De kleur past ook helemaal bij deze eigentijdse stijl. Waarom deze stijl zo populair is ligt misschien besloten in het feit dat de fabrieken zo'n beetje uit ons straatbeeld verdrongen zijn. Het heeft iets nostalgisch of een retro gehalte, wat het ook is, de stijl heeft een vibe die tot onze verbeelding spreekt. Sterker nog, we voelen er iets bij, architectuur is, denken we, in essentie gevoel en inspiratie. Samen met een expert ontwerp je snel een supermooie droomwoning.  

Helderheid

De heldere look van deze kamer staat in groot contrast met het donkere exterieur. Vind je ook niet dat deze woonkamer vrij ruim is? We vinden het erg fijn dat er zoveel licht naar binnenstroomt. Links en recht voor ons gunnen de verschillende raampartijen ons een blik op de tuin. Het is wel heel gemakkelijk om lekker naar buiten te stappen voor een frisse neus. Rechts is er iets heel anders aan de hand, daar zien we de apparatuur ingebouwd in de muur. Het valt ons op dat de minimalistische stijl hier hoogtij viert. Dat is niet zo heel erg verwonderlijk, want deze laatste stijl heeft een duidelijke link met de industriële stijl, die ontsproten is aan de interieurs van oude fabrieken waarin men ook niet veel op had met decoraties en tierelantijnen. Laat je inspireren door een expert als je je woning gaat inrichten. 

Gezinsleven

De eetkamer staat bekend om de gezellige sfeer en is dan ook vaak het centrum van het gezinsleven. In deze villa mist deze kamer natuurlijk niet. We zien hier een luxe uitgevoerde ruimte waarin toch ook weer de minimalistische stijl prominent aanwezig is, het geheel heeft industriële twist die we al eerder zagen. Let ook op de bijzondere houten sculptuur boven de grote eettafel. De stoelen die daarom heen staan hebben ook echt een eclectische look. De gietvloer die in deze kamer ligt, gemaakt van kunststof, is snel te reinigen. Dat kan in de eetkamer nog wel eens nodig zijn, zeker als er kleintjes aan tafel zitten. 

Eigenzinnige kasten

Je ziet ze niet vaak, dat kan ook wel kloppen want deze kasten zijn speciaal voor dit huis gemaakt, er bestaan dus geen replica's. In deze woning is strakheid duidelijk een belangrijk concept geweest tijdens de bouw, de meubels sluiten daarop aan. Links zien we de houtkleurige vakjes in de witte wand, dat geeft een unieke twist aan de wand. Rechts zien we de kast met de bijzondere planken. Er is duidelijk voor een onconventioneel ontwerp gekozen, waar zie je nu planken met zo'n design?! Een mooie dynamiek in de woning ontstaat door het hoogteverschil, het trapje brengt ons naar het hogere niveau waar zich ook de badkamer bevindt. 

Kunst

We komen de badkamer binnen en zijn behoorlijk van onze sokken geblazen: dit maak je niet elke dag mee. De wand heeft een natuurlijke look die niet te versmaden is, een geniale vondst! In de ruimte komen we in een totaal andere wereld terecht, vol van kleur, artistiek design en een uitstekende sfeer om in te ontspannen. Let eens op het kleurenpalet, dat rode krukje, de grijze wastafel (tijdloos!) en natuurlijk de groene wand tegenover al dat wit. Om de visuele rust te bewaren is er gekozen voor grote plavuizen, in vergelijking met kleine plavuizen oogt dit een stuk kalmer. Een ander pluspunt van deze badkamer is de verlichting, die is subtiel en past zo helemaal bij het woonconcept van de woning. 

Met dit kiekje nemen we afscheid van de bijzondere villa. We hebben nog maar een fractie kunnen zien, maar zijn nu al overtuigd van de hoge kwaliteit van deze woning. Blijf ons volgen voor meer gave projecten

Wat vind je van deze villa? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!